ÚTIKRITIKA.HU / Can Pastilla


hirdetes


útikritikák


Roc Linda 3cs. - vélemények


Mallorca - Can Pastilla - Hotel Roc Linda***


Lényeg:

Helyi viszonylatban, a maga kategóriájában korrekt hotel. Nem érdemes túl sokat elvárni tőle. A tisztaság rendben van. A szobák nincsenek frissen felújított állapotban, de megfelelőek. Az ellátás jobb, mint amit egy 3 csillagos hoteltől elvárhatnánk.

Hol?

Can Pastilla (úgy kell kiejteni, hogy kán pásztijjá) nyaraló település közepe táján található a hotel, egy zajos kereszteződésnél. Can Pastilla egy szép hely. A közelben vannak vásárlási lehetőségek (kis boltok). A nyugalomra vágyóknak jó hír, hogy a zajos bulihelyek nincsenek közel.
Kellemes sétálgatni esténként a település promenádján.
A hotel közelében van egy buszmegálló, ami praktikus, ha nem bérlünk autót, de fel akarjuk fedezni a szigetet. A buszjegy jellemzően 1,50 euróba kerül, igazán olcsó. A sziget központjába, fővárosába, Palmába kb. 15 perc alatt bemehetünk a busszal (8 kilométer).
Nincs messze a repülőtértől (kb. 3-5 kilométer), azért hallani a gépek zaját a hotelben, de nem vészes. Éjszaka is jönnek-mennek repülőgépek.

Strand:

Csupán 200-300 méterre van a strand (5-8 perc). Érdemes azonban nem ennél az első öbölnél fürödni, hanem kicsit odébb, mert e legközelebbi strandnál a vízfenék kissé csúszós.
Számítani kell arra, hogy a tengerparton a nyaralókat sokszor leszólítják mozgóárusok (napszemüveget, strandtörölközőket árulnak, vagy masszázst ajánlanak). Némelyikük elég tolakodó. Határozott nemmel (No!) reagáljunk.

Milyen?

Nem egy új hotel, de kellően rendezett. A hetvenes-nyolcvanas években lehetett a hotel virágkora.
A hotel kicsi medencéje gyakran zsúfolt.

Szobák:

Hűtőszekrényt, hajszárítót ne keressünk a szobában, mert nincs és ez a 3 csillagos kategóriában elfogadható. Széfet lehet bérelni, de fizetős. A zuhanyozó jó működik. Az ágyak kényelmesek. A bútorzat régies.
A szobák hangszigetelése nem erős, de ez a spanyol hotelekben máshol is így van (vékonyak a falak).
Naponta takarítanak.

Az olcsóbb szobák egy lakótömbre néznek. Az utca felé néző szobákba bejön zaj, de nem vészes.

Ellátás:

Az étkezőterem nem elég tágas, s így gyakran előfordul, hogy reggelizésnél várni kell szabad asztalra. Amúgy a reggeli elfogadható.

A svédasztalos vacsora nagyon jó a kategóriához képest. Van bőven lehetőség megismerkedni a spanyol konyha néhány specialitásával. Többnyire háromféle halból lehet választani.

2019. március 30.

Itt lehet foglalni

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon