ÚTIKRITIKA.HU / Sharm el-Sheikh


hirdetes

útikritikák


Sharm el-Sheikh

Naama Bay | Az Old Marketről | Fürdés, búvárkodás, korallvilág | Környékbeli kirándulások | Távolabbi kirándulások (Kairó, Luxor stb.) | Fotóegyveleg

Naama Bay

Naama Bay egy nagyon népszerű üdülőhely Sharm El Sheikh-ben, Egyiptomban, a Vörös-tenger partján. A tengerparti üdülőhely híres kristálytiszta vízéről, gyönyörű korallzátonyairól, homokos strandjairól és számos szabadidős tevékenységéről.

A Naama Bay-n található hotelek és üdülőközpontok széles választékát kínálják a látogatóknak, és kiváló minőségű szállásokat és kényelmi szolgáltatásokat nyújtanak. A környék gyönyörű és exotikus tájai lehetővé teszik a látogatók számára, hogy élvezhessék a környező hegyek, sivatagok és tengeri élet látványát.

A Naama Bay-n található homokos strandok ideálisak a napozásra, úszásra és számos vízi sport kipróbálására, mint például a búvárkodás, a sznorkelling, a jet-ski, a vízisí, a parasailing és a katamarán vitorlázás. A helyi éttermek és kávézók széles választékát kínálják a látogatóknak, akik élvezhetik a helyi ízeket és specialitásokat.

A Naama Bay-ben található bevásárlóközpontok, bazárok és éjszakai klubok pedig lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kényelmesen vásároljanak és szórakozzanak a nyaralásuk alatt. Az éjszakai élet élénk, és sok helyen élőzene és táncos előadások is vannak.

Old Market-ről

Az Old Market vagyis az Óváros Sharm El Sheikh-ben, Egyiptomban található. Ez a terület az egyik legnépszerűbb látogatási célpont a turisták körében, mivel hagyományos értékeket és életmódot képvisel. Az Óváros tele van színes bazárokkal, éttermekkel és szállodákkal, és a látogatók számára autentikus élményt kínál.

Az Óváros területén található bazárokban kereskedők széles választékát kínálják az ékszerektől és textíliáktól a helyi édességekig és fűszerekig. Az árakat általában lehet alkudni, így érdemes időt szánni az áruk böngészésére, és azokra alkudozni. Az Óváros területén található éttermek szintén autentikus ételeket kínálnak, amelyek a hagyományos egyiptomi konyhát tükrözik.

Az Óvárosban található szállodák és szálláslehetőségek a környék egyik legolcsóbb lehetőségét kínálják, ami ideális választás lehet a látogatóknak, akik olcsóbb szállásra vágynak.

Az Óváros területe autentikus hangulatot kínál, azonban fontos megjegyezni, hogy az itt található üzletek és éttermek sokkal kevésbé turistabarátok, mint a turisztikai negyedek. Ezért javasolt körültekintően választani a helyeket, és tudatosan alkudni az árakat, hogy elkerüljék a túlzott turista árakat.

Fürdés, búvárkodás és korallvilág

A világ egyik legmenőbb búvárparadicsoma, a kék mindenféle árnyalatával. Búvárvizsga nélkül is van lehetőség palackos merülésre (kb. 120-150 USD két merülés). 1 oktatóval 2 ember merül kb. 5 méter mélyre. Az oktató fogja a kezüket. Merülés előtt rövid tájékoztatás a legfontosabb víz alatti tudnivalókról.

Sznorkeling közben is gyönyörű színes halakat és színes korallokat lehet látni.

Egyes helyeken rengeteg a medúza. Csípnek is, de ők is szépek.

A korallokra lépni nemhogy kellemetlen, de veszélyes is lehet, hiszen több fajtájuk olyan csalánsejteket tartalmaz, amelyek komoly allergiás tüneteket okozhatnak. Jó, ha van az embernél erre az esetre Calcium Sandoz tabletta!

A műanyag szandál használata javallott, hiszen nem csak a korallok, hanem a tengeri sünök és egyes halfajták is komoly veszélyt jelenthetnek a nem elég figyelmes nyaralókra. Bizonyos halak bizony mérgezőek. Például az ott gyakran előforduló tűzhal hátúszójának első három tüskéje méreganyagot tartalmaz. Ugyan nem életveszélyes a felnőttre, de azért komoly problémákat okozhat, nem is beszélve a kisgyerekről.

Élőlényeket TILOS elhozni a Vörös tengerből. Komoly büntetésre számíthat az, aki megpróbálja. Lehet, hogy jó ötletnek tűnik letörni egy korallt, vagy elhozni egy élő kagylót, de érdemes tudni, hogy ezen kis korallok havonta 1-2 centit nőnek, ezért egy 10 centis darabbal akár a természet egy éves munkáját tesszük tönkre.

Környékbeli kirándulások

  • Egynapos program: sznorkelezés a Blue Hole-nál (rengeteg színes hal, kb. 150 méter mélység felett úszkálva, igaz sok búvár egy helyen), majd városnézés Dahab-ban, és quadozás a sivatagban.
  • Hajókirándulás a Tirán-sziget tájékán. Előfordul, hogy az ember egy ilyen kiránduláson nem lát több halat, mint a szállodája "házi" korallszirtjénél.

"Egy programon voltunk de azt mindenkinek ajánlom, hogy a Nemzeti Park hajókiránduláson részt vegyen. (Ras Muhamad) Az egy napos hajókirándulás kitűnő!" (Vista ügyfél, 2014)

Távolabbi kirándulások

Kairó

Az út Sharm El Sheikh-ből Kairóba turistabuszon kb. 6-7 órát vesz igénybe, de az időtartam függ a közlekedési körülményektől és a forgalomtól is. Az út hosszú és fárasztó lehet, de a buszok kényelmesek, és számos szolgáltatást kínálnak az utasoknak, például légkondicionáló, WC, kényelmes ülések és szórakoztató lehetőségek.

Az utazási idő alatt gyönyörű tájakon halad át az utazó, amelyek a sivatagi tájat és a Nílus folyó menti vidékeket ölelik körül. Az út során a busz több megállót is tart, ahol az utasok szünetet tarthatnak, étkezhetnek és vásárolhatnak.

Ha valaki kényelmesebb és rövidebb utazást keres, akkor lehetőség van repülőgéppel utazni Sharm El Sheikh-ből Kairóba, amely általában csak egy órát vesz igénybe. A repülőjegyek ára általában magasabb, mint a buszjegyeké, de sokkal gyorsabb és kényelmesebb utazást biztosítanak.

Luxorba

Az út Sharm El Sheikh-ből Luxorba turistabuszon kb. 5-6 órát vesz igénybe, de az időtartam függ a közlekedési körülményektől és a forgalomtól is. Az út hosszú lehet, de a buszok kényelmesek, és számos szolgáltatást kínálnak az utasoknak, például légkondicionáló, WC, kényelmes ülések és szórakoztató lehetőségek.

Az út során a busz halad át az Egyiptomi-fennsíkon, amely számos gyönyörű tájat kínál az utasoknak. Az út során a busz több megállót is tart, ahol az utasok szünetet tarthatnak, étkezhetnek és vásárolhatnak.

Ha valaki kényelmesebb és rövidebb utazást keres, akkor lehetőség van repülőgéppel utazni Sharm El Sheikh-ből Luxorba, amely általában csak egy órát vesz igénybe. A repülőjegyek ára általában magasabb, mint a buszjegyeké, de sokkal gyorsabb és kényelmesebb utazást biztosítanak.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon