ÚTIKRITIKA.HU / Can Pastilla


hirdetes


útikritikák


Can Pastilla

Can Pastilláról dióhéjban | Tetszett&Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás |Egyéb hasznos tanácsok | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

p. o. fotója

Can Pastilláról dióhéjban

Katalán kiejtése: kán pástijjá

A sziget nyugati partján található, Palma és El Arenal között ez a feltörekvő nyaraló település. Nagyon közel (3-5 km) van a repülőtér, de a Can Pastilla-i hotelek vendégei többnyire nem panaszkodnak ebből adódó problémára. (Félóránként hallani egy gépet.)

Can Pastilla primán ellátott vendéglátó és egyéb szolgáltatásokkal. A település nyugis, mert a buli övezet kb. 3,5 kilométer távolságban van.

A sziget központi városa, Palma 9 kilométerre van Can Pastillatól (16 perc járművel).

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A szuperül kiépített kerékpárutak (kényelmesen bebicajoztunk Palmaba a tengerparti Platja mentén)

2. Jó szélesek, tágasak a strandok

Nem tetszett

1. A túl sűrű beépítettség

2. Éjszaka a kutyák egymás közötti hosszas ugatásos kommunikáció 

3. A strandokon a tolakodó mozgóárusok, akik akár be is szólnak, ha valaki nem akar vásárolni

Vélemények

Odajutás

Mallorca repülőtere kb. 3,2 kilométerre van Can Pastillától. Busszal (21-es) 2 euróért, taxival kb. 15 euróért juthatunk el Can Pastilla-i szállásunkhoz. Kb. 10-20 perc busszal, 5-10 perc taxival, függően, hogy hol van a hotel.  

Szállás

Ajánlott szálláshelyek (2023):

3 csillagos: Hotel Linda

4 csillagos: JS Palma Stay , BG Hotel Java ,

Nem ajánlott hotelek: Hotel Mediodia

Étkezés

Pastilla egy tengerparti üdülőváros a Spanyolországi Mallorca szigetén, és a város különböző részein található éttermek száma egyenletesen oszlik el. Azonban érdemes megjegyezni, hogy az éttermek főként a tengerparti sétány mentén, valamint a központi területeken találhatók.

Ha az éttermek számát tekintve, akkor a Calle de la Mar és a Paseo de la Marítimo, vagyis a tengerparti sétány mentén található éttermek és bárok nyújtanak a legnagyobb választékot. Ezek a területek a legnépszerűbbek a turisták körében, és itt találhatók a legtöbb étterem és kávézó. Az éttermek között megtalálhatóak a hagyományos spanyol éttermek, a tenger gyümölcseit kínáló helyek, valamint a nemzetközi ételeket felszolgáló éttermek is.

Ha szeretne még több lehetőséget megismerni, érdemes sétálni a városközpontban található szűk utcákon és kis tereken is, ahol számos étterem és bár található. Az éttermek és kávézók elérhetők a város különböző részein, így ha kitérünk a turistaforgalomtól, akkor a város peremterületein vannak olcsóbb étkezőhelyek.

Vásárlás

Vásárlás szempontjából nyilván Palmaban van a nagyobb választék.

Tengerparti árusok és üzletek: A városban található tengerparti sétányon és a part menti területeken számos árus kínálja az ajándéktárgyakat, mint például a hagyományos spanyol kézműves termékek, textilipari termékek, ékszerek és tengerparti cikkek.

Boltok és bevásárlóközpontok: Pastilla városának központjában több bevásárlóközpont és bolt is található, ahol ruházati termékek, cipők, élelmiszer, italok és más árucikkek vásárolhatók meg.

Helyi piacok: Ha az autentikus helyi termékeket keresi, érdemes felkeresni a helyi piacokat, amelyek általában a városközpontban találhatók. Itt friss élelmiszereket, helyi sajtokat, borokat és kézműves termékeket vásárolhat.

Nagyobb üzletek: A városban találhatók nagyobb láncboltok, mint például a Mercadona, a Carrefour vagy a Lidl, ahol mindenféle élelmiszer és más árucikkek vásárolhatók meg.

Szuvenírboltok: Pastillában számos szuvenírbolt található, ahol különféle ajándéktárgyak, mint például plakátok, kulcstartók, pólók és egyéb emléktárgyak vásárolhatók meg.

Szórakozás

A szupermarketben egy 33 cl sör 26 eurócent. A bárokban a 33 cl sör eurótól 8 euróig minden lehetséges. 

Ajánlott bárok: Cuban bar,

Bulizásra ott van járművel 15 perc alatt Palma de Mallorca rengeteg bulihelye, és még inkább Playa de Palma éjszakai élete. 

Egyéb hasznos tanácsok

1. A 25-ös expressz busszal (vagy a 15-ös busszal) bemehetünk kb. 15 perc alatt Palmaba. 1,50 euró a buszjegy. Kb. 10-15 percenként jár busz.

2. El Arenalba is érdemes bemenni, busszal 1,50 euró.

Strandok

Két napozóágy és egy napernyő együttese napi kb. 13.50 euró.

Playa de Palma: Ez ahomokos strand a városközponttól délre található, és 4 kilométer hosszú. Az egyik legnagyobb strand Mallorca szigetén, és számos szolgáltatást kínál, mint például napágyak és napernyők bérlése, vízi sportok, strandröplabda és strandfoci.

Cala Estancia: Ez a homokos strand a Playa de Palma strandtól északra található, és kisebb és nyugodtabb, mint a Playa de Palma. Van tengerparti sétány, vannak éttermek, bárok, lehet bérelni napozóágyat, napernyőt. A bérléssel foglalkozó srácok esetenként elég bunkón viselkednek. A tengervíz nem túl hullámos, tehár gyerekeknek is való.

Cala Gamba: Ez a strand délre található a Playa de Palma-tól, és kisebb és nyugodtabb, mint a Playa de Palma. A strand környéke festői, és ideális hely a nyugalomra és a pihenésre. Itt találhatók napozóágyak, zuhanyzók és strandbárok is.

Cala Blava: Ez a strand délre található a városközponttól, és egy békés, nyugodt és szép hely, amely azonban nem rendelkezik számos szolgáltatással. Ez a strand inkább a nyugalomra vágyóknak ajánlott, és ideális hely a piknikre, a séta vagy a napozásra.

p.o. fotója

Programlehetőségek

Bicajozás

Elkerékpározni a 7-8 kilométer távolságban lévő Palmaba (kb. 20-30 perces kerekezés) . Egy napra 5 euróért lehet bicajt kölcsönözni. 

Olvasmányos linkek

f.n. fotója

Fotóegyveleg

e.s. fotója

p.o. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon