ÚTIKRITIKA.HU / Floridai strandok


hirdetes

útikritikák


Floridai strandok

A floridai strandokról általában | Top 10 floridai strand | Vélemények |Clearwater Beach| Daytona Beach | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Crandon Park Beach (Key Biscayne) - t. d. fotója

A floridai strandokról általában

Florida középső részének nyugati partvonalán a strandok a floridai átlaghoz képest szebbek. Karibi viszonylatban azért nem különlegesek. A homok finom, de nem elég süppedős. A keményebb homoktalajon igaz jobban esik a sétálás, kocogás. A tengervíz türkiz színe floridai viszonylatban extra minőség. Miami térségében a tengervíz átlagos hőmérséklete: decemberben 23, januárban 22, februárban 23, márciusban 24, nyáron 30-32. A téli Floridában a Key nyúlványának strandjain a legmelegebb a tengervíz.

Az átlagos tengeri hőmérséklet télen (december-február) körülbelül 20-24 Celsius fok között van, ami meglehetősen melegnek számít. Ez azt jelenti, hogy télen is lehetséges a fürdőzés a Florida-i tengerben. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy időnként hidegfrontok érkezhetnek a téli hónapokban, ami jelentősen lehűtheti a tenger vizének hőmérsékletét is. 

Top 10 floridai strand szerintünk

1. Siesta Key Beach (Siesta Key-sziget, Sarasota)

Elképesztően fehér a homokföveny. - M.M. fotója

2. Sandspur Beach (Key West)

Sandy Spit Beach vagy Sandspur Beach egy apró homokos sziget Key West partjainál, amely a tengerben található. A homokos sziget különleges hely Key Westen, és ideális hely a pihenésre és a nyugodt, csendes környezetben való élvezkedésre. Íme néhány információ a Sandspur Beach-ről:

A homokos sziget fehér és puha homokkal rendelkezik, és ideális hely a napozásra, a homokváros építésére és a pihenésre.

A víz a Sandspur Beach körül tiszta és kék, és ideális a fürdőzésre, a sznorkelezésre és a búvárkodásra.

A Sandspur Beach egy nyugodt és békés hely, ahová csak hajóval vagy katamaránnal lehet eljutni, így kevés látogatója van.

A homokos sziget körül a víz sekély, így biztonságos a gyerekek számára is, akik élvezhetik a homokban játszást és a vízben pancsolást.

A homokos sziget közelében számos környező sziget található, amelyek ideálisak a hajókázásra, a kajakozásra és más vízi tevékenységekre.

A homokos sziget területén nincsenek kényelmi szolgáltatások, mint például vécék, zuhanyzók és vízparti bárok, így érdemes előre gondoskodni a szükséges dolgokról.

A homokos sziget egy ideális hely a naplemente és a csillagok megfigyelésére, és a látogatók gyakran hoznak magukkal piknikkosarakat és borokat, hogy élvezzék a romantikus hangulatot.

A homokos sziget közelében található számos szálláshely és étterem, így a látogatók hosszabb időt is eltölthetnek Key Westen.

3. Tigertail Beach Park, Marco Island

A Tigertail Beach Park egy gyönyörű strand és természeti park Marco Islandon, Floridában. Az üdülőhely egy nagy homokos területen található, amely nyugodt, békés környezetet kínál a látogatóknak. Íme néhány információ a Tigertail Beach Park-ról:

A Tigertail Beach Park homokja fehér és finom, és kiválóan alkalmas a napozásra, a homokváros építésére és más strandtevékenységekre.

A víz a strand körül meleg és sekély, és kiválóan alkalmas úszásra, kajakozásra, SUPozásra és más vízi sportokra.

A strand nagyon népszerű a helyi lakosok és a turisták körében egyaránt, de általában nem olyan zsúfolt, mint néhány más Floridai strand.

A Tigertail Beach Park területén található egy nagy parkoló, egy strandbár, zuhanyzók, vécék és piknikasztalok.

A strand közelében találhatók sétányok és gyalogösvények, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy felfedezzék a környező természetet és a park élővilágát.

A Tigertail Beach Park egy olyan természetvédelmi terület is, amely az üdülőhely körül található. A területet őrzött őserdők és számos madárfaj lakja.

A Tigertail Beach Park-nál található a Kőrisliget Botanikus Kert, ahol a látogatók megismerhetik a Floridára jellemző növényeket és virágokat.

A strand közelében találhatók számos étterem és szálláshely lehetőségek, így a látogatók hosszabb időt is eltölthetnek Marco Island-on.

4. Honeymoon Island Beach (St. Petersburg)

A Honeymoon Island Beach egy gyönyörű, természetes környezetben található strand St. Petersburgban. Az üdülőhely egy csodálatos, homokos partszakasszal rendelkezik, amely gyönyörű kilátást nyújt a Mexikói-öbölre. Íme néhány információ a Honeymoon Island Beach-ről:

A Honeymoon Island Beach homokja finom és fehér, és egy ideális hely a napozásra, a strandröplabdára és a homokváros építésére.

A víz a strand körül meleg és tiszta, és kiválóan alkalmas úszásra, szörfözésre és egyéb vízi sportokra.

A strand nagyon népszerű a helyi lakosok és a turisták körében egyaránt, de rendszerint nem túl zsúfolt.

A Honeymoon Island Beach természeti környezetben található, és több mint 80 hektáros területen található a strand körül. A területen számos gyalogos ösvény és természetvédelmi terület található.

A strand közelében található a Honeymoon Island State Park, amely különböző tevékenységeket kínál, mint például piknikezés, túrázás, madármegfigyelés, és egy kutyabarát strand is.

A Honeymoon Island Beach-nél található egy látogatóközpont, ahol a látogatók információt kaphatnak a strand és a környező területek történelméről és ökológiájáról.

A strandhoz vezető úton van egy fizetős parkoló, amelynek ára a látogatók számától és az évszaktól függően változik.

5. Bowman's Beach

Bowman's Beach a floridai Sanibel-sziget egyik legnépszerűbb strandja. A Sanibel-sziget egy gyönyörű, természetes környezetben található sziget, amely híres homokos strandjairól és a világ egyik legjobb kagyló gyűjteményéről. Íme néhány információ a Bowman's Beach-ről:

A Bowman's Beach homokja fehér és finom, és tökéletes a napozáshoz és a fürdőzéshez.

A strand egy csendes és nyugodt hely, amely ideális a pihenésre és a kikapcsolódásra.

A víz a Bowman's Beach-en meleg és sekély, így biztonságos a fürdőzéshez, úszáshoz és a családi piknikezéshez is.

A strand területén különböző sportolási lehetőségek állnak rendelkezésre, például teniszpálya, grillezési lehetőség és piknikasztalok.

A strand tiszta és jól karbantartott, és rendelkezik a legfontosabb kényelmi szolgáltatásokkal, mint például a vécék, a zuhanyzók és a vízparti bárok.

A Bowman's Beach egy ideális hely a kagylógyűjtők számára. A Sanibel-sziget híres kagylókkal teli strandjairól, és a látogatók gyakran találnak különleges és ritka kagylókat a homokban.

6. St. George Island State Park

A St. George Island State Park egy gyönyörű strand Florida Panhandle régiójában. Az állami park több mint 9 kilométer hosszú homokos partszakasszal rendelkezik, amely ideális hely a napozásra, a fürdőzésre, a piknikezésre és a vízi sportokra. Íme néhány információ a St. George Island State Park-ról:

A St. George Island State Park homokja fehér, finom és puha, és kiválóan alkalmas a napozásra, a homokváros építésére és a strandröplabdára.

A víz a strand körül tiszta és zöldes-kékes, és kiválóan alkalmas úszásra, szörfözésre, kajakozásra, SUPozásra és más vízi sportokra.

A strand nagyon tiszta és jól karbantartott, és rendelkezik a legfontosabb kényelmi szolgáltatásokkal, mint például vécék, zuhanyzók, piknikasztalok és grillezési lehetőségek.

A St. George Island State Park területén találhatók sétányok és gyalogösvények, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy felfedezzék a környező természetet és a park élővilágát.

A strand közelében találhatók különböző vízi sportokat kínáló boltok és kölcsönzők, így a látogatók bérbe vehetnek kajakot, SUP-ot vagy szörfdeszkát.

A St. George Island State Park területén található kempingek és nyaralók, így a látogatók hosszabb időt is eltölthetnek a parkban.

A strand közelében találhatók különböző éttermek, boltok és szálláshelyek, így a látogatók teljes körű szolgáltatásokat találhatnak a közelben.

A St. George Island State Park egy ideális hely a természet és a víz szerelmeseinek, akik szeretnék élvezni a gyönyörű kilátást és az aktív kikapcsolódást.

7. Grayton Beach

Grayton Beach egy gyönyörű strand Florida északi-nyugati partjainál, az ún. Emerald Coast-on. Az üdülőhely híres a kristálytiszta vízről és a fehér homokról, valamint a természeti környezetről. Íme néhány információ a Grayton Beach-ről:

A Grayton Beach homokja fehér, finom és púderpuha, és kiválóan alkalmas a napozásra, a homokváros építésére és a strandröplabdára.

A víz a strand körül kristálytiszta és zöldes-kékes, és kiválóan alkalmas úszásra, búvárkodásra, kajakozásra és más vízi sportokra.

A strand egy része kutyabarát, így a látogatók a háziállatukkal is élvezhetik a homokos partszakaszt.

A Grayton Beach nagyon népszerű a helyi lakosok és a turisták körében egyaránt, de mégis sikerült megőrizni a csendes, békés környezetet.

A strand környéke nagyon természeti környezetben található, és rengeteg lehetőséget kínál a természetjárásra, madármegfigyelésre és az élővilág felfedezésére.

A strand közelében található az ún. Grayton Beach State Park, amely piknikasztalokat, kempingeket, sétányokat, kajak- és SUP-kölcsönzést, valamint számos egyéb szórakozási lehetőséget kínál.

A Grayton Beach közelében számos étterem és szálláshely lehetőség található, így a látogatók hosszabb időt is eltölthetnek a környéken.

8. Miami South Beach

Miami South Beach, röviden SoBe, egy híres homokos partszakasz, amely Miami Beach városának déli részén található. Az üdülőhely világhírű a fehér homokjáról, a kristálytiszta vízéről és az elegáns, modern környezetéről. Íme néhány információ a Miami South Beach-ről:

A Miami South Beach homokja fehér, finom és púderpuha, és kiválóan alkalmas a napozásra, a homokváros építésére és a strandröplabdára.

A víz a strand körül kristálytiszta és kék, és kiválóan alkalmas úszásra, szörfözésre, jetski-re és más vízi sportokra.

A South Beach egyik legfontosabb jellemzője az Art Deco stílusú épületek sokasága, amelyek a part mentén helyezkednek el.

A South Beach nagyon népszerű a helyi lakosok és a turisták körében egyaránt, és sokkal több látogatót vonz, mint más Miami Beach-i strandok.

A strand közelében találhatók számos étterem, bár és szórakozóhely, amelyek a látogatók számára számos lehetőséget kínálnak az éjszakai életre.

A strand közelében található a Lincoln Road Mall, amelynek számos üzlete, étterme és szórakozási lehetősége van.

A Miami South Beach területén található számos szálláshely, köztük elegáns és modern szállodák, apartmanok és kempingek.

A South Beach egyébként is ismert, mint az egyik legjobb hely a strandröplabdázásra, és itt kerül megrendezésre az évente megrendezett "Miami Beach Open" strandröplabdatorna is.

9. Crescent Beach

"Itt található a "világ legfehérebb és legfinomabb homokja". Ez annyira népszerűvé tette a strandot, hogy különböző iparművészek üvegbe csomagolva árulják ezt az igazán egyedi finomságú homokot. A tiszta, meleg és gyenge hullámzású strand ideális az úszásra. A hosszú strand vonzza a fittnes és strandröplabda szerelmeseit a világ összes pontjáról." forrás

10. Caladesi Island (Clearwater)

Vélemények

Koszos, szemetes, vacak strandok Floridában:  szennyezett vizű Keaton Beach (Taylor County)

Siesta Key Beach

Siesta Key Beach egy gyönyörű homokos strand Floridában, az USA Sarasota nevű városának közelében található. A Siesta Key-szigeten található, amely egy kis sziget a Mexikói-öbölben. A strandot gyakran tartják az USA legjobb strandjai között, és híres a világ legfinomabb homokjának tartott, fehér és finom homokjáról, amely 99%-ban kvarcból áll. A homok hűvös marad még a forró napsütésben is, és kellemes érzést nyújt a lábaknak.

A strand nagyon népszerű az egész évben, és rengeteg lehetőséget kínál a szórakozásra és a pihenésre. A strand előtt található a Siesta Key Village, amely tele van boltokkal, éttermekkel és bárokkal. A Siesta Key Beach környékén sok a természeti szépség és az állatvilág is megfigyelhető, és több turisztikai látványosság is található a közelben. A Siesta Key Beach könnyen elérhető autóval, de a közeli Sarasota városában található egy kis repülőtér is, ahonnan közvetlen járatok indulnak több amerikai városba.

Sandspur Beach (Key West)

Sandspur Beach a Bahama-szigeteket és a Floridai Keys-szigetláncot elválasztó, kristálytiszta, kék vizekről híres tengerpart, amely az Egyesült Államok egyik legdélebbi pontján, Key West szigetén található. Key West a Floridai Keys-szigetlánc legnyugatibb szigete, és az USA legdélibb pontja.

Sandspur Beach nem csak a lenyűgöző tengeri életnek, a napozásnak és a homokos strandnak köszönhetően híres, hanem azoknak a kis hegyeknek is, amelyek az Atlanti-óceánból emelkednek ki, és a strandon találhatók. Ezek a kis hegyek lehetővé teszik a kilátást az egész Key West-sziget és a körülötte található víz látványára.

A strandhoz egy szép sétányon keresztül lehet eljutni, ahol megtekinthetők a festői látványt nyújtó, luxus villák és jachtok. Az öböl békés, csendes és gyönyörű, és rengeteg lehetőséget kínál a vízi sportok kedvelőinek is. A strand könnyen elérhető autóval vagy kerékpárral, és a környéken számos parkolási lehetőség áll rendelkezésre.

Tigertail Beach Park, Marco Island

Tigertail Beach Park egy gyönyörű strand és természetvédelmi park, amely Marco Island-en, Florida délnyugati partján található. A park és a strand területe több mint 30 hektár, és számos lehetőséget kínál a látogatók számára a természet élvezetére.

A strand homokja puha és finom, és a tenger vize kristálytiszta, kék és langyos. A part mentén palmák, mangrove erdők és más növények találhatók, és a látogatóknak lehetőségük van hajózásra, kenuzásra, kajakozásra és SUP (álló evezős) deszkázásra a parkban található tavon.

A Tigertail Beach Parkban egy széles körű piknik lehetőség áll rendelkezésre, több grillezővel, piknikasztalokkal és fedett területekkel. A parkban számos ösvény található, amelyek lehetővé teszik a természetjárók és a madárfigyelők számára, hogy felfedezzék a környező növény- és állatvilágot.

A parkban található kényelmes parkolók és mosdók, valamint az összes korosztály számára számos szórakozási lehetőség is, mint például homokozó, röplabda pályák és vizesblokkok a tengerparton. A Tigertail Beach Park könnyen megközelíthető autóval, és számos étterem és üzlet található a közelben.

Honeymoon Island Beach (St. Petersburg)

Honeymoon Island Beach St. Petersburg közelében, Floridában található. A strand neve magáért beszél, hiszen egy romantikus, nyugodt hely, ideális párok és családok számára is egyaránt. A strand fehér homokos partja hosszú és széles, a tenger vize pedig kristálytiszta és csendes. A part mentén nád és mangrove erdő található, ami természetes védőövezetet biztosít a partnak.

Honeymoon Island Beach egy nagyon népszerű hely, különösen a helyi lakosok és turisták körében. A parton lehetőség van napozásra, úszásra, kajakozásra, SUP (álló evezős) deszkázásra, horgászásra és strandröplabdázásra is. A part mentén hosszú sétány található, amely a látogatóknak lehetővé teszi, hogy sétáljanak és élvezzék a környező tájat. A strand közelében éttermek, üzletek és számos szabadidős tevékenység található, például golfpálya és kenuzás.

A Honeymoon Island Beach egyébként a Honeymoon Island State Park része, így a látogatóknak lehetőségük van a park többi részének felfedezésére is. A parkban található számos ösvény, amely lehetővé teszi a természetjárók és a madárfigyelők számára, hogy felfedezzék a környező növény- és állatvilágot. A parkban található látogatóközpontban érdekes kiállításokat is megtekinthetnek a látogatók a helyi természeti környezetről.

Bowman's Beach

Bowman's Beach egy homokos strand Floridában, az Amerikai Egyesült Államokban, amely Sanibel-sziget észak-nyugati részén található. A strand nagyjából 8 km-re fekszik a sziget keleti részétől, és az egyik legnépszerűbb strand a területen. A strandot egy vadregényes ösvényen lehet megközelíteni, és a látogatók a homokos parton pihenhetnek, fürödhetnek vagy akár horgászhatnak is. A strandot fás területek ölelik körbe, és lehetőség van piknikezni és grillezni is a kijelölt területeken.

St. George Island State Park

A St. George Island State Park egy állami park Florida északi partvidékén, az Amerikai Egyesült Államokban. A park St. George-szigeten található, amely a Florida partvidékén elterülő Apalachicola-öbölben fekszik. A park egy hosszú homokos strandot ölel körbe, és lehetőséget nyújt számos szabadidős tevékenységre, mint például a strandolás, a napozás, a horgászat, a kajakozás és a vadászat. A parkban található kempinghelyek is, így akár hosszabb időt is eltölthetünk itt, és felfedezhetjük a környékbeli természeti szépségeket. A parkot dús növényzet veszi körül, és rengeteg vadvilág is megfigyelhető itt, így remek lehetőség az élővilág közelről történő megismerésére is.

Grayton Beach

Ez egy apró tengerparti település, amely a partvidék északi részén, a Mexikói-öbölben fekszik. A Grayton Beach State Parkban található homokos strand, mely gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el. A parkban lehetőség van számos szabadidős tevékenységre, mint például a strandolás, a napozás, a horgászat, a kenuzás, a piknikezés és a vadonatúj túrák. A település maga is híres a nyugodt, bohém hangulatáról és a festői, tengerparti épületeiről. Grayton Beach egy olyan hely, ahol a természet és az emberi életmód összhangban van egymással, és ideális hely egy nyugodt, pihentető üdülésre.

Miami South Beach

A Miami South Beach strand egyike USA legismertebb és legnépszerűbb strandjainak. A strand hossza több mint 3,5 kilométer, homokja fehér és finom, a tenger pedig általában enyhe hullámzású és türkizkék színű. A strand széles és szabad strandrészt biztosít a látogatóknak, és lehetőséget ad a napozásra, a fürdőzésre, a szörfözésre és a különböző vízi sportokra. A part mentén számos kényelmes napozóágy és napernyő áll rendelkezésre, és a strand mellett rengeteg étterem, bár, és szórakozóhely található. A strand különösen híres a délutáni és esti órákban, amikor a naplemente gyönyörű látványt nyújt a homokos tengerparton.

Clearwater Beach

Meglátogattuk az Egyesült Államok leggyönyörűbb tengerpartjaként számontartott Clear Water Beach-et. A liszt állagú puha fehér homok pazar volt. Az otthoni hideg idő után igazi felüdülés volt a 30° és a rövidnaci. Bár a Beach engem annyira nem ragadott magával, zsúfolásig tele volt ugyanis amcsi turistákkal és a tengervíz is elég zavaros volt. A négyes fogatunk valahogy kitűnhetett a turistatömegből, nemcsak az egyforma dresscode és hajszín, hanem főként az akcentusunk miatt is. Az amerikaiak nagyon közvetlenek és kedvesek. Találomra odajöttek hozzánk és szóba elegyedtek velünk. Vagy ha épp az arcunkról azt olvasták le, hogy eltévedtünk, odaszóltak és útbaigazítottak. Strandoltunk, napoztunk, szórakoztunk és a mesés naplemente után megálltunk a helyi szupermarketben. (felvidéki csavargók) forrás

Daytona Beach

"Daytona Beach: Ez a világ egyik legegyedibb strandja. Ez az egyetlen hely ahol az autónkkal a strandon furikázhatunk és még elismerést is kapunk érte. Ebből az okból kifolyólag is nevezték el a "világ legkedveltebb strandjának." Ez a hihetetlenül hosszú strand régen autóversenyzésre volt használva. Még Henry Ford és Louis Chevrolet is itt tesztelte autóit. A legjobb sport strandok közé tartozik." forrás

Olvasmányos linkek

Naples - központi strand- Kriszta fotója

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Miamiba Repülőjegyek Miamiba
Olcsó repülőjegyek Floridába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes