ÚTIKRITIKA.HU / Kalutara


hirdetes


útikritikák


Kalutara

Kalutaráról dióhéjban| Szállás| Strandok|Fotóegyveleg

.

s.m. fotója

szerkesztés folyamatában

Kalutaráról dióhéjban

Kalutara egy óceánparti város, Colombotól 43 kilométerre délre. A kb. 80kilométerre lévő nemzetközi repülőtérről a forgalom függvényében 2-2 és fél órás az út Kalutarába.

Ez a nyugati part, ahol az óceánban a fürdőzés nem annyira komfortos. Sri Lanka déli régióiban jobbak a strandok.  

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Kiszámíthattuk, hogy délelőttönként nyugisabb a tenger, mint délutánonként

2. Kipróbálni a vonatozást Galle városba 

3. Meglepően előnyös a pénzátváltási árfolyam a nemzetközi repülőtéren

4. A helyi éttermekben a finom, fross grillezett halak

5. Olcsó tuktukkal utazni, igaz kicsit stresszes az elején az alkudozás

6. Hosszasan, agyat pihentetően lehet sétálni a parton.

Nem tetszett

1. A strandon és az utcákon a mozgóárusok és a kirándulásokat ajánlgató beach boyok (igaz nem nehéz levakarni őket, ,,holnap már elutazunk")

2. A repülőtérről a Kalutarába vezető úton először megtapasztalni, hogy milyen kaotikus a közúti forgalom 

3. Az óceánban gyakran nem lehet fürödni a nagy hullámok és veszélyes áramlatok miatt (piros zászlónál semmiképpen ne menjünk az óceánba)

4. A hotelekhez közeli éttermek túláraznak

5. A strandok eléggé elhyanyagoltak, gyakran szemetesek!

Odajutás

Kalutara  mintegy 42 kilométerre délre fekszik Colombo fővárostól. A leggyakoribb módja annak, hogy eljussunk Kalutarába Colombo repülőteréről, a Bandaranaike Nemzetközi Repülőtérről, a következő:

Taxi: A legkényelmesebb és legegyszerűbb módja a Kalutarába való utazásnak a taxi. A repülőtéren található taxi standon sok vállalkozó ajánlja a szolgáltatásait. Az árak változóak lehetnek a taxi társaságtól és az utazás időpontjától függően. Általában az út költsége körülbelül 4000-5000 Srí Lanka rúpia, ami kb. 18-22 USD.

Vonat: Egy másik lehetőség a Kalutarába történő utazásra a vonat. A vonatjáratok rendszeresek és az állomás közelében található a repülőtérről. Azonban a vonatok általában zsúfoltak és a menetidő hosszabb lehet, mint a taxié. Az árak olcsóbbak a taxikhoz képest, kb. 50-100 Srí Lanka rúpia.

Busz: A helyi buszok szintén járnak Kalutarába, és olcsóbbak, mint a taxi vagy a vonat. Azonban a buszok általában zsúfoltak és a menetidő hosszabb lehet. Az árak változóak lehetnek, de általában 50-100 Srí Lanka rúpián belül maradnak.

Szállás

Tájékozódni érdemes, hogy a hotel milyen közel van a vasúti sínekhez. Még fontosabb azt kideríteni, hogy a hotel előtti strandnál lehet- egyáltalán fürödni. Pl. az Avani kalutara Resort előtt nem lehet. Hiába amúgy príma hotel, ha felejtős a fürdés a veszélyes vízalatti áramlatok miatt. OK, hogy egy rutinos úszónak ez nem gond, de hát a család minden tagja ritkán tudja ezt elmondani magáról. 

Ajánlott szálláshelyek:

3 csillagos: Hibiscus Beach,

4 csillagos: AVANI Kalutara Resort ,

5 csillagos: Anantara Kalutara Resort & Spa ,

Strandok

Aki bizonytalan az úszás terén, az ne vállalkozzon, hogy itt fűrödjön. Gyakran szeles az időjárás és emiatt nagyok a hullámok.

Fotóegyveleg

l.s. fotója

d.j. fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon