ÚTIKRITIKA.HU / Magaluf


Magaluf

Magalufról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás |Étkezés |Vásárlás |Szórakozás |Közbiztonság| Egyéb praktikus információk | Strandok |Látnivalók |Programlehetőségek |Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Ennek az aloldalnak a szerkesztése folyamatban van. Kérünk türelmet.

Magalufról dióhéjban


Magaluf a sziget délnyugati részén fekszik, Palma Nova szomszédségéban, kb. 15 kilométerre Palmatól és a Son Sant Joan repülőtértől.

Magaluf egy bulizós település, főleg júliusban és augusztusban. Ahogy El Arenal a német bulizók gyűjtőhelye, úgy Magaluf a briteké. Ideális hely kanmurira, leánybúcsúra.

A főszezonon kívül teljesen megváltozik a turista népesség. Családok, fiatal és idősebb párok, nyugdíjasok jönnek ide.

Magaluf teljesen turistatelepülésnek épült. Nincs is tulajdonképpen állandó, tözsgyökeres lakossága. Tele van apartmanházakkal, hotelekkel, bulihelyekkel, rengeteg bolttal, étkezőhellyel. Bárokból, éjszakai szórakozóhelyekből elképesztő mennyiség van.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1.

2.

Nem tetszett

1.

2.

Vélemények

,, Bulihegyek, nudisták és brit tinik tömkelege. Magaluf, a sziget legnagyobb partizónája. Talán Ibiza zajos, nyugati negyedéhez tudnám hasonlítani – de szerintem még azon is túltesz. Tele van brit és német fiatalokkal, akik előszeretettel mennek a világhírű BCM Planet Dance nevű diszkóba bulizni. Tőlem távol áll a parti-lét, ezért magalufi klubbokban még soha nem voltam, de annyit tudok, hogy a koncertélmények helyett inkább vad partizás áll a középpontban.

Az utóbbi évek alatt alaposan lezüllött a hely, ezért nem ajánlom senkinek: még négy- és ötcsillagos hotelben sem, mert az őrjöngő, részeg tömeget ott sem tudják kontrollálni. Ha jól tudom, pár éve még egy valóságshow (The Magaluf Weekender) is készült a brit tinik vad élményekben gazdag nyaralásairól, amiket először töltöttek a szüleiktől távol - ennek a fő színhelye Magaluf volt. Ez valószínűleg mindent elárul a helyről.

Palma Nova szinte összenőtt Magaluf-fal. Az egyik helyről a másikra pár száz méter gyaloglás után könnyen eljuthatunk. A  két part ennek ellenére nagyban különbözik egymástól. Itt nyoma sincs a vad buliknak és a részeg angoloknak, sokkal kultúráltabb és tisztább hely, mint Magaluf. Ha a két település között gondolkozol, mindenképpen Palma Nova-t válaszd, bár több hétre ne tervezz ide nyaralást, mert hamar meg fogod unni magad. " forrás


Kevés gusztustalanabb jelenség létezik a kortárs Európában a tömeges brit berúgó- hányó- és nyilvánoshelyenszexelő turizmusnál. Ennek az egyik fontos színhelye, vagyis pöcegödre Magaluf, amit a szóviccekre érzékeny brit humor csak Shagalufnak nevez. (A to shag ige azt jelenti, hogy dugni.)

Magaluf a fapados jegyekre, illetve olcsó szeszre, filléres szemétkajákra és tomboló diszkózásra épülő brit proliturizmus egyik kiemelt célpontja, ahol annyi a brit, hogy már az őket kiszolgáló boltok és bárok jelentős része is brit vállalkozók kezébe került.

A fizetőképes kereslet miatt a kisvárosba érkező, jellemzően nigériai prostituáltak rontják a lealjasodásbizniszt azzal, hogy - rendszeresen meglopják és kirabolják azokat, akik pénzét inkább a brit bártulajdonosk vennék el. (2018)" forrás

Odajutás

Reptérről Magaluf: 29 km, 25 perc

Szállás

Ajánlott hotelek:

3 csillagos: 

4 csillagos: Sol Katmandu - All, Sol Guadeloupe , Melia Calvia Beach ,

-------------------------------------------------

Nem ajánlott hotelek: Sol Barbados ,

Étkezés

Vásárlás

Magalufban rengeteg bolt van. Ha azonban piacra akarunk menni, akkor irány Andratx (andrecs), ha pedig bevásárlóközpontban akarunk vásárolni, akkor Palma-ba kell menni.

Egy liter égetett szeszes ital 15 euró körül kóstál. Érdemes körülnzni, mert vannak jócskán áreltérések boltok között. A 70 centiliteres pia 12-13 euró, szóval érdemesebb literes kiszerelést venni. 

Szórakozás

A bulizás epicentruma a Punta Ballena.

Itt is dívik a spórolási indittatású alapozás.

Magalaufban este 11 után reggelig nem lehet alkoholt árulni, valamint - sok baleset, és tragédia miatt - betiltották a szálloda erkélyeiről úszómedencékbe ugrálást is. A vétkezőket súlyos pénzbírsággal, és a szálloda elhagyásával szankcionálják.

Közbiztonság

Magalufban alapvetően jó a közbiztonság, de a magányosan a hotelbe visszadülöngélő, részeg turista ki lehet téve a kifosztás veszélyének. Az ilyen alkalmi kirablásokban a nigériaiak és az elektrosokkos kütyűvel felfegyverkezett kurvák jeleskednek. Fura módon inkább a srácokat rabolják ki, mint a lányokat. A nemi erőszak nagyon nagyon ritka Magalufban.

Tanácsos elázottan inkább taxival visszatérni a hotelbe. A taxi tarifa 3,10 euróról indul, de a végső összeg sem lehet vészes, hiszen nincsenek nagy távolságok. Lehetőleg ne bulizzunk magányosan, és maradjunk együtt a társaságunkkal. 

Egyéb praktikus információk

1.

Tilos az utcán piálni - Igyál mérsékletesen

Strandok

Magaluf Beach

Valójában csak nyáron túlzsúfolt. A part kellően széles és hosszú. A tengervíz szép átlátszó. Van vécé a közelben. Nyáron az éjszakai bulizások ,,eredményeképpen" a strand gusztustalanul dzsuvás.

Látnivalók

Programlehetőségek

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

Szokványos tájkép


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon