ÚTIKRITIKA.HU / Időjárás hónaponként

Időjárás hónaponként

Ennek az aloldalnak a szerkesztése folyamatban van. Kérünk némi türelmet!

Általános

A Seychelle-szigetek meglátogatásának ideális időszaka: június és a szeptember között.

,, Mindig mindenki ezen az időjárás dolgon pörög, meg ettől parázik tök fölöslegesen! Egész évben meleg van (30 fok körül), egész évben meleg az óceán (26-28 fok), egész évben bármikor eshet az eső. Ezt hívják trópusi éghajlatnak. Két szélcsendes hónap van: november és április." (sz.b., 2022)


Ne felejtsétek otthon az 50 faktoros naptejet!... 🥲

A Seychelle-szigetek időjárása januárban

A legesősebb két hónap egyike.

,, 2022. január: Mi itt vagyunk. 13 nap alatt minden nap esett valamennyit, tegnap mondjuk egész nap szinte. Viszont az időjárás előrejelzés mindig mást mutatott. Nem igen lehet adni rá, sajnos."

-----------------

2022. január: Mi épp kinn vagyunk.Az előrejelzéssel nem kell foglalkozni. Nem tudják előre megjósolni. Max 2 nappal előtte. De a szigeten kb percről percre változik. Vasárnap óta tök jó időnk volt,esett kb. minden nap, de minden programot meg tudtunk csinálni amit terveztünk. Ma esik több,de ma is programoztunk korábban. Mi a nyugati oldalon vagyunk ilyenkor innen fúj a szél. A sziget másik oldala tök szélcsendes.Tegnap voltunk ott. De ha esik is dög meleg van. Ja,és otthonról mi is azt láttuk,hogy folyton esik. Csoda hely, éden sziget,minden gyönyörű.


2022. január: Mi 2 hete jöttünk haza, 20 percre szinte minden nap eleredt, de kb. annyi volt, közben is meleg van! Általában éjszaka esett és rommá vagyunk égve 🙂 Van, hogy tiszta kék az ég esőnek esélye sincs, 2 perc múlva meg szakad 🙂 Ja és az előrejelzést 3 napig néztük, mert rájöttünk felesleges!


2022. január: Az első héten végig ragyogó napsütés volt. Most 3 napja borús és néha leszakad az ég. De ilyenkor lehet jókat kirándulni. Feltétlenül béreljetek kocsit, mert csak azzal lehet igazán jó helyekre eljutni.

A Seychelle-szigetek időjárása februárban

A legesőseb két hónap közül a másik. 

,, A szeles februárban én csak La Digue-re és Mahera mennék, Praslinon mi nem nagyon láttunk (ebben a hónapban) nem hullámos strandot."

A Seychelle-szigetek időjárása márciusban

Az északnyugatról jönnek a szelek és emiatt La Digue szigetén a tengeri fürdés feltételei ideálisak, a tenger teljesen nyugalmas, a partok szélesebbek, mint több más hónapban.  

A Seychelle-szigetek időjárása áprilisban

Ebben a hónapban a nappali átlaghőmérséklet 28 fok körül mozog, legalábbis a főszigeten.  

A napos órák száma kb. 7 és fél óra.

Nincs annyi eső, mint december és február között, de azért áprilisban legalább 6 esős nap előfordulhat a sokéves statisztikák alapján. (Jellemzően éjszaka esik az eső.).

A tengervíz hőmérséklete 27-28 fok. Áprilisban elég jók a búvárkodási, sznorkelezési látási viszonyok.

A fősziget nyugati részén a levegő páratartalma magas. Áprilsi nem igazán szeles, de ennek az a hátránya, hogy a nap erejét nem mérsékeli, így sokak számár a a 28 fok körüli meleg is tikkasztó lehet.

Pralin szigetén áprilisban a délkeleti passzátszelek miatt jellemzően szeles az időjárás, s nem véletlen, hogy ilyenkor sok szörfös igyekszik ide. Szükség is van a több szélre, ugyanis Praslin áprilisban melegebb, és páratartalomban magasabb, mint a fősziget. Nappal 30-35 fok közötti is lehet a hőség, amit enyhíthetnek a szelek. 

Praslin szigetén áprilisban ugyan olyan gyakran eshet az eső, mint a főszigeten, viszont a lehulló vízmennyiség valamivel kevesebb.

Praslin strandjainál a tenger hőmérséklete 30 fok körüli.

La Digue áprilisban napsugár, strandolás tekintetében príma hónap. Az egész évben áprilisban és májusban süt a legtöbbet a nap La Digue-en (napi 8 ó napsütéses óra). Napvédő szerekkel kéretik jól felszerelkezni. Az ég ritkán felhős. 

Sznorkelezés, búvárkodás vonatkozásban az április nem a legjobb.

A kis szigeten a nappali átlaghőmérséklet áprilisban: 31-32 fok (éjszaka 26 fok körül). A tengervíz hőmérséklete 30 fok körüli. 

La Digue szigetén áprilisban kicsit nagyobb esélye az esőnek, mint a főszigeten. Jó hír: átmenő, azaz nem tartós esők a jellemzők.

A Seychelle-szigetek időjárása májusban

A délkeleti monszun májusban szokott érkezni. Ilyenkor néhány napra a tenger nyugtalanná vélik és ez nehezíti a fürdőzést.

A szél délkeleti irányból fúj. Emiatt a fősziget délkeleti részén a tengeri fürdés körülményei nem éppen ideálisak.

Én rengeteg matek után a májust választottam időpontnak és jól döntöttem, bár lehet szerencsénk is volt... 😛 (12 nap alatt egyszer sem esett La Diguen az eső.) Az április, május, október és november a legjobb hónapok! (2022)

A Seychelle-szigetek időjárása júniusban

Praslin szigetén júniusban a strandokon jellemző a moszatok nagy mennyiségű kivetődése.

A Seychelle-szigetek időjárása júliusban

Praslin szigetén júliusbann a strandokon jellemző a moszatok nagy mennyiségű kivetődése.

A Seychelle-szigetek időjárása augusztusban

Praslin szigetén augusztusban a strandokon jellemző a moszatok nagy mennyiségű kivetődése.

Augusztusban La Digue szigetén gyakran nyugtalan a tenger és nehézkessé válik a tengeri fürdőzés, a strandok keskenyebbé válnak. 

A Seychelle-szigetek időjárása szeptemberben

Praslin szigetén szeptemberben a strandokon jellemző a moszatok nagy mennyiségű kivetődése.

,, Mi a leghullamosabb időszakban (mint megtudtuk 😅 ) mentünk (szeptember). Voltak akkor is nem hullámos partszakaszok, de kevés. Pl. Mahen Port Launay, vagy La Digue-on a híres Anse Source d'Argent. Ahol látod, hogy van korallzátony, ott az megfogja a hullámokat. Viszont pl. Anse Lazio vagy Georgette (legszebb strandok Praslinon) nagyon hullámosak voltak. Mi élveztük, de babával lehet, hogy sok."

A Seychelle-szigetek időjárása októberben

Kevésbé szeles. Hullámok tekintetében talán ez a legjobb idő. Október-november, valamint április vége-május.

A Seychelle-szigetek időjárása novemberben

A Seychele-szigetek időjárása decemberben


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS