ÚTIKRITIKA.HU / Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh

Naama Bay | Az Old Marketről | Fürdés, búvárkodás, korallvilág | Környékbeli kirándulások | Távolabbi kirándulások (Kairó, Luxor stb.) | Fotóegyveleg

Naama Bay

Old Market-ről

Fürdés, búvárkodás és korallvilág

A világ egyik legmenőbb búvárparadicsoma, a kék mindenféle árnyalatával. Búvárvizsga nélkül is van lehetőség palackos merülésre (kb. 120-150 USD két merülés). 1 oktatóval 2 ember merül kb. 5 méter mélyre. Az oktató fogja a kezüket. Merülés előtt rövid tájékoztatás a legfontosabb víz alatti tudnivalókról.

Sznorkeling közben is gyönyörű színes halakat és színes korallokat lehet látni.

Egyes helyeken rengeteg a medúza. Csípnek is, de ők is szépek.

A korallokra lépni nemhogy kellemetlen, de veszélyes is lehet, hiszen több fajtájuk olyan csalánsejteket tartalmaz, amelyek komoly allergiás tüneteket okozhatnak. Jó, ha van az embernél erre az esetre Calcium Sandoz tabletta!

A műanyag szandál használata javallott, hiszen nem csak a korallok, hanem a tengeri sünök és egyes halfajták is komoly veszélyt jelenthetnek a nem elég figyelmes nyaralókra. Bizonyos halak bizony mérgezőek. Például az ott gyakran előforduló tűzhal hátúszójának első három tüskéje méreganyagot tartalmaz. Ugyan nem életveszélyes a felnőttre, de azért komoly problémákat okozhat, nem is beszélve a kisgyerekről.

Élőlényeket TILOS elhozni a Vörös tengerből. Komoly büntetésre számíthat az, aki megpróbálja. Lehet, hogy jó ötletnek tűnik letörni egy korallt, vagy elhozni egy élő kagylót, de érdemes tudni, hogy ezen kis korallok havonta 1-2 centit nőnek, ezért egy 10 centis darabbal akár a természet egy éves munkáját tesszük tönkre.

Környékbeli kirándulások

  • Egynapos program: sznorkelezés a Blue Hole-nál (rengeteg színes hal, kb. 150 méter mélység felett úszkálva, igaz sok búvár egy helyen), majd városnézés Dahab-ban, és quadozás a sivatagban.
  • Hajókirándulás a Tirán-sziget tájékán. Előfordul, hogy az ember egy ilyen kiránduláson nem lát több halat, mint a szállodája "házi" korallszirtjénél.

"Egy programon voltunk de azt mindenkinek ajánlom, hogy a Nemzeti Park hajókiránduláson részt vegyen. (Ras Muhamad) Az egy napos hajókirándulás kitűnő!" (Vista ügyfél, 2014)

Távolabbi kirándulások

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon