ÚTIKRITIKA.HU / Argentína


hirdetes

útikritikák


Argentína

Időeltolódás | Egészség | Mit vigyünk? | Pénzváltás | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Közbiztonság | Magyar külképviselet | Egyéb hasznos információk | Fotóegyveleg

Időeltolódás

A mi itteni nyári időszámításunk idején mínusz 3 óra az eltérés, azaz, amikor Budapesten déli 12 óra van, akkor Buenos Airesben délelőtt 9 óra. A magyarországi téli időszámítás idején azonban az időeltérés mínusz 4 óra!

Egészség

Az argentin egészségügyi helyzet európai mércével is jónak mondható. A közkórházakban a turistáknak is ingyenesen biztosított az alapellátás. Azért mindenféleképpen ajánljuk, hogy kössön itthon baleset- és betegbiztosítást.

Argentína északi részén a sárgaláz szempontjából potenciálisan veszélyes övezetnek számítanak Misiones és Formosa tartományok, valamint Chaco, Corrientes, Jujuy és Salta tartományok Bolíviával, Brazíliával és Paraguay-jal határos területei. Az argentin egészségügyi minisztérium ezért javasolja az oda utazóknak a sárgaláz elleni oltás megszerzését, legalább 10 nappal a sárgaláz-veszélynek kitett területekre történő látogatás előtt.

A Latin-Amerikában súlyos járványnak számító Dengue-láz Argentína észak-nyugati részén, Salta, Jujuy és Catamarca tartományokban jelent veszélyt. A lázat az Aedes Aegypti szúnyogfaj okozza (napközben csípnek), amely Buenos Aires tartománytól északra fekvő területeken honos. A betegség tünetei: magas láz, ízületi, izom-, és csontfájdalmak, hányás, halvány kiütés, mérsékelt vérzékenység. A lábadozás hetekig is tarthat, fáradékonysággal, izomgyengeséggel jár. Ismételt fertőzés esetén súlyos vérzéses formában jelenik meg, s halálos is lehet. A túlélési esély 10 százalék alatti. Védőoltás ellene nincs.

Mit vigyünk?

Argentína észak-déli kiterjedése kb. 3700 kilométer hosszú, s emiatt, valamint sokféle domborzat miatt változatos öltözékválasztékkal kell készülni a csomagoláskor. Körutazás esetén szükség lehet trikóra, fürdőruhára, esőkabátra, pulóverre, kabátra egyaránt.

Pénzváltás

Mindenképpen az amerikai dollár vitelét tanácsoljuk.

2023: Egész Argentínában az egyik legsarkalatosabb dolog a pénz (argentín peso) és hogy hogyan váltsuk minél kedvezőbben. Mivel az országban jelenleg 150% körül van az infláció, a helyi pénz egyre kevesebbet ér és az árak is nagyon gyorsan változnak. A hivatalos árfolyam jelenleg: 1 USD = 260 ARS, viszont egy kis trükkel ennél majdnem kétszer több pesót is kaphatunk ugyanannyi dollárért. Ha az „utcán” próbálunk meg pénzt váltani (sok étterembe simán be lehet sétálni és megkeresni egy pincért, hogy szeretnénk készpénzt váltani) akkor nagyjából az 1 USD = 380 ARS árfolyammal számolhatunk. Itt arra kell figyelni, hogy csak teljesen új, sérülés nélküli, minél nagyobb címletű dollár legyen nálunk. Ha valahol bankkártyával fizetünk, akkor a bank először a hivatalos (legrosszabb) árfolyammal fog számolni, viszont 3-4 nap múlva nagy valószínűséggel vissza fog utalni nekünk egy különbözetet, így végül az utcai váltáshoz hasonló árfolyamot kapunk. A legjobb megoldás pedig: online ingyenesen létrehozunk egy számlát a Western Union oldalán, utalunk rá dollárt, majd egy tetszőleges Western Union bankban felvesszük a dollárért kapott argentín pesot. Így összességében 1 USD = 490 ARS árfolyammal számolhatunk. Ennél a megoldásnál arra kell figyelni, hogy a kisebb városokban néha hosszabb sorban állás szokott lenni a fent említett bankok előtt.

Közlekedés

A közúti közlekedés szabályai alapjában véve azonosak az európaiakkal, ám ezeket Argentínában - úgymond - rugalmasan kezelik. A városi közlekedésben, a jelzőlámpa nélküli kereszteződésekben alapvetően a jobbkéz-szabály a mérvadó, de ennek alkalmazása kaotikus. A legtöbb esetben nincsenek a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott jelzőtáblák, az utcanevek kiírása esetleges. A gépkocsivezetők a gyalogosoknak általában nem adnak elsőbbséget.

Városi busz

A városi tömegközlekedésben használatos járművek közül a metró (subte) megbízható. A buszközlekedés színvonala üzemeltető társaságoktól függően vegyes színvonalú, mellékutcákban veszélyt jelent a buszvezetők impulzív stílusa.

Távolsági busz

Ez és nem a vasút a fő közlekedési eszköz Argentínában. Kitűnően kiépített az országos közlekedési hálózata. A buszok többnyire jól felszereltek, megfelelő állapotúak és kényelmesek. A nagyobb távolságokon közlekedő buszokban van vécé és televízió is, sőt egy steward, aki italokat és ennivalókat szolgál fel, úgy, ahogy a repülőgépeken.

Hosszabb buszozásoknál tanácsos éjszakai járatokat választani, mert ezzel időt és szállásköltséget lehet megtakarítani. Főszezonban (január, február, július) érdemes két nappal előbb jegyet venni helyfoglalással.

Léteznek különböző busztípusok, azaz osztályok:

 • Común: ez a standard osztály kevés kényelemmel
 • Coche semi-cama: kényelmesek az ülések és jók a szolgáltatások
 • Coche cama: az előző kategóriához képest szélesebbek az ülések, csaknem vízszintes fekvőterületet érdemes elképzelni
 • Executivo: luxus osztály, ággyá alakítható ülésekkel és magas színvonalú kiszolgálással

Vasút

A kiterjedt városi vasúthálózat műszakilag és forgalomszervezési szempontból rossz állapotban van. Állítólag korrupt állami emberek szétlopták a vasúti közlekedésre szánt közpénzek jó részét. Olcsó, de veszélyes közlekedési eszköz, amit az elmúlt évek számos súlyos balesete jelez. Nem érdemes a turista programok tervezésében kalkulálni a vasúti közlekedéssel. Buenos Aires vonzáskörzetében még viszonylag sűrű hálózat létezik a városközpont és az elővárosok között, amolyan HÉV jelleggel.

A vasúti közlekedés imádóinak azért van két csodás turistás élménylehetőség:

 • a La Trochita Patagóniában közlekedik nem igazán menetrendszerűen. Kilencórás csodás vonatozásról van szó Esquel és El Maitén városok között
 • a Tren a las nubes, azaz ,,a felhők közötti vasút" Salta és La Polvorilla között közlekedik március és november között, csodálatos tájak mentén

Taxi

Az argentin városokban közlekedő taxik viszonylag olcsók. Az útikönyvek, internetes honlapok tele vannak azzal, hogy a normális taxi helyett tanácsosabb a fix áras, úgynevezett remiseket igénybe venni. Az úti kritikus tapasztalatai szerint azonban nincs semmi gond a taxikkal, nem csapják be az utast, persze a spanyol nyelvtudás, a magabiztos fellépés e téren is előny.

Buenos Airesben drágább a taxi, mint a vidéki városokban. A helyiek többnyire nem adnak borravalót a taxisnak, tehát a külföldi turistának sem kell.

Autóbérlés

 • Argentínában 21 éve kortól lehet autót vezetni. Az autóbérléshez nemzetközi jogsit kérnek. Kötelező biztosítást kötni.
 • A helyi autókölcsönzők jellemzően olcsóbbak, mint az ismert nemzetközi cégek.
 • A nemzetközi autóbérlő cégek viszont sokszor megbízhatóbbak, szerződés szerint teljesíteniek, panaszt  kezelnek.
 • Fontos, hogy a bérelt autó használatakor mindig legyen nálunk a kocsi papírja, a tarjeta verde, mert azt fel kell mutatni rendőrségi ellenőrzésekkor.

Belső légi közlekedés

Egy ilyen hatalmas országban szükség lehet belső légi járatok választására. Az árak államilag rögzítettek. A belső járatok gépei biztonságosak, elég színvonalasak. A belföldi repülőtér elég érdekes, mert nagyon szűk helyen manővereznek a gépek.

Figyelem! A külföldieknek sokkal drágábbak a belföldi jegyek, mint az argentin állampolgároknak.

"Ez azért van, mert a külföldiek teljes áron, nyereséggel repülnek. Az argentinok önköltségen, amit pluszban az állam finanszíroz is nagy részben. Magyarul kifizeti a jegy egy részét. Mivel a közlekedés és az árszabás állami díjszabású, nem tud kialakulni árverseny sajnálatos módon." (G., 2013)

Étkezés

Nem árt tudni, hogy az argentinok nagyon későn kezdenek el vacsorázni, leginkább 21 és 22 óra között. Az éttermek is többnyire ehhez alkalmazkodnak és nem azokhoz a turistákhoz, akik 19 óra tájban akarnak vacsorázni. Sok étterem este ki sem nyit 20 óra előtt. Az éttermek ebédidőben általában 11 és 15 óra között üzemelnek.

"Ha otthoni kávéra vágysz Buenos Airesben, felejtsd el. Többfélét isznak, sokszor nagyon finomak, de a pesti presszókávé ismeretlen. Nem adtam fel, minden alkalommal elmagyaráztam, hogy igen, ebbe a pici csészébe kérem és pontosan feleannyi vízzel, mint, ahogy szokta főzni. Alig értem el sikert. Ami általában nagyon finom: cortito, azaz rövid kávé, mindig tejjel. A megoldást a nemzetközi kávézó jelenti, de sajnos kevés boltjuk van." (Kriszta, 2013)

Maga az úti kritikus küzd a méretes hústömeggel- kr

"Az ún. „Sandwiches de Miga“ talán a legjobb és legolcsóbb ebédtáji harapnivaló Buenos Airesben. Az elnevezés azt a körülbelül öt harapásra elég, omlós és puha, vékony szeletekre vágott, héj nélküli fehér kenyérből készült szendvicset takarja, amit leginkább sonkával és egy választott hozzávalóval töltenek meg, mégpedig duplarétegben. Mindez csupán 1 dolláromba került és pontosan azt a gyors energia-tuningot adta, amelyre egy osztályteremben töltött stúdium után vágytam.

Sonkás-paradicsomos de Miga szendvics a Confiteria la Victoria-ból (Recoleta negyed). A vékony szelet sonka, az ugyanilyen vastagságúra vágott paradicsom és a majonéz párosítása bár egyszerűnek tűnik, de nagyon jól épül egymásra, egyszerűsége ellenére, az újdonság varázsát nyújtja. A kenyér szuperlágy textúrája kényeztető élmény minden egyes harapásnál." forrás


"Én a choripánt kóstoltam meg, ami többnyire egy nehezebb (és italosabb) éjszaka utáni étel. Nevét a chorizo (azaz kolbász) és a pan (kenyér) ötvözetéből kapta. A vastag, kissé édeskés chorizo kolbászt addig sütik, amíg a ropogósra pirított bőre szét nem pattan, így a benne lévő füstös aromájú olajok jól át tudják itatni a frissen sütött, kissé megpirított bucit. A hús tetejére az isteni fokhagyma-olaj-petrezselyem szószból raktam egy púposabb réteget, ami még jobban kihozta a hús aromáit, majd erre következett egy másik réteg egy számomra ismeretlen, kissé édes szószból, aminek az összetevőit a teljesség igénye nélkül tudnám csak visszamondani." forrás

steak - G.K. fotója

Vásárlás

A peso gyengesége miatt jól jár a dollárt beváltó turista, pláne, ha előnyös árfolyamot fog ki. A nagyvárosokban, és persze elsősorban Buenos Aires-ben európai színvonalú a választék. A fővárosban a Calle Florida, a Calle Santa Fé térsége és a bevásárlóközpontok jó lehetőséget adnak ruházati dolgok vásárlására. Kiváló bőráruik vannak, bár résen kell lenni, ugyanis sok a silánynak bizonyuló bőrruha is.

A turisták azonban elsősorban helyi tipikus kézműves tárgyakat és egyéb szuveníreket szoktak vásárolni. A legjobban a tipikus teájuk, a mate fogyasztásához való ivóeszközöket nyomatják.

Argentínában nincs olyan sok élelmiszer szupermarket, mint Európában. A csokoládék meglepően drágák, pedig sok közülük helyből belföldről vagy Chiléből való. Egzotikus gyümölcsökből nem igazán nagy a választék, és sok helyen a gyümölcsök és zöldségek pultos tálalása eléggé gagyi.

A gyógyszertárakban (farmácias) már ott sem kizárólag gyógyszereket árulnak, hanem a drogériák választékába illő termékeket is. Jobb tudni, hogy Argentínában a gyógyszertárakban a drogéria részben az eladók nem gyógyszerészek. A gyógyszerkiadó részlegben viszont mindenhol gyógyszerészek szolgáltatnak.

Érdekes megnézni Argentínában a piacokat, ideértve a használt cikkek piacait is (ferias). Buenos Airesben figyelemreméltó a Recolate negyedben lévő Feria Artesanal (főként kézműves dolgok), vasárnaponként a San Telmo negyedben a Feria de San Telmo. Cordobában szombaton és vasárnap van nyitva az ország legnagyobb kézműves piaca, a Güemes városrészben.

Közbiztonság

E fejezetünkben részletesen taglaljuk a közbiztonság témáját, de előre hangsúlyozzuk, hogy nem kell előre túlságosan megrettenni! Ha alaposan elolvassa az alábbi részt, és az ésszerű éberséghez, elővigyázatossághoz, óvintézkedésekhez tartja magát, akkor Argentínában nem érheti biztonságát, értéktárgyait semmi baj. Ha nem tud semmit spanyolul, nincs kellő utazási rutinja, teljes biztonságban akarja tudni magát, akkor javasoljuk, hogy vegye igénybe 16 éve Buenos Aires-ben élő magyar idegenvezető ismerősünk, Gery (Gergely) kitűnő, rutinos szolgáltatásait.

Argentínában nem jó a közbiztonság, de a lopások, rablások, veszélyes helyzetek nagy része egyszerűen nem ott történik, ahol a turista jellemzően mozog. Másrészt a turisták által erősen frekventált helyeken erős a rendőrségi jelenlét, emiatt ritka a súlyos veszélyhelyzet. Ettől függetlenül érheti a turistát lopás, vagy akár rablás nappal, forgalmas helyen is, ha nem tartja be a világ bármely nagyvárosában is érvényes alapvető szabályokat. Értéktárgyakat, ékszert (gyűrű, értékesebb óra, nyaklánc, karkötő, stb.) látható helyen nem tanácsos hordani, valamint nagyobb összegű készpénzt, bankkártyát és más fizetési eszközt sem. A közbiztonság szempontjából problémás minden olyan hely, ahol nagyobb tömegek mozognak. Sötétedés után a külvárosok, illetve a városok szegényebb negyedei veszélyesek, de ezekre a helyekre a turistának amúgy sem érdemes mennie.

Argentína a 2001-es gazdasági válság előtt kifejezetten biztonságos ország volt. A krízist követő években megemelkedett a bűncselekmények száma, az ún. megélhetési bűnözés a mindennapok részévé vált. Buenos Airesben a közbiztonságot valamennyire segíti, hogy a turisztikailag jelentősebb helyeken állandó, sőt feltűnő a rendőri jelenlét. Erőszakos bűncselekmények egyre gyakrabban fordulnak elő. Lakásbetörések, gépkocsirablások esetén ma már jellemző a fegyveres erőszak alkalmazása.

A vidéki városokban, falvakban a közbiztonság lényegesen jobb, mint a fővárosban.

A turisták kárára elkövetett bűncselekmények gyakori típusai:

 • Egyénileg, vagy csoportosan elkövetett rablás nyílt utcán,
 • Egyénileg, vagy csoportosan elkövetett lopás éttermekben, bárokban,
 • Zseblopás közlekedési eszközökön,
 • Zseblopás közterületeken, többnyire kirakodóvásárokon,
 • Csalás utcai árusok, pénzváltók esetében, csalás taxi használata közben,
 • Szállodai lopás, bérelt autó, vagy kerékpár elrablása csoportos erőszak alkalmazásával.

A közbiztonság szempontjából kockázatot jelenthetnek Buenos Aires, illetve a nagyobb vidéki városok külvárosi területei, valamint északon Misiones tartomány Brazíliával és Paraguay-jal határos területei, az Iguazú vízesésrendszer jól őrzött, biztonságos körzetén kívül.

Röhejesnek hangzik, de a zsebtolvajok képesek annak a cselnek a megszervezésére is, hogy valahonnan fentről, innen-onnan mustárt csepegtetnek a turistára, aki azt hiszi, hogy galambürülék hullott rá és neki kezd a tisztogatásnak. A zsebtolvaj akcióba lép, amikor a turista figyelmét elterelték.

A foci rajongó turistáknak, ha kint valamelyik stadionban meccset akarnak megnézni, tudniuk kell, hogy gyakoriak a kemény összetűzések, és nem a pályán, hanem a lelátókon, illetve a stadionok környékén. A szemben álló csapatok drukkerei rendszeresen brutális erőszakba torkollóan verekednek és még a karhatalmi erők bevetése sem képesek megfékezni őket.

Javasoljuk, hogy kerüljék a stadionnak azokat a tribünjeit, ahol a kemény mag összpontosul. Ajánlatos inkább ülőhelyes részre venni jegyet. Az is megoldás lehet, hogy valamilyen szervezett formában, vagy helyi ismerőssel látogatunk el a meccsre.

"Két hetet töltöttünk idén februárban, Argentínában és az előzetes olvasmányok alapján az utazás előtt erősen be voltunk ijedve, hogy mennyire fogjuk kellemetlenül érezni magunkat a rossz közbiztonság miatt. Kint létünk folyamán azonban a közbiztonság dolgában semmi problémánk nem volt, sőt még félelmet keltő emberekkel sem találkoztunk. Igaz beszélünk spanyolul, rutinos, magabiztos utazók vagyunk, és betartottuk a kötelező elővigyázatossági szabályokat. Késő este is sétálgattunk az utcákon, igaz inkább a jól megvilágított helyeken. Egy idő után már éberségünket is lazítottuk, mert nem éreztük veszélyesnek az országot. Argentínai utazásunk egyik legkellemesebb meglepetése ez volt számunkra. Azért ébernek kell lenni, mert helyi magyar barátunk, Gery nyomatékosan felhívta a figyelmünket arra, hogy közbiztonsági veszélyek igenis léteznek. Mi szerencsések voltunk." (Jani, 2013)

Mit tegyek, ha bűncselekmény áldozatává váltam?

Az Argentin Szövetségi Rendőrség Turisták ügyeivel foglalkozó Kapitánysága vezetőjének javaslatai:

 • A helyszínről értesítsék a legközelebbi a rendőrséget a 911 számon, vagy a turistarendőrség 0800-999-5000 számán. A turistarendőrség járőrt küld a helyszínre, akik felveszik a bejelentést, illetve a feljelentést.

Amennyiben vagyoni kárt szenvedtek, bízzanak meg argentínai ismerőst, ha ilyen van, hogy a kísérje figyelemmel az ügyet, ugyanis csak akkor emelhetnek vádat az elkövető ellen, ha a bűnjelek, a sértett tulajdonában lévő tárgyak előkerülése és lefoglalása után a tulajdonos kéri a vádemelést. Ennek formális részét az argentin nagykövetségen a konzul előtt tett nyilatkozat képezi. Külföldről telefonon is érdeklődhetnek, sőt a felügyelő e-mailjére is küldhetnek kérdést.

(comisariadelturista@hotmail.com, turista@policiafederal.gov.ar)

Amennyiben szállodában történik a bűncselekmény, az intézmény hívja ki a turistarendőrség járőrét, ne menjenek a helyi, kerületi rendőrkapitányságra. Amennyiben a városban ismeretlen helyen történt a bűncselekmény, pl. zseblopás, célszerű a Kapitányságon, az Av. Corrientes 436. címen megtenni a bejelentést. Magyar tolmácsuk nincs, de német, angol francia fordítójuk van.

Magyar külképviselet

Nagykövetségünk

 • Calle Plaza 1726-1734, C.P. 1430 DGF, Capital Federal de Buenos Aires, Argentina
 • Telefonszám: (00 54) (11) 4553-4646 - Fax: (00 54) (11) 4555-6859
 • E-mail: mission.bue@mfa.gov.hu- Bucsi-Szabó Edit
 • dr Nagy Balázs konzul

Konzulátus

 • Consulado de Hungría, Virrey del Pino 4045 C1430 CAM Ciudad de Buenos Aires

Telefonszámok

 • Nagykövetség: +54-11-4553-4646
 • Magyar Titkárság: +54-11-4555-6867
 • Konzulátus: +54-11-4555-6862
 • Ügyeleti szám: +54-11-4553-4646
 • Fax: +54-11-4555-6859

E-mail címek

Magyarné Fekete Dorottya titkársági referens/konzuli ügyintéző

 • Rosario, Argentína
 • Tiszteletbeli konzul: Ádám, Rózsa
 • Cím: Santiago 1266, 2000 Rosario
 • Telefon: +54-341-4214988
 • Fax: +54-341-4342196
 • E-mail: rosadam@arnet.com.ar

Konzuli kerület: Santa Fe, Entre Ríos Bariloche, Argentína

 • Tiszteletbeli konzul: Sisa, Helgamaría
 • Cím: Los Pumas 6141, 8400 – San Carlos de Bariloche
 • Telefon: +54-2944-607958
 • E-mail: hm.sisa@hotmail.com
 • Konzuli kerület: Río Negro, Neuquén

Egyéb hasznos információk

Kábítószernek minősül-e a kokatea?

A kokatea Latin-Amerikában általában nem minősül kábítószernek, számos boltban vagy piacon szabadon kapható, (fogyasztása az érzékszervekre éppúgy nem káros, mint Magyarországon a mákos tészta), azonban még a legkisebb mennyiségben való behozatala esetén is az USA, az EU és hazánk vámszervei büntetőeljárást indítanak. Javasoljuk azonban, hogy utazásuk előtt a kokateával kapcsolatos helyi szokásokról és szabályokról körültekintően tájékozódjanak.

Fotóegyveleg

Egy település üzenete a bűnözőknek: Mi nem hívjuk a rendőrséget. Meglincselünk Téged!  

Vissza az elejére


Kommentek

Mihalik Lászlóné, 2019. 01. 28. 18:51
Sajnos én egy igen rossz tapasztalatról kell beszámoljak, Gery /Buenos Aires.hu /idegenvezetővel kapcsolatban .Mi csoporttal érkeztünk, s csak 2 napot töltöttünk Buenos Airesben.
Már előző év okt.-ben megkerestem Gery-t,-mert sok jó véleményt olvastam róla korábban ,/
s két napos idegenvezetést kértem jan.18.-19.-ére. Két héttel az utazás előtt ismét rákérdeztem, hogy minden rendben van-e. Biztosított arról, hogy a két napot velünk tölti, aztán szinte naponta több alkalommal volt üzenetváltás közöttünk. Felajánlottam, ha valamire szüksége lenne itthonról, szívesen magunkkal visszük. Így került a bőröndömbe az általa kért 2kg.Vegata és
20 csomag Sága tea. Ezt csak azért írom, hogy igazoljam, már szinte baráti viszony volt közöttünk. Indulásunkkor újból üzenetet küldtem, jó utat kívánt,
és megerősítette a jan.18.-i találkozást,amit 10 órára beszéltünk meg. A szálloda halljában hiába vártuk.
Fél óra elteltével már próbáltam telefonon, wiber-en elérni,de ő nem jelentkezett.Azt hittem, majd esetleg később kimenti magát, de ez nem történt meg. Egyik csoporttársunk Judit, szintén egy ott élő magyart, Júliát kérte fel
idegenvezetőnek. Másnap Judit tőlünk értesült, hogy Gery becsapott bennünket.
Felajánlotta, hogy Júlia útján megpróbál megtudni valamit.Jött is a válasz, hogy Gery autója elromlott, s ott ahol tartózkodott nem volt térerő. Áttetsző kifogás. Gerytől azóta sem kaptam még egy elnézést kérő mondatot sem. Csak két
napunk volt, az elmaradt programok pótolhatatlanok ! Tanulságként ajánlom az esetleg Gery-vel kapcsolatban érdeklődőknek !
Erzsébet


Ujj Enikő, 2015. 07. 30. 11:13
Kedves Gery! Januárban tervezek egy 2 hetes Argentina utat egyéni szervezésben /főváros, vízesés / Jól jönne néhány tanács, szükség esetén kalauzolás. Mivel még elég új az ötlet, sok minden vár kidolgozásra. Megnyugtatna, ha lenne egy helyi kapcsolatunk.😊 addig is felkeresem a honlapodat és szedem az infókat! 😄


Gery Idegenvezető, 2014. 01. 08. 12:56
Sziasztok!
Buenos Airesből írok. Magyar nyelvű idegenvezetést, tolmácsolást, utazásszervezést, és letelepedési tanácsadást tudunk biztosítani.
Sajnálatosan az eddigi szolgáltató (akinél 10 éve volt az oldalunk), az extra.hu abbahagyta a tevékenységét, így a weboldalt új címre kellett költöztessük.
A régi oldal (argentina.extra) az új saját Domain címünkre: http://www.buenosaires.hu tettük át. Hamarosan teljesen friss, naprakész tartalommal is jelentkezünk. Addig is, szívesen, elkötelezettség nélkül segítünk akár itt, akár emailen, facebookon, skypen az info{kukac}buenosaires.hu címen.

Üdvözlettel, Gery

http://www.buenosaires.hu

https://www.facebook.com/gerylla

http://argentina.blog.hu/

https://twitter.com/ArgentinaUtazas

#Argentína #Buenos Aires #Utazás #Turizmus #Utazásszervezés #Magyar Idegenvezetés #Magyar Idegenvezető #Letelepedés #Üzlet #Cégalapítás #Tolmács #Guía Turístico Húngaro Argentina


Gery Idegenvezető, 2013. 08. 15. 06:09
Szia. Minden elérhetőséget megtalálsz a http://www.argentina.extra.hu/ oldalon. Sok szeretettel, Gery


Pócza Zsuzsanna, 2013. 07. 21. 19:13
Szeretnénk jővő tavasszal Argentinába menni. Sajnos csak angolul beszélünk.
Szeretném elkérné Gery elérhetőségét.
Köszönettel: Pócza Zsuzsanna


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon