ÚTIKRITIKA.HU / Időjárás hónaponként


hirdetes

útikritikák


Időjárás hónaponként


Általános

A Seychelle-szigetek meglátogatásának ideális időszaka: június és a szeptember között.

,, Mindig mindenki ezen az időjárás dolgon pörög, meg ettől parázik tök fölöslegesen! Egész évben meleg van (30 fok körül), egész évben meleg az óceán (26-28 fok), egész évben bármikor eshet az eső. Ezt hívják trópusi éghajlatnak. Két szélcsendes hónap van: november és április." (sz.b., 2022)


Ne felejtsétek otthon az 50 faktoros naptejet!... 🥲


Az állandó magas páratartalomnak, a hőmérsékletnek, sok napsütésnek és persze esőknek hála mindenhol buja, hatalmas levelű trópusi növényekkel fogtok találkozni, partok közelében pedig sok mangróvéval; minden egyszerűen meseszép! 🌴 Az állatvilág is káprázatos, szárazföldön és vízben egyaránt, tényleg leírhatatlan az egész, ezt meg kell tapasztalni🤩 Kóborkutyus van egy pár, de barátságosak és nem kunyerálnak orrba-szájba, ha adsz nekik enni, annak örülnek, viszont nem tapadnak rád🐕 Aminek kiváltképp örültünk, hogy szeméttel-szemeteléssel alig találkoztunk, Mahé-n volt pár kuka, amiket az előbb említett kutyusok felborogattak a lakomáért, de ennyi🚯 Szúnyogból egyet láttam, az is megcsípett👍🦟 De nem ám a dzsungelben vagy egy mocsaras részén történt, hanem az egyik hotel éttermében...😅 (2023)

A Seychelle-szigetek időjárása januárban

A legesősebb két hónap egyike.

,, 2022. január: Mi itt vagyunk. 13 nap alatt minden nap esett valamennyit, tegnap mondjuk egész nap szinte. Viszont az időjárás előrejelzés mindig mást mutatott. Nem igen lehet adni rá, sajnos."

-----------------

2022. január: Mi épp kinn vagyunk.Az előrejelzéssel nem kell foglalkozni. Nem tudják előre megjósolni. Max 2 nappal előtte. De a szigeten kb percről percre változik. Vasárnap óta tök jó időnk volt,esett kb. minden nap, de minden programot meg tudtunk csinálni amit terveztünk. Ma esik több,de ma is programoztunk korábban. Mi a nyugati oldalon vagyunk ilyenkor innen fúj a szél. A sziget másik oldala tök szélcsendes.Tegnap voltunk ott. De ha esik is dög meleg van. Ja,és otthonról mi is azt láttuk,hogy folyton esik. Csoda hely, éden sziget,minden gyönyörű.


2022. január: Mi 2 hete jöttünk haza, 20 percre szinte minden nap eleredt, de kb. annyi volt, közben is meleg van! Általában éjszaka esett és rommá vagyunk égve 🙂 Van, hogy tiszta kék az ég esőnek esélye sincs, 2 perc múlva meg szakad 🙂 Ja és az előrejelzést 3 napig néztük, mert rájöttünk felesleges!


2022. január: Az első héten végig ragyogó napsütés volt. Most 3 napja borús és néha leszakad az ég. De ilyenkor lehet jókat kirándulni. Feltétlenül béreljetek kocsit, mert csak azzal lehet igazán jó helyekre eljutni.

A Seychelle-szigetek időjárása februárban

A legesőseb két hónap közül a másik. 

Február a Seychelle-szigeteken a melegebb hónapok közé tartozik, átlagosan 27-28°C-os nappali hőmérsékletekkel. Az esőzések száma csökken ebben az időszakban, így kevesebb esőre lehet számítani, de azért még előfordulhatnak záporok és rövid zivatarok. Az óceán vize általában kellemesen meleg, körülbelül 28-29°C-os. A tenger állapota általában nyugodt és ideális az úszáshoz és a búvárkodáshoz.

,, A szeles februárban én csak La Digue-re és Mahera mennék, Praslinon mi nem nagyon láttunk (ebben a hónapban) nem hullámos strandot."

A Seychelle-szigetek időjárása márciusban

Március a Seychelle-szigeteken az egyik legjobb hónap az időjárás szempontjából, amikor a szigeteket csodálatos napsütéses idő, magas hőmérséklet és alacsony páratartalom jellemzi. Általában a hőmérséklet nappal 28-30 Celsius-fok között, éjszaka pedig 24-26 Celsius-fok körül alakul. A tengerhőmérséklet is kellemesen meleg, általában 27 Celsius-fok körül van. Az esőzések mennyisége általában csökken ebben az időszakban, így nagyon jó a strandolásra, búvárkodásra, és a szárazföldi kirándulásokra is.

Az északnyugatról jönnek a szelek és emiatt La Digue szigetén a tengeri fürdés feltételei ideálisak, a tenger teljesen nyugalmas, a partok szélesebbek, mint több más hónapban.  

A Seychelle-szigetek időjárása áprilisban

Hőmérséklet 30-35 fok, magas páratartalom, a tenger 28fokos. Minden 2. nap eső. (o.b., 2023)

Ebben a hónapban a nappali átlaghőmérséklet 28 fok körül mozog, legalábbis a főszigeten.  

A napos órák száma kb. 7 és fél óra.

Nincs annyi eső, mint december és február között, de azért áprilisban legalább 6 esős nap előfordulhat a sokéves statisztikák alapján. (Jellemzően éjszaka esik az eső.).

A tengervíz hőmérséklete 27-28 fok. Áprilisban elég jók a búvárkodási, sznorkelezési látási viszonyok.

A fősziget nyugati részén a levegő páratartalma magas. Áprilsi nem igazán szeles, de ennek az a hátránya, hogy a nap erejét nem mérsékeli, így sokak számár a a 28 fok körüli meleg is tikkasztó lehet.

Pralin szigetén áprilisban a délkeleti passzátszelek miatt jellemzően szeles az időjárás, s nem véletlen, hogy ilyenkor sok szörfös igyekszik ide. Szükség is van a több szélre, ugyanis Praslin áprilisban melegebb, és páratartalomban magasabb, mint a fősziget. Nappal 30-35 fok közötti is lehet a hőség, amit enyhíthetnek a szelek. 

Praslin szigetén áprilisban ugyan olyan gyakran eshet az eső, mint a főszigeten, viszont a lehulló vízmennyiség valamivel kevesebb.

Praslin strandjainál a tenger hőmérséklete 30 fok körüli.

La Digue áprilisban napsugár, strandolás tekintetében príma hónap. Az egész évben áprilisban és májusban süt a legtöbbet a nap La Digue-en (napi 8 ó napsütéses óra). Napvédő szerekkel kéretik jól felszerelkezni. Az ég ritkán felhős. 

Sznorkelezés, búvárkodás vonatkozásban az április nem a legjobb.

A kis szigeten a nappali átlaghőmérséklet áprilisban: 31-32 fok (éjszaka 26 fok körül). A tengervíz hőmérséklete 30 fok körüli. 

La Digue szigetén áprilisban kicsit nagyobb esélye az esőnek, mint a főszigeten. Jó hír: átmenő, azaz nem tartós esők a jellemzők.

A Seychelle-szigetek időjárása májusban

A délkeleti monszun májusban szokott érkezni. Ilyenkor néhány napra a tenger nyugtalanná vélik és ez nehezíti a fürdőzést.

A szél délkeleti irányból fúj. Emiatt a fősziget délkeleti részén a tengeri fürdés körülményei nem éppen ideálisak.

Én rengeteg matek után a májust választottam időpontnak és jól döntöttem, bár lehet szerencsénk is volt... 😛 (12 nap alatt egyszer sem esett La Diguen az eső.) Az április, május, október és november a legjobb hónapok! (2022)

A Seychelle-szigetek időjárása júniusban

Június a Seychelle-szigeteken az évszakváltás időszaka, amikor a száraz évszak lassan átfordul az esős időszakra. Az időjárás általában melegebb és nedvesebb, mint az előző hónapokban, és átlagosan 28-29°C-os nappali hőmérséklettel és 75-80%-os páratartalommal számolhatunk. Az esős időszak általában június végén vagy július elején kezdődik, de ez változó lehet évről évre. A tenger hőmérséklete általában 26-27°C körül van júniusban, és általában alkalmas a fürdőzésre. Azonban az esős időszakban előfordulhat, hogy az erős szél és a hullámok miatt a tenger veszélyesebb lehet.

Praslin szigetén júniusban a strandokon jellemző a moszatok nagy mennyiségű kivetődése.

A Seychelle-szigetek időjárása júliusban

Júliusban a Seychelle-szigeteken általában meleg és nedves időjárás várható. A hőmérséklet napi átlagosan 26-27 Celsius fok körül alakul, a tenger hőmérséklete pedig körülbelül 25-26 Celsius fok. Az esőzések gyakoriak lehetnek, főként az elő- és az utószezonban, de júliusban is előfordulhatnak záporok, viharok. Az időjárás azonban változékony lehet, így érdemes figyelni az aktuális előrejelzéseket és időjárási figyelmeztetéseket.

Praslin szigetén júliusban a strandokon jellemző a moszatok nagy mennyiségű kivetődése.

Mi júliusban vagyunk a szigeteken, és nagyon tetszik az éghajlata. Minden reggel esőre ébredünk de pillanatok alatt melegszik az idő, strandolásra tökéletes. Napközben sem megy 30C fölé, túrázni, barangolni is ideális. A víz 28-29C, órákat nem, de jókat lehet benne fürdőzni. (2023)

A Seychelle-szigetek időjárása augusztusban

Augusztus a Seychelle-szigeteken az egyik legmelegebb hónap, az átlagos hőmérséklet napközben 27-28 fok Celsius körül mozog, éjjel pedig 23-24 fok között lehet. Az esős évszak ebben a hónapban már végéhez közeledik, de továbbra is lehet esőre számítani, főleg a hónap első felében. Az óceán hőmérséklete általában 26-27 fok között van, így kellemes fürdőzésre ad lehetőséget.

Praslin szigetén augusztusban a strandokon jellemző a moszatok nagy mennyiségű kivetődése.

Augusztusban La Digue szigetén gyakran nyugtalan a tenger és nehézkessé válik a tengeri fürdőzés, a strandok keskenyebbé válnak. 

A Seychelle-szigetek időjárása szeptemberben

Szeptember a Seychelle-szigeteken általában a nedves szezonhoz tartozik, amely áprilistól októberig tart. Ez azt jelenti, hogy a hőmérséklet magas, általában 25-30°C között van, és nagy a páratartalom. Gyakoriak a záporok és az esőzések, de azok általában nem tartanak egész napig. A tenger hőmérséklete továbbra is kellemesen meleg, általában 26-27°C között van. A szeptember a szigetek egyik legcsapadékosabb hónapja, ezért érdemes az utazás során felkészülni az esős időjárásra.

Praslin szigetén szeptemberben a strandokon jellemző a moszatok nagy mennyiségű kivetődése.

,, Mi a leghullamosabb időszakban (mint megtudtuk 😅 ) mentünk (szeptember). Voltak akkor is nem hullámos partszakaszok, de kevés. Pl. Mahen Port Launay, vagy La Digue-on a híres Anse Source d'Argent. Ahol látod, hogy van korallzátony, ott az megfogja a hullámokat. Viszont pl. Anse Lazio vagy Georgette (legszebb strandok Praslinon) nagyon hullámosak voltak. Mi élveztük, de babával lehet, hogy sok."

A Seychelle-szigetek időjárása októberben

Az októberi időjárás a Seychelle-szigeteken általában nedves, a hőmérséklet pedig továbbra is meleg marad. Az átlagos nappali hőmérséklet 28-30°C körül van, míg éjszaka 24-26°C körül alakul. Az október az éves csúcspontja a nedvességnek, és általában számíthatunk záporokra és viharokra. A tenger melegebb, mint a nyáron, átlagosan körülbelül 28-29°C-os. A szél viszonylag csendes lehet.

Tényleg. Kevésbé szeles. Hullámok tekintetében talán ez a legjobb idő. Október-november, valamint április vége-május.

A Seychelle-szigetek időjárása novemberben

A november arrafelé a ,,nyár" kezdetének számít. A hőmérséklet újra eléri a 30 fokos szintet (24 és 30 fok között mozogva). A tenger ilyenkor nagyon nyugodt. Ez nagyon jó a sznorkelezőknek, búvárkodóknak, mert a víz alatt a látási viszonyok jobbak, ha nem szeles az idő, nem hullámos a víz. 

A Seychele-szigetek időjárása decemberben

Decemberben a hőmérséklet szintén 24 és 30 fok között mozog. De novemberhez képest csapadékosabb az idő, erőteljes záporok formájában. A tengervíz finom meleg. Decemberben kellemes fürödnek, már ha éppen nem esik az eső.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes