ÚTIKRITIKA.HU / Finnország


hirdetes

útikritikák


Finnország

Repülés | Szállásválasztás | Ajánlott hotelek | Úti okmányok és vám | Fotóegyveleg

.

Finnair repülőgép

Egyik kedvenc légitársaságom - aji

Repülés

Finnair repül naponta többször is Budapestről Helsinkibe. A repülési idő átlagosan 2 óra és 15 perc. A Finnair szuper színvonalas légitársaság.

Szállásválasztás

Helsinkiben a szállások nemzetközi viszonylatban nagyon drágák, viszont lehet nyugodtan számítani a kiegyensúlyozott, megbízható, hókuszpókuszoktól mentes, korrekt színvonalra. Hétvégéken (főleg péntek és szombat éjszaka) olcsóbban lehet hozzájutni hotelszobához, mert olyankor nem időznek ott az üzleti utazók. A főpályaudvarnál lévő turista információs iroda 5 euró szervizköltség ellenében kiközvetít szálláslehetőséget azoknak, akik mernek foglalás nélkül Helsinkibe utazni.

Ajánlott hotelek

Helsinki vonatkozásában: lásd a Helsinki fejezetünket.

Úti okmányok és vám

90 napnál rövidebb tartózkodás esetén a magyar állampolgárnak elegendő érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal rendelkezni, egyéb engedélyre nincs szükség. A beutazásnál az úti okmány valódiságán, érvényességén kívül mást nem ellenőriznek. Szeszes italokat saját használatra, nem kereskedelmi célra az Uniós szabályoknak megfelelően korlátozás nélkül be lehet vinni Finnországba. De magánszemély 80%-nál magasabb alkoholtartalmú terméket nem vihet be Finnország területére. Finnország területére maximum kétszáz darab cigaretta, ötven miniszivar, 250 g pipa-, vagy cigarettadohány hozható be saját felhasználásra.

Finnországra is érvényes: Az újfajta személyazonosító igazolványunkkal a reptéri határátlépések során a zsilipkapus beléptető rendszereket is használhatjuk úgy, hogy a zsilipkapuhoz érkezés után, a kapu kártyaolvasójához érintjük az okmányunkat, és az új személyiben lévő chip segítségével a kártyaolvasó hitelesíti azt.
Ezután a rendszer kiolvassa az okmány számát, majd átveszi a chipből a személyi adatokat, az arcképet és az ujjnyomatot. Ezzel megtörténik az adatok európai szabályrendszer szerinti ellenőrzése (pl. utazási korlátozás kiszűrése).

Az újfajta okmány a közúti ellenőrzéseket is meggyorsítja, mert a rendészeti szerveknél lévő kártyaolvasóval kiolvashatók az adatok (a négy természetes személyazonosító adat), amik az eszközre telepített alkalmazással vizuálisan is megjeleníthetők a kijelzőn.

FotóegyvelegA tűzoltólétra előtti teret szabadon kell hagyni

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon