ÚTIKRITIKA.HU / La Digue


hirdetes


útikritikák


La Digue

La Digue dióhéjban |Tetszett&Nem-tetszett| Vélemények| Megközelítés | Szállás | Közlekedés | Egyéb hasznos információk | Látnivalók és programok | La Digue-i strandok | Fotóegyveleg

.

Anse Gaulettes - Gyönyörű strand, de alig élvezhető fürdőzésre - cs.v. fotója

La Digue dióhéjban

A legkisebb a legnagyobb szigetek között. Igazi eldugott világ kis forgalommal, szép természeti környezettel és vagy kétezer, nagyon barátságos helyivel. 30 percre van Praslin-től komppal, elszigeteltsége és autentikussága nehéz megközelíthetőségének is köszönhető. Kerékpárral minden sarka elérhető. Autót errefelé alig látni, ellenben szekeret sokat, ami a sziget hivatalos tömegközlekedési eszköze. Különleges a faunája, olyan fajok is élnek itt, mint a kínai bölömbika, zebrapinty, fekete papagáj vagy a teknősbékák két ritka faja. A flórája sem kevésbé gazdag, különleges orchideákat, vaníliát, indiai mandulát és takamaka fákat látni arrafelé. Aki egy olyan helyet keres, ahol megáll az idő, csak napfény és tenger létezik, és minden ráér holnapig, az jó helyen jár La Digue-en. Ez az ország lakott szigetei közül a legérintetlenebb. Érdemes legalább 3 napot maradni, hogy legyen kis idő átlényegülni a sziget nyugalmához. La Digue-n lakni pihentető élmény és igazi kikapcsolódás. Egy Mahéról vagy Praslin-ről történő egynapos kirándulás esetén nem tudjuk érzékelni igazán a sziget hangulatát és nyugalmát. Érdemes pár éjszakát hozzácsapni egy mahéi nyaralás után La Digue-en, mert az itteni semmittevés lelkileg, közérzetileg feltöltődést eredményezhet.

Cote d'Or beach - BHN fotó

La Digue kiejtése: lá digö (a végén az ö kicsit elharapva)

"Az elbűvölő szigetre érve az ember úgy érzi megállt az idő. La Digue-on Seychelles tradíciói, az ökörfogatos és biciklis közlekedés, a kopratermesztés, és a hagyományos hajóépítés még mindig jelentős szerepet játszanak az emberek életében. Az őslakosok vérében kreol, indiai, kínai, angol és francia vér keveredik, rendkívül kedvesek és barátságok, éjjel-nappal vidámak, ami érthető, hiszen a világ egyik legszebb táján élhetnek." forrás


"Szerintem La Digue sokkal szebb, mint Praslin. Anse Source d'Argent strand képeslapra valóan szép és a naplementék valósággal meghatóak. Érdemes felmenni az Adlernest nevű kilátóhoz.  Pirivát mentünk sznorkelezni a Cocos Islandhez. A sziget felfedezéséhez egyáltalán nincs szükség autóra, megtette a kerékpárbérlés is." (vovo, 2016) 

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Anse Source D’Argent, a világ egyik legszebb strandja

2. A Crystal Water Kayak túra - több beachen visznek végig és nagyon érdekes, izgalmas program, végig lekötik a figyelmed

Nem tetszett

1. Az utak mentén a közlekedést veszélyeztető vízmosások

Vélemények

,, Praslinról fél órás hajóút La Digue szigete, a Seychelle-szigetek harmadik legnagyobb tagja. Partot érve helyi vezetőink egy különleges, fapados, nyitott kisbuszba ültettek bennünket, mivel La Digue-on egyáltalán nincsenek autók. Közlekedni kizárólag lóháton, kerékpárral, vagy ilyen turista „buszokkal” lehet. Első utunk egy kókuszfeldolgozóba vezetett, ahol az óriási pálmafák között megtudhattuk, miként hasznosítják a kókuszt, és mi mindent lehet készíteni ebből a – mellesleg csak számunkra különleges – termésből. A kókuszfarm bejárása után újra világhírrel dicsekvő helyszín következett, a sokadik legszebb tengerpart, most éppen a Bounty reklámokból ismert paradicsomi háttérkép. Azon már nem is lepődtünk meg, hogy itt, a homokfövenytől néhány száz méterre áll az a villa, ahol sok híres filmet forgattak, többek között az egykor népszerű, erotikus Emanuelle-sorozatot. Talán nem ez utóbbi szerepe, hanem káprázatos környezete miatt választja ma is sok híresség – királyi családok, a brit miniszterelnök – pihenése helyszínéül. S ha eddig csak ámuldoztunk a szebbnél-szebb partokon, mezítláb ácsorogva a puha homokparton, akkor itt, La Digue gránitsziklái között garantáltan gyökeret ver a lábunk. A tengerparton óriásként kiemelkedő, a naplemente vörös fényében fürdő gránitsziklák képe, a talpunk alatt süppedező puha, langyos homok simogatása egy életre bevésődnek az emlékezetünkbe. (2019)" forrás


La Digue-en a lassú, chillezős életérzés uralkodik, itt ugye kb. forgalom sincs, bicajoztok-sétáltok, minden kis parti bárban szól a reggae, senki nem siet sehová, a helyeik totál zenben és/vagy beállva (jó értelemben✌️), egy üveges sört tán’ 15 perc után megkapsz, szóval egyszerűen imádtuk, nekünk emiatt ez a sziget tetszett jobban, utánozhatatlan a vibe! 😍

Kedvenc partjaink itt: Anse Patates, Anse Source d’Argent (belépős, mert a L’union Estate Farm-on keresztül éritek el, 150 SCR/fő), Anse Severe. 🏖️ Grand Anse, Petit Anse és Anse Cocos nem igazán fürdésre alkalmas helyek, az első kettő a nagy hullámok miatt (ezeknél táblák is hirdetik, hogy tilos úszni és helyi hivatásos erők is figyelték a turistákat) 🌊, Cocos-nál pedig a sziklás-korallos fenék miatt nem jó a strandolás, ellenben ott a sznorkelezés szuper lehet, bár sajnos nem próbáltuk azon a részen.

La Digue-n sznorkelezni az Anse Patates-en remek volt, tengeri teknőst, tengeri kígyót, stb. is láthattok. Túrák szempontjából ezen a szigeten jóval kevesebb lehetőség van, mint Mahé-n, nyilván ez nem meglepő, de persze azért itt is akadnak szuper kis útvonalak! 🗺️ Pl. Grand Anse – Anse Cocos, Anse Marron, Eagle’s Nest, Anse Fourmins - Anse Caiman (ide elvileg Anse Cocos-ról is el lehet jutni). A L’union Estate Farm-on is időzzetek el mindenképp. (2023)


,, Ugye, a gyöngyszem. A biciklibérlés kötelező, de hamar sötétedik, és elvétve láttam kerékpárt lámpával felszerelve. Érdemes vinni elemlámpát, így esélyes, hogy látni is lehet valamit az útból sötétedés után. Azért is jó, ha van kéznél egy lámpa, mert sötétedés után a tengerpart tele van rákokkal. Már ha valaki szereti megfigyelni őket. Láttunk rákokat haltetemet rágcsálni, vagy csak futkározni fel és alá. Én nagyon élveztem. Nem tudom, ki volt gyerekebb, én vagy a fiam ezeken az estéken. :D
A bérlés nem volt olcsó – szerintem. 50 eurót fizettünk ki két bicikliért 3 napra." (ka, 2019)


,, La Digue-t legjobb be járni biciklivel, ami nagyjából egy óra alatt kényelmesen meg is tehető.
La Digue legtöbb strandját meg látogattuk. A legszebb az Anse Source D'Argent volt számomra, mely a L'Union Estate-ről közelíthető meg, belépő ellenében. A nyugati oldalon nagyon szép strand még az Anse Severe is, ahol a víz is csendes volt. Illetve ott van a Bikini Bottom Bar is, ahol van két óriási teknős is, és a italok is nagyon jók. A második napunkon, el mentünk a sziget keleti oldalára és meg néztük a Grand Anse beachet, Petit Anse beachet, illetve az Anse Cocos beachet. Ezeket egy kissebb jungle túra keretébe lehet el érni. A következő napunkon hajót béreltünk ugyan azzal a céggel akikkel a hajós transfer is le lett szerveztetve előzetesen. A Big Sister, Little Sister, Cocos Island, illetve a Six Sense szigeténél álltunk meg sznorkelezni. Még teknőst is láttunk.
Az utolsó előtti napunkon pedig a Crystal Kayaks szervezése által voltunk egy kajaktúrán, üveg kajakokkal. A túra az Anse Source D'argentről indult, és az Anse Pierrot beachen zárult, amit csak így lehet meg közelíteni. Ezt a programot is ajánlom." (p.a., 2021)

Megközelítés

Repülővel

Turkish-sel Isztambulon keresztül - Budapest-Isztambul kb. 2 óra 10 perc, Isztambul Seychelle-szigetek 8 óra 30 perc.

Komppal (avagy katamaránnal)

LA Digue csak hajóval tehető meg, de az út 10-12 p, és szinte végig védett öblökben megy, mi vettünk gyógyszert nem ettünk mert a nyári óceàn nagyon hullámzik, de olyan laza volt az út hogy közvetlen a vissza út előtt ebédeltünk és simán élveztük a hajó utat. (2023)

Szállás

Kb. 82 hotel van a szigeten (2018). A szálláshelyeken a helyben fizetett vacsorák nagyon drágák. Meg kell bizony fizetni a szállítási költségeket, hiszen az étkekhez szinte mindent máshonnan kell idehozni. Egy 4 csillagos hotelben a vacsora egy főre 16-18 ezer forintnak megfelelő helyi pénz, itóka nélkül! 

Érdemes tőlünk tájékozódni arról, hogy a szálláshely előtti strand alkalmas-e fürdésre. Ha nem, akkor sincs vész, mert gyalogtávolságra többnyire van fürdésre alkalmas homokos strand.

,, Maison Charme de L'Ile:

Az elhelyezkedése nem a legjobb, de maga a szállás csúcs szuper.
A 4 bungaló tökéletes állapotban van, vadonatújnak tűnik minden, nagyon ízlésesen van berendezve ügyelve a részletekre és a szolid dekorációra, a fürdőszoba pedig egyenesen gyönyörű.
A bungalókhoz tartozik egy kis terasz, hátul pedig egy-egy saját kis kert, ahol grillezni is lehet. Minden vendég kap saját biciklit, amiket 100 SCR/nap áron lehet használni. Ezek egyébként jó állapotban vannak.
A közös kert kicsi de szépen gondozott és van egy jakuzzi nagyságú medence is, ahol lehet egyet mártozni. Frissítőnek nem mondanám, hamar felmelegszik. Éjszaka ez is és a kert is szépen ki van világítva.
Ez az első szállásunk ahol egy darab hangya vagy bármilyen más rovar sem volt a lakásban. Csillagos 5-öst kapna ha csak pár perc sétára lenne a tengerpart.
WIFI nincs. Ez viszont ez számunkra utólag belegondolva pozitívum volt.

Strand:

Messze van a parttól a szállás. Anse Source D'Argent bringával is 10-15 perc, ráadásul fizetős a belépés. (100 SCR/nap). Nekem ez a parttól valo távolság a legközelebbi szállásválasztásnál kizáró tényező lesz. És miután a biciklit letettük még mindig minimum 5 perc gyaloglás var ránk míg egy olyan helyet találunk ahol letelepedhetünk.

Anse Source D'Argent nekem egyébként Anse Patates után kicsit csalódás volt. De ez szubjektív vélemény. Fotón nagyon jól mutat, és tényleg gyönyörű szép, ez vitathatatlan. De unalmas itt tölteni egy egész napot. Max. ott lehet inni-enni venni ahol a bringát is le kell tenni, de az a hely is csak d.u. fél 1-től 3ig van nyitva! És látva hogy milyen ott a hátsó udvarban a higiénia, hát én ott biztos nem ennék egy falatot sem.
A víz nyugodt és elképesztően sekély, de sznorkizni érdemes, érdekes halakat lehet látni és a víz itt kristálytiszta. Olyannyira, hogy sokszor alá sem kell merülni, csak lenézel a lábad mellé és tökéletesen látsz mindent. Fürdőcipő mindenképpen ajánlott.

Környék:

Ha arra vágysz hogy a semmi közepén elszigetelve, síri csendben eltölts egy pár napot akkor itt valószinűleg jól fogod magad érezni. Hangsúlyozom: maximum pár napig. Homlokra tehető zseblampa ide mindenképpen kell. Pillanatok alatt rám sötétedett amig a boltban voltam és ha a férjem nem mondja hogy vigyem el a zseblámpát, az orromig sem láttam volna biciklizés közben. Én egyébként ide nem jönnék vissza.

Ez a része a szigetnek elég autentikus, betekintést ad a helybéliek mindennapjaiba. Rendezettnek nem mondanám de nekem tetszett a falusias jellege, szabadon mászkáló tyúkok, itt-ott egy tehén, kutya, macska, kidőlt-bedőlt házak.

Hotel PATATRAN (Anse Patates, La Digue)

Lényeg: ide bármikor visszajönnénk!

És hogy miért?

Egy: príma a strandja!
Kettő: mesébe illő a kilátás a domboldalba épült 18 bungalóból. Kacskaringós kőlépcsők, hatalmas lila, sárga és rózsaszínben pompázó virágzó bokrok, pazar tengeri panoráma.
Három: jókat lehet enni
Négy: nagyon igyekvő a személyzet
Öt: nekem mint óriási állat- és főleg cica imádónak nagy pirospontot jelentettek a cuki, bújós macsekok, akiket egy héten át napi háromszor etettünk. :)

Strand:

Igazi Seychelles-feelinget ad a hotel alatt fekvő, néhány lépcsőn megkozelíthető Anse Patates a csodálatos gránit szikláival, amelyeken megtörnek a hullámok, és hófehér habbal öntik le az amúgy is majdnem hófehér, finom homokos partot. Az ingyen napágyakat le lehet vinni ezen a pár lépcsőn a partra, bár ezt rajtam kívül senki nem tette, inkább kényelmetlen sziklákon meg törölközőn feküdtek, amit nem is értek. Szerintem ez a strand a legszebb a La Digue-n. Számomra Anse Source D'Argent-t is megelőzi, mert kisebb, hangulatosabb.
Tökéletesen működik a WiFi lent a parton is.
Óriási előny hogy itt nincsenek zavaró árusok!!
A tenger áprilisban itt is meleg, nekem túl meleg. Nem mondanám kifejezetten ideálisnak a pancsolásra, mert elég erősek a hullámok, sekély és nehéz bemenni fürdőcipő nélkül a sok víz alatt megbúvó szikla miatt. Ha azonban odafigyelünk, hogy ne üssük meg magunkat pár méter után már mélyül és lehet rendesen úszni és sznorkizni. Csodás szivárványszínű halak vannak egész közel a parthoz, úgyhogy bőven nyújt víz alatti élményt ez a kis partszakasz. Árnyékos és napos helyet is lehet találni, igazán nincs oka itt az embernek panaszra.

Szálloda:

Hangulatos! Nem túl sok szoba van a főépületben, a legtöbben a közeli bungalokban laknak, ahonnan sokkal szebb is a kilátás.
A bungalók kicsit ütött-kopottak, a falakra ráférne már egy alapos festés, a terasz ajtó nehezen nyilik, a légkondi koszos és szerencse kérdése hogy be tudod-e állítani a kívánt hőfokra.
Az előszobában és a fürdőszobábán rendszeresen elvonul pár hangya, nem érdemes morzsázni, mert akkor hívják a haverjaikat. Viszont én tudtam hogy nem luxus házakra kell itt számítani, és egyáltalán nem csalódtam. Alapvetően semmivel nincs itt nagy probléma, és csak a nagyon finnyások kezdik el felháborodottan fotózgatni a kisebb hiányosságokat. A fürdőszoba a nagy, dupla zuhanyzóval viszont kifejezetten korszerű és szép.
Minden nap takarítanak, rendet tesznek, törölközőt, ágyneműt cserélnek.
Az internet a honlapjukon szereplő információval ellentétben ingyenes és nagyon jól működik mindenhol, a bungalókban, az étteremben és a strandon is!

A főépületben van a recepció, ezzel szemben egy csónakban (nagyon klassz dekor elem!) berendeztek egy mini könyvtárat sok krimivel és női magazinnal és itt van az étterem is, plusz a terasz a medencével ami nagyon szép és szinte mindig üres is. Ennek viszont valószínűleg az az oka, hogy a medence vize is irtó hamar felmelegszik, és pont olyan kevéssé hűsítő, mint maga a tenger.
A reggeli bőséges és nagyon finom. A vacsora megfizethető, kétszer egy héten svédasztalos, de a la carte-ot is lehet rendelni.

A szintén heti kétszeri "zenés-táncos" műsor valami horror. Szándékos az idezőjel, mert ezt se zenének se táncnak nem lehet nevezni. Hangos rikácsolás és szoknya dobálás testes, népviseletes asszonyságoktól, amitől a vacsora teljesen élvezhetetlenné válik. Ezeken az estéken jobb egy másik étteremben, vagy fent a szobában enni, biztonságos távolságra tőlük. :)

A hotel éttermében egyébként meglepően fincsi minden! A kiszolgálás is jó. Koktélt nem érdemes rendelni szerintem, azok drágák és a mojitot például már kész mojito ízű bacardibol csinálták, ami nem ért meg 200 SCR-t!

Bringát adnak ingyen is, ha szépen kéri az ember és nem egész napra kell, csak a gyógyszertárba vagy az ABC-be elszaladni. Egész napra 150 SCR, mint mindenhol máshol is.

Szinte az összes vendég német. Nem csak itt, minden szálláson. Beleértve a férjemet is. :)

Környék:

Festői, nyugalmas. Nekem a legszebb, amit eddig láttam. A legközelebbi boltok, bankautomaták, éttermek kB 6-7 percre vannak bringával, a kanyargós hegyi út alján, a kikötő irányába.

Este az utcán megjelenik néhány nagyobbacska csótány. Gusztustalanok és repülnek is. Egyébként ez mindenhol így van ahol ilyen a klíma. A házba nem jönnek be, ettől nem kell tartani.

(Nóra, 2017)

Cap Jean Marie Villas (Anse Kerlan) - BHN fotó

La Digue szigeti szálláshelyek között itt lehet böngészni - hotelscombined.com

Közlekedés

Nagyon érdemes kerékpárt bérelni a sziget felfedezéséhez. A hotelekben általában lehet bérelni.

"A vendéglátók dolga a transzfer. Valójában a szigeten van 10 kilométernyi közút. Az igaz, hogy nincs igazán autósforgalom. Néhány autó és mini teherautó közlekedik. Ezek szinte kizárólag a helyiek tulajdonában vannak, és éppen arra is szolgál, hogy a látogatók transzferében segédkezzenek. Jópofa, hogy még ökrös szekerek is szolgálnak ilyesmire. A szigeten taxiból tán csak 3 vagy 4 van összesen. Más: A kerékpárbérlés az nagyon hasznos, de főszezoni időszakokban előfordul, hogy a bicajkészlet szűk keresztmetszetté válik." (K. J. 2016)


La Digue-en sok opció nincs, vagy gyalogoltok🚶🏽 vagy bringáztok🚴🏽 vagy golfkocsira hasonlító, 5+1 személyes elektromos járgányt béreltek, amit viszont csak sofőrrel együtt lehet kérni🛺 Mi biciklit választottunk és, ahogy elnézegettem, minden kölcsönzőnél szerintem ugyanazok az árak, 1-3 nap között 150 SCR/bringa, 3 nap felett 100 SCR/bringa. Ha nem vagytok formában vagy épp rossz a térdetek-bokátok, akkor elektromos kerékpárokat, sőt trike-okat is tudtok sok helyen kérni, ezek árban húzósabbak, kb. háromszor többet kell ezekért fizetni, de alkudozni lehet ⚡🔌 Ahogy írtam is, mi hagyományos bicikliket kértünk, s előre szólok, senki ne lepődjön meg, ha nem talál itthoni szemmel jó állapotúnak mondhatót. Próbáljatok ki többet is, én is a másodikat választottam, amin pluszban ülést cseréltettem, kormányt meghúzattam, gumikat felfújattam, stb., de még így is a második nap a sziget túloldalán elszakadt alattam a lánc🫠 Arról ne is beszéljünk, hogy a 21 sebességfokozatból összesen ötöt-hatot tudtam használni, hiába állítgatták azt is ⚙️ De sebaj, ezek mind adtak a feelinghez, hatalmas élmény biciklivel bejárni a szigetet! Igaz, azért voltak olyan kaptatók, ahol jobbnak láttuk tolni a bringát 😬Legközelebb, mi legfőképp kényelmi megfontolásból inkább elektromost fogunk bérelni, így hamarabb elérjük a célállomásainkat is, no meg ezek után nem bízok abban, hogy találok egy minden sebességet szépen vevő standard példányt, szerszámkészletet pedig nem akarok cipelni😅 (2023)


,, Voltunk La Digue-on egynapos kirándulásra Maheról. Egyből buggy-t béreltünk ki egész napra a sofőrrel együtt. Szuper választás volt, mert a nagy melegben a biciklizés eléggé megerőltető lehet a kerékpáros arcokat nézve. Azoknak ajánjuk ezt, akik hozzánk hasonlóan nem a legfittebbek. Nagyon szép napunk volt és hozzájárult a kísérőnk (buggy sofőr) DIeter is, aki a neve ellenére kreol helyi lakos.
Szóval érkezéskor keressétek Dietert, alkudjatok vele és megmutat nektek mindent. Nagyon kedves gyerek. (2022)

A fent látható mini teherautók jelentik a fő személyszállítási eszközt. - cs.v. fotója

A kompkikötő - s. sz. fotója

Étkezés

m.s. fotója

Egyéb hasznos információk

 1. 10 Euróért egész napra lehet bérelni kerékpárt. Megéri!

Látnivalók és programlehetőségek

L’Union Estate

Korábbi kókuszpálma ültetvény helyén ma információs központ és park látogatható. A kókuszolaj készítését mutatja be. Találkozni lehet itt óriás teknősökkel, lovakkal és hatalmas gránitsziklákkal is. A belépő 100 rúpia/4 EUR (csak készpénzt fogadnak el), 7-17 óra között van nyitva. Ennek közelében van egy hatalmas, 750 millió éves gránitszikla, melyen az időjárás és a víz hatására mára érdekes formák jöttek létre. Ezt nemzeti emlékműnek tekintik a helyiek, reggel 7 és délután 5 óra között látogatható, a sziget nyugati partjánál.

l.cs. fotója

Source d’Argent

(szursz dárzsan)

A gránitsziklák övezte partszakaszt kristálytiszta víz szegélyezi. Reklámokban látni hasonlót, sajnos a valóságban sokkal több emberrel találkozunk ott, bár a zsúfoltságtól még így is messze van. Kerékpárral a sziget bármely pontjáról elérhető, és a képletes összegű belépőt mindenképp megéri. Van a közelben néhány hajóroncs, és jókat lehet sétálni a part mentén. Ha korán megy az ember, 10:00-10:30-ig szinte egyedül lehet a strandon.

,, Ehhez a strandhoz csak belépővel lehet eljutni, mert egy farm területén található. Ha jól emlékszem, 115 SCR volt. Kaptunk egy karszalagot, így ki-bejárkálhattunk egy napig. Itt vaníliaültetvények is vannak. Érdemes bemenni délelőtt és délután. Egész más képet mutat apálykor és dagálykor a part. Itt is vannak óriásteknősök, de be vannak zárva. Az orrfacsaró bűzből kiindulva a higiénia is hagyott némi kívánnivalót maga után. :( "(ka, 2019)

Veuve Reserve Természetvédelmi Terület

Ez egy kis erdős terület, ahol sok madár látható. A leghíresebb a paradicsom-légyvadász. A belépés ingyenes. Van lehetőség vezetőt bérelni, viszont ezt előre kell jelezni. Hétköznap 8-16 óra között látogatható gyalogosan vagy kerékpárral.

r.s. fotója

Nid d’Aigle

Ez a pont a maga 333 m-ével a sziget legmagasabb pontja. Nagyon szép a kilátás mind La Digue szigetére, mind a környező szigetvilágra.

Ansre Marron

A kihagyhatatlan túra
A túra szervezője Robert Agnes
https://www.sunnytrailguide.net/
La Digue legeldugottabb strandjára az út hát finoman szólva elég nehéz ezért egyedül senki se vágjon neki! A túra korán reggel kezdődik mert mint a képeken is látszik csak apálykor megközelíthető és visszafele is időben kell indulni dagály előtt. Roberttel a L'union estate bejáratánál találkoztunk. Út közben mesélt La Digue-ről majd megnéztük a vanília ültetvényt és utána vágtunk neki vízben, sziklákon át az útnak Anse Marronig. Hát nem mondom hogy nem volt fárasztó de ami ott várt minket az mindenért kárpótolt! Egy teknős is épp ott rakta a tojásait majd mikor szeretett volna visszamenni a vízbe sajnos egy német pár miatt rossz irányba ment ezért segíteni kellett neki hogy ki találjon a nyílt tengerre. A túra árában benne van egy ebéd is amit Robert ott a helyszínen készít és tállal. Isteni finom! Itt megtanított mindenkit kókuszdiót törni így már itthon is kamatoztatjuk a tudásunkat 🙂 A mi csapatunk sajnos nem vállalta a visszautat ezért Robert intézett nekünk egy kis hajót amivel vissza tudtunk menni a kikötőbe majd a szállásunkra (erről is írok majd) Szerintem érdemes bevállalni ezt a túrát... mert nagyon izgalmas és különleges!

La Digue-i strandok

Mind az északi, mind a déli strandokat érdemes felfedezni. Fürdőszandált feltétlenül kell vinni.

 • Anse Source d’Argent (ansz szursz dárzsan): a délnyugati részen húzódó partszakaszt előszeretettel használják reklámfilm forgatásokra, és állítólag ez a világ legtöbbet fotózott strandja. Kellően nagy a hely, hogy mindenki találjon magának egy zugot, a víz sekély és nyugodt, köszönhetően a zátonynak. Azon túl erős áramlatok vannak, vigyázni kell az úszáskor. A strandra belépőt kell fizetni, ami 3 USD/100 rúpia. Van étterem a környéken.

,, A világ egyik leggyönyörűbb tengerpartjának tartott Anse Source D’Argent La Digue szigetén szintén nincs oka panaszra az odalátogatónak. Viszont ez az ország nem csak a tengerpartokról szól. Egyedi élmény egyes szigeteken az Aldabrai óriásteknősök között sétálgatni, amik úgy jönnek oda az emberhez, mint valami háziállatok." forrás

cs.v. fotója

 • Anse Pierrot: az előbbi folytatása a folyón túl. Szűkebb a parti sáv és a sziklák sem annyira fotogének, de a víz kellemesen sekély és meleg.

s. sz. fotója

 • Grand Anse és Petit Anse: szemben vannak az előbbivel, egymás mellett, a sziget délkeleti részén. Főleg a szörfösök kedvelik őket az erős szél és hullámok miatt. Inkább napozásra és piknikre jó, fürdeni itt veszélyes. Egy ösvény választja el őket egymástól.

A Grand Anse a víz alatti áramlatok miatt nem mindig alkalmas nyugodt úszásra.- cs.v. fotója

Grand Anse - d.p. fotója

,, Bár biciklivel kb. 20 perc eljutni ide a lakott területekről, a nagy meleg és a fiam miatt taxiztunk. Oda-vissza 20 euró volt. Érdemes korán jönni. Nincsenek sokan, és itt nincsenek fák sem, ahová el lehet bújni a tűző nap elől. Ne felejtsétek bekenni naptejjel a füleiteket sem. Pikk-pakk leégnek kalap nélkül. :))
A Petit Anse-hez át kell mászni a domboldalon. Kijárt út vezet oda. Elvileg innen lehet eljutni a Coco Anse-hez, de oda nem mentünk el. Holott állítólag szintén a legszebb része a szigetnek. A taxis szerint. :) A késő délutáni órákban már kisgyerekkel is nagyokat lehet bicajozni! :))
+tipp: a gyíkok szeretik a csokis müzlis tejet. :D Eggyel össze is barátkoztam. Még a lábamra is felmászott.

A Grande Anse biciklivel kemény terep mert van benne egy jó nagy emelkedő." (ka, 2019)

 • Anse Patates: a legészakibb részén van, úszóknak ideális. Finom fehér homokos itt a part és a víz nyugodt. Az úszók és sznorkelezők is kedvelik.

BHN fotói

 • Anse Union: ez egy úszásra és sznorkelezésre ideális szakasz.

s. sz. fotója

 • Anse Severe: egy nyugodt partrész napozásra és fürdésre. Ez a kikötőhöz legközelebbi strand, de ennek ellenére soha nem zsúfolt.
 • Ande La Reunion: egy hosszú, napsütötte, kanyargós szakasz, ahonnan gyönyörű a kilátás Praslin-re.
 • Anse Gaulettes: az északi rész keskeny strandja az út közelében. Nem biztonságos fürdőzésre.
 • Anse Cocos: a keleti part eme strandját csak gyalogosan lehet elérni vagy Anse Fourmis vagy Grand Anse felől. Úszni jól lehet itt, ha az ember odafigyel az erős áramlatokra.

s. sz. fotója

 • Anse Bonnett Carré: kevesen mennek tovább az Anse Source d’Argent-nél, hogy felfedezzék ezt az eldugott, elhagyatott partszakaszt. Pedig megéri: a homok finom és fehér, kevés sziklával, a víz sekély és meleg.
 • Anse Kerlan

BHN fotó

 • Cote d'Or

Cote d'Or beach - BHN-fotó

Fotóegyveleg

Anse Fourmis (egy csendes öbölben) - s. sz. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes