ÚTIKRITIKA.HU / Sharm el-Sheikh


hirdetes

útikritikák


Savoy Sharm El Sheikh*****

Savoy Sharm El Sheikh Hotel*****

Lényeg:
A szálloda nagy adukártyája, hogy még mindig pompázatos a saját korallszirtes terep, ahol szuper a sznorkelezés, tele van a víz színpompás halakkal.
A szobák kellően tágasak, modernek. A tisztaság teljesen rendben van. Az ellátást szinte mindenki dicséri.
A hotel teljesen jó családoknak is. Helyi viszonylatban teljesen megérdemli az 5 csillagos besorolást.
Hol?
Sharm El Sheikh óvárosától távol van, de ez nem igazán hátrány, pláne, hogy az utóbbi években egyre jobban kifejlődött a közelében lévő Soho Square, ahová a környék hotelvendégei kimehetnek programozni (boltok, shisa bárok, kávézás, fagyizás, ajándékboltok nézegetése stb.), leginkább esténként. Tiszta, szép, modern, gusztusos ez a nagy tér. Sok-sok órát nem érdemes ott időzni, de pl. érdekes a minden este 7-kor rendezett szökőkutas show műsor (a gyerekek nagyon élvezik). A Soho Square-n minden drágább, mint máshol Sharm El Sheik-ben. A kávézókban minimum költésre kötelezik a vendégeket (lehúzós dolog). Errefelé menő hotelek vannak, és ezt ,,árazzák be” az itteni kereskedők. Amúgy állítólag a Savoy vendégeit a tér szolgáltatóinál megillett 25-50% kedvezmény. Érdemes utánanézni, hogy ebből mi az igaz. Hivatkozni lehet rá…
A Savoy-hotelcsoport három hotelje (Savoy, Royal Savoy, Sierra) itt van a térnél.
A Sharm El Sheikh turistás negyedének számító Naama Bay-t is érdemes meglátogatni, de oda 20 percet kell közlekedni. tenger gyümölcsei műfajban a Naama Bay éttermei jobbat kínálnak, mint a Soho Square-iek.
Jóllehet a repülőtér légvonalban közel van, zajhatás ebből adódóan nincs. Viszont érkezéskor gyorsan eljutunk a hotelbe.
A hotel és a Soho Square térségében is erős a rendőri-biztonsági jelenlét. Ez igazán nem zavaró, inkább biztonságérzetet javító.
Strand:
Két stégen keresztül lehet bemenni (beereszkedni) a vízbe. Ami hátrány, hogy ez nem egy klasszikus, látványos strand, ahol hosszan lehet sétálgatni, és nem olyan, ahol igazán le lehet telepedni. Többnyire a medencék körül helyezkednek el a vendégek és onnan mennek ki a tengerhez. Azért vannak olyanok is, akik a tenger közelségében fekszenek a napozóágyra.
Többféle vízi sportolási lehetőséget kínálnak. A strandnak kreáltak (finom!) homokos részt is, így a kicsiknek van lehetőségük homokvárat építeni. Éppen a strand közelében van egy picike játszótér.
Jó, hogy még van korallszirt világ a strandnál, de azért fogyóban van ez az élővilág, s igazán monstre sznorkelezéshez, avagy igazi búvárkodáshoz persze hajóval kirándulni kell.
Milyen?
Kifejezetten szép kinézetű hotel. Itt-ott azért látni felújításra szoruló részletet. (Az idő vasfoga azért már megrágta a létesítményt.) Terebélyes hotel, szóval nagyok benne a távolságok. A csodásan gondozott, esténkén pompásan megvilágított) kertben azért nem szenvedés a sétálgatás (legfeljebb a felfelé lépcsőzés).
A három medencéjükből kettőnek a vizét télen temperálják.
A hotel vendégkörében sok a kisgyermekes család. A korábbiakhoz képest sokkal kisebb az orosz vendégek aránya. Ennek még a kevés ott nyaraló orosz is szívből tud örülni. (Francia az igazgató és talán ő rendezte el, hogy ne jöjjön annyi orosz, akiket nem csíptek sem a nyugat-európaiak, sőt az egyiptomi személyzet se…)
Szobák:
Kényelmesek az ágyak. nagyok a (kádas) fürdőszobák. A zuhanyozásnál a víznyomással lehetnek apróbb kalandok. A minibár tartalma roppant szerény.
A szobák közötti minőségi különbségek közül az egyik lényeges a kilátás. Vannak más épületekre nézők és vannak a kertre, medencékre nézők. Igazi tengeri panoráma (az sem teljes mértékű) a VIP szárny szobáiból nyílik.
Szolgáltatások:
A személyzet figyelmes, barátságos. Van azért néhány üres tekintetű alak is közöttük.
A wifi használata gyakran problémás.
Ellátás:
A svédasztalos vacsorák választékában sok az ismétlődő tétel. Hatalmas gasztronómiai csúcsélményekre azért ne számítsunk. Amit sok vendég nem bán: az ebédnél és a vacsoránál is mindig van halétek. hetente kétszer van valami komolyabb seafood is. A desszert választék gigantikus. Negatívum: Annyira nem gyerekbarát hotel, hogy a svédasztalos választéknál gondoljanak a kicsik speciális igényeire. Kivétel: a hotelben többnyire ingyenesen kínálnak fagyit.
2017. február 24.

« vissza