ÚTIKRITIKA.HU / El Arenal

El Arenal

El Arenalról dióhéjban|Tetszett&Nem tetszett| Vélemények |Odajutás | Szállás |Étkezés |Vásárlás |Szórakozás |Egyéb praktikus információk |Strandok |Látnivalók |Programlehetőségek |Olvasmányos linkek |Fotóegyveleg

.

p.n. fotója

El Arenalról dióhéjban

Buli város. A buli övezetet Ballermann-nak hívják, amin belül vannak számozott alövezetek (pl. Ballermann 6). Az egész Ballermann-on át vezet egy sétány.

El Arenal és Playa de Palma lényegében ősszenőtt már.

Ahogy Magaluf település a brit bulizósók gyűjtőhelye, úgy El Arenal a németeké.

Palma a 23-as busszal kb. 30-40 perc.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A szolgáltatások bősége, minden van

2. Szépek a strandok a pálmafákkal

3. Zenei műfajok tekintetében biztos, hogy találunk valamit a saját ízlésünk szerint, már ha buliról van szó

4. A strandsétányon a mozgalmasság (csecsebecse árusok, utcai művészek stb.)

5. A jachtkikötőből csodálni a naplementét

Nem tetszett

1. A Ham Street-en (Sonka utca) a részegek aránya (ha éppen józan vagy)

Vélemények

,, Ha nyüzsisebb és bulisabb helyet kerestek a tengerparton akkor El Arenal városát javasolnám, igaz nagyon sok a német és inkább rájuk van szabva a kínálat is. Ez a nyaralóhely a Palma-öbölben található innen a legkönnyebb felfedezni a szigetet, hiszen ez van kiépítve a leginkább.
Akár bicajjal is be lehet túrázni Palmaba, egy gyönyörű tengerparti kerékpár út vezet El Arenaltól egészen a fővárosig. Ez az én tippem, ha egy kis aktív programra vágytok. :)
A fővárosból indul egy kis vonat Soller városába, majd onnan egy még kisebb vonat Soller kikötőjébe, ez is egy remek egész napos program lehet. Palmaban az állomáson lehet retúr jegyet és a két vonatra szóló kombinált jegyet is venni. (orsolya, )


El Arenal tényleg nagyon bulizós, főleg németek által kedvelt, és ez még szeptemberben is dübörög. Playa de Palma vagy Can Pastilla része, ami sétatávolságra van El Arenaltól, az már sokkal nyugisabb.


,, El Arenal tengerpartja hozta az elvárt színvonalat. A széles, finomhomokos parton a nyár közepén természetesen rengetegen voltak, de a tengerben nem kellett mások leázott naptejét kerülgetni, mert a lassan mélyülő vízben (nem túlzás!) többszáz méterre be lehetett sétálni, ezáltal eloszlott a tömeg. A sekély vizet a spanyol napsütés finom langyosra melegítette, abszolút élvezhető, gyerekes családok pedig ennél ideálisabbat nehezen találhatnának!

A parton van lehetőség napernyő és napágy bérlésére (két ágy ernyővel 16 EUR/nap, de 12 óra előtt nem járőröznek a pénzbeszedő emberkék), emellett bőven van hely saját törölköző leterítésére és sportolásra is. A sétálós hideg sör/üdítő, dinnye, napszemcsi árusok, masszőrök a szokásosnál talán kevésbé rámenősek.

A városka végeláthatatlan hosszú parti sétánya az alkonyat leszálltával bulizni induló, elsősorban német nyelvű fiatalokkal telik meg, akik a helyi szokásoknak megfelelően vödörből, hosszú szívószálon keresztül fogyasztják a mindenféle alkoholból összekevert koktéljaikat. A bárok és éttermek erősen középszerűek és a sok bóvlin kívül nehezen lehet hasznos dolgokat vásárolni. Ezen a téren még van hova fejlődniük. (2018)" forrás

Odajutás

Reptérről kb. 15-20 perc. A repülőtérről El Arenal szálláshelyeihez a taxi korrekt tarifája maximum 20 euró.Ha busz, akkor a 21-es számúra szálljunk.

Szállás

A hotelválasztásnál nagyon tanácsos a Vista igazmondó utazásii tanácsadóival konzultálni, hogy a hotel mennyire zajos, vagy nyugis.

Vannak hotelek a S'Arenal térségben, ami dombos és emiatt megeröltető gyaloglásokra kényszerülünk.

Ajánlott hotelek (2022):

2 csillagos: Palma Mazas&Mazas II

3 csillagos: Hotel HSM Reina del Mar ,

4 csillagos: whala!fun,

-------------------------

Nem ajánlott hotelek: Hotel Manaus , Caribbean Bay , Palma Mazas , Torre Azul&Spa , MLL Hotel Caribbean Bay , Elegance Playa Arenal,

Étkezés

A sok német nyaraló miatt a vendéglőkben nagyobb a sült kolbász választék, mint a spanyol étkeké.

Vásárlás

SPAR-szupermarketek

Szórakozás

Megapark


Ballermann

Bierkönig


v.m. fotója

Ham Street

A Balneario 6 és Ballermann 6 magasságában

Egyéb praktikus információk

Strandok

Számozott formában Balneario strand övezetek vannak, ami praktikus beazonosítás szempontjából.

2 napozóágy és egy napernyő egy napra általában kb. 18 euró.

Janka fotója

Látnivalók

Son Veri Nou kilátópont

Programlehetőségek

Aquapark


Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

p.j. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon