ÚTIKRITIKA.HU / Strandokról


hirdetes

útikritikák


Strandokról

Általános|Beszámolók| Cala Formentor|

Általános

Mallorcán feltűnően tiszta a víz. Nem csak a tenger színe, de a minősége is világszerte kiváló. Ez főként annak köszönhető, hogy a tengerfenéket Mallorca körül egy különleges algaréteg borítja, amely megszűri a tenger vizét. forrás

Beszámolók


Cala Mayor – ez volt hozzánk a legközelebbi strand. Egy rendkívül barátságos kis öböl, amelyet hotelek és éttermek vesznek körül. A tenger szépen lassan mélyül. Cserébe viszont gyakran nagyok a hullámok ezen a szakaszon.
Es Trenc – Személyes véleményem szerint ez Mallorca egyik legszebb tengerpartja. Egy valódi édenkert a szigeten, ahova még nem jutott el az emberiség keze. Ennek köszönhetően nincsenek is hotelek és limitált számú étterem található csak itt.
Port d’Alcúdia – Ez a leginkább családbarát tengerpart a szigeten. Nagyon lassan mélyül a vize és szinte alig vannak hullámok is. A homokos part mélyen benyúlik a tengerbe. A homokban parányi rákocskák bújnak meg – ha egy mód van rá, akkor ne bántsátok őket.
Ses Illetes – Mindössze 3,5 kilométerre Cala Major strandjától található ez az idilli kis part. Ha rangsorolnom kellene, akkor ez a part még szebb, mint Alcúdia, vagy Cala Major, de sokkal kisebb a területe és hullámosabb is a víz itt. A halak cserébe örömmel harapdálják a lábujjakat a vízben, erre figyeljetek oda.
Magalúf – A partistrand. Kis túlzással mondhatnánk azt is, hogy ez Mallorca Ibizája. A homokos strandját nem mondanám kimondottan szépnek, de ez a város nem is erről szól. Ha féktelen bulizásra vágysz, akkor mindenképp vedd az irányt Magalúf felé.
El Arenal – Egy városi tengerpart. Kissé igénytelenebbnek tűnt, mint a többi partszakasz. Talán a víz is itt volt a legzavarosabb. Ami világszinten még mindig nem jelent rosszat, de Mallorcán azért messze elmarad a többi tengerparttól.
A sziget keleti fele – A második alkalommal a sziget keleti felét fedeztük fel, amely főleg kisebb öblökből áll. Ez a része a szigetnek sokkal csendesebb, mint például Magalúf, vagy pedig El Arenal. Cserébe olyan eldugott kis strandokra lelhet az ember, mint például Platja de Cala Marçal, Cala Petita, vagy Cala Figueres. Ha nyugisabb nyaralásra vágytok – akkor mindenképp vegyétek az irányt errefelé. forrás

Cala Formentor

Cala Formentor Mallorca északi részén található, és egy gyönyörű öböl, amely a turisták körében népszerű úti cél. Itt van néhány előnye és hátránya:

Előnyei:

Cala Formentor környezete lenyűgöző, hiszen gyönyörű homokos strandokkal és kristálytiszta, kékeszöld vizű tengerrel rendelkezik. A hegyekkel és fenyőerdőkkel tarkított táj csodálatos látványt nyújt.

Mivel Cala Formentor elég távol esik a nagyobb városok zajától, ez a hely ideális választás azok számára, akik a pihenésre és a nyugalomra vágynak. Az itt található strandok és környékük általában kevésbé zsúfoltak, így könnyebb a nyugodt kikapcsolódást megtalálni.

Az öböl ideális hely a vízi sportok kedvelőinek. A tenger tiszta és biztonságos, lehetőséget nyújt a fürdőzésre, búvárkodásra, vitorlázásra és kajakozásra.

Hátrányai:

Cala Formentor elég távol esik a fő repülőterektől és városoktól. Az utazás ideje és költsége lehet magasabb a távolabbi helyszínekhez képest. A közlekedési lehetőségek korlátozottak lehetnek, és a közeli látnivalók eléréséhez autóra lehet szükség.

Cala Formentor inkább szezonális turisztikai célpont. Az idegenforgalmi szezon általában áprilistól októberig tart, így az év más időszakaiban kevesebb lehetőség lehet az éttermek, üzletek és szolgáltatások tekintetében.

Bár Cala Formentor kevésbé zsúfolt, mint néhány más népszerűbb üdülőhely Mallorcán, a szezonban még mindig megtelhet turistákkal. Ha nyugodt környezetre vágyik, érdemes megfontolni, hogy mely hónapokban utazik, hogy elkerülje a nagyobb tömeget.

Pollenca autóbusz állomásáról lehet a strandra menni busszal 3 euróért.

Ha autóval mész oda, akkor 7 eurócent /perc a parkols díja. Szép, de nagyon kicsi strand. 

R. Gyuri fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon