ÚTIKRITIKA.HU / Magaluf


Magaluf

Magalufról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás |Étkezés |Vásárlás |Szórakozás |Közbiztonság| Egyéb praktikus információk | Strandok |Látnivalók |Programlehetőségek |Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

d.a. fotója

Magalufról dióhéjban


Magaluf a sziget délnyugati részén fekszik, Palma Nova szomszédségéban, kb. 15 kilométerre Palmatól és a Son Sant Joan repülőtértől.

Magaluf egy bulizós település, főleg júliusban és augusztusban. Ahogy El Arenal a német bulizók gyűjtőhelye, úgy Magaluf a briteké. Ideális hely kanmurira, leánybúcsúra.

A főszezonon kívül teljesen megváltozik a turista népesség. Családok, fiatal és idősebb párok, nyugdíjasok jönnek ide.

Magaluf teljesen turistatelepülésnek épült. Nincs is tulajdonképpen állandó, tözsgyökeres lakossága. Tele van apartmanházakkal, hotelekkel, bulihelyekkel, rengeteg bolttal, étkezőhellyel. Bárokból, éjszakai szórakozóhelyekből elképesztő mennyiség van.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Látszik, hogy nagyon próbálják átpozicionálni Magalufot, hogy ne csak bulizós fiatalok jöjjenek, hanem középkorú párok és családok is

Nem tetszett

1. A nyári iskolai szünet idején valóban mindent elural a bulivilág. Zaj ezerrel.

Vélemények

,, Bulihegyek, nudisták és brit tinik tömkelege. Magaluf, a sziget legnagyobb partizónája. Talán Ibiza zajos, nyugati negyedéhez tudnám hasonlítani – de szerintem még azon is túltesz. Tele van brit és német fiatalokkal, akik előszeretettel mennek a világhírű BCM Planet Dance nevű diszkóba bulizni. Tőlem távol áll a parti-lét, ezért magalufi klubbokban még soha nem voltam, de annyit tudok, hogy a koncertélmények helyett inkább vad partizás áll a középpontban.

Az utóbbi évek alatt alaposan lezüllött a hely, ezért nem ajánlom senkinek: még négy- és ötcsillagos hotelben sem, mert az őrjöngő, részeg tömeget ott sem tudják kontrollálni. Ha jól tudom, pár éve még egy valóságshow (The Magaluf Weekender) is készült a brit tinik vad élményekben gazdag nyaralásairól, amiket először töltöttek a szüleiktől távol - ennek a fő színhelye Magaluf volt. Ez valószínűleg mindent elárul a helyről.

Palma Nova szinte összenőtt Magaluf-fal. Az egyik helyről a másikra pár száz méter gyaloglás után könnyen eljuthatunk. A  két part ennek ellenére nagyban különbözik egymástól. Itt nyoma sincs a vad buliknak és a részeg angoloknak, sokkal kultúráltabb és tisztább hely, mint Magaluf. Ha a két település között gondolkozol, mindenképpen Palma Nova-t válaszd, bár több hétre ne tervezz ide nyaralást, mert hamar meg fogod unni magad. " forrás


Kevés gusztustalanabb jelenség létezik a kortárs Európában a tömeges brit berúgó- hányó- és nyilvánoshelyenszexelő turizmusnál. Ennek az egyik fontos színhelye, vagyis pöcegödre Magaluf, amit a szóviccekre érzékeny brit humor csak Shagalufnak nevez. (A to shag ige azt jelenti, hogy dugni.)

Magaluf a fapados jegyekre, illetve olcsó szeszre, filléres szemétkajákra és tomboló diszkózásra épülő brit proliturizmus egyik kiemelt célpontja, ahol annyi a brit, hogy már az őket kiszolgáló boltok és bárok jelentős része is brit vállalkozók kezébe került.

A fizetőképes kereslet miatt a kisvárosba érkező, jellemzően nigériai prostituáltak rontják a lealjasodásbizniszt azzal, hogy - rendszeresen meglopják és kirabolják azokat, akik pénzét inkább a brit bártulajdonosk vennék el. (2018)" forrás

Odajutás

Szállás

Ajánlott hotelek (2022):

2 csillagos: Apartments Sol y Vera ,

3 csillagos:  Florida Magaluf ,

4 csillagos: 

-------------------------------------------------

Nem ajánlott hotelek: Hotel TRH Palma Nova ,

Étkezés

Vásárlás

Magalufban rengeteg bolt van. Ha azonban piacra akarunk menni, akkor irány Andratx (andrecs), ha pedig bevásárlóközpontban akarunk vásárolni, akkor Palma-ba kell menni.

Egy liter égetett szeszes ital 15 euró körül kóstál. Érdemes körülnzni, mert vannak jócskán áreltérések boltok között. A 70 centiliteres pia 12-13 euró, szóval érdemesebb literes kiszerelést venni. 

Szórakozás

A bulizás epicentruma a Punta Ballena.

Itt is dívik a spórolási indittatású alapozás.

Magalaufban este 11 után reggelig nem lehet alkoholt árulni, valamint - sok baleset, és tragédia miatt - betiltották a szálloda erkélyeiről úszómedencékbe ugrálást is. A vétkezőket súlyos pénzbírsággal, és a szálloda elhagyásával szankcionálják.

d.a. fotója

Közbiztonság

Magalufban alapvetően jó a közbiztonság, de a magányosan a hotelbe visszadülöngélő, részeg turista ki lehet téve a kifosztás veszélyének. Az ilyen alkalmi kirablásokban a nigériaiak és az elektrosokkos kütyűvel felfegyverkezett kurvák jeleskednek. Fura módon inkább a srácokat rabolják ki, mint a lányokat. A nemi erőszak nagyon nagyon ritka Magalufban.

Tanácsos elázottan inkább taxival visszatérni a hotelbe. A taxi tarifa 3,10 euróról indul, de a végső összeg sem lehet vészes, hiszen nincsenek nagy távolságok. Lehetőleg ne bulizzunk magányosan, és maradjunk együtt a társaságunkkal. 

Egyéb praktikus információk

Strandok

Magaluf Beach

Valójában csak nyáron túlzsúfolt. A part kellően széles és hosszú. A tengervíz szép átlátszó. Van vécé a közelben. Nyáron az éjszakai bulizások ,,eredményeképpen" a strand gusztustalanul dzsuvás.

d.a. fotói

Látnivalók

Programlehetőségek

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

d. a. fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon