ÚTIKRITIKA.HU / Silhouette


hirdetes

útikritikák


Silhouette

A Silhouette-szigetről dióhéjban|SzálláslehetőségekBeszámoló|

sz. b. fotója

A Silhouette-szigetről dióhéjban

Silhouette a Seychelle-szigetek harmadik legnagyobb szigete a maga 20 négyzetkilométerével. (La Digue fele ekkora.)  A Mahé fősziget nyugati partjától 20 kilométer távolságban található. Jóllehet közel van a főszigethez, mégis a Seychelle-szigetek közül a turizmus szempontjából a legkevésbé kihasznált lakott sziget.  

Az átkelés Mahé/Bel Ombre városából körülbelül 30 percet vesz igénybe, vagy egy 15 perces helikopterrepülés is lehetséges. A La Passe az egyetlen kikötő a szigeten. Itt csupán 50 lakos él. A másik ,,jelentősebb" település a Grand Barbe.

A szigeten a fő közlekedési eszköz a ,,lábbusz".  Kerékpárt lehet kölcsönözni. A Hilton a vendégeinek kölcsönöz golfautót.

Ösvények egy rendszere segíti a látogatókat, hogy felfedezzék a csaknem néptelen strandokat.

Szálláslehetőségek

Van egy Hilton luxus resort, egy valamivel olcsóbb North Island Resort, valamint a La Belle Tortue, egy lodge (szerény szállás), s ez minden. 

Beszámoló

,, Ha újra mehetnék, és kezembe venném a transzferutak szervezését, akkor vélhetően nem menne el ilyen sok idő a transzferrel, mint ami nekünk elment. La Digue-ről Silhouettre egy napig utaztunk lényegében, mert LD > Praislin > Mahé > Silhouette 3 hajóút volt, és mindegyiknél várni kellett egy csomót.

Silhouette az a No brainer sziget. Ide visszamennék csak erre a szigetre két hétre, vagy többre. Ez a sziget úgy működik (akkor még úgy volt), hogy egy inaktív vulkanikus sziget, és egy nemzeti park, rengeteg helyre lehet túrázni, kirándulni, vannak teknősök, korall – szóval ezen a szigeten MINDEN megvan, viszont nincs rajta település – csak néhány “őslakos” aki a szigeten lévő egyetlen hotel (Hilton Labriz volt akkor)-nek dolgozik.

Ez a hotelünk annyiba került mint a több másik együttvéve – de megérte. Kis tengerparti vityillók, saját partszakasszal, a kéróban zárt és nyitott fürdőszoba, terasz, áhh, mesébe illő.

Erre a szigetre Mahéról a Hotel saját hajójárata hozott, érkezéskor golfkocsi kókuszdiós welcome drink, integető üdvözlőbizottság

A resort egészét leírni lehetetlen, csomó étterem (finedining is félpanzióban, meg svédasztal is!), golfkocsis turista-hurcolaszas (az éttermekbe is, mivel nagyon nagy a resort területe!), honeymoon páros-masszázson voltunk az egyébként be nem fizető embereknek zárt “spa centerben”..

A hotel medencéi is húhú, ahol voltak ilyen matracszerű puffok, függőágy, minden – szóval itt (se) fújtuk fel a matracot – amiről mondtam h felesleges.
Kaptunk ajándékot érkezéskor, nekem egy ing volt, ami túl nagy lett, ezért elvitték, és visszahozták úgy hogy le volt szűkítve. 😀

Ha valaki jól tele van zöldhasúval, erről a szigetről mindenhova el tud menni hajóskirándulásokkal.
Amit sajnálok, hogy ezen a szigeten nem töltöttünk el legalább 4-5 napot, és azt, hogy nem mentem/mentünk el a brutál hegyi túrára.
Innen nagyon szomorúan álltunk tovább az utolsó hely irányába. forrás

Strandok

La Passe Beach

Egy ragyogóan fehér homokkal borított tiszta strand, amely lélegzetelállító kilátást nyújt a türkizkék óceánra és az arany naplementére. 

Anse Mondon

Egy másik gyönyörű strand, amelyet a La Passe-ból az erdőn keresztül túrázva lehet elérni.

Grand Barbe Beach

egy másik strand a szigeten.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes