ÚTIKRITIKA.HU / Ngapali Beach


Amata Resort 4cs. - vélemények

Mianmar (Burma) - Ngapali Beach - Amata Resort 4cs.


Lényeg:

Szép létesítmény, igazán jó, közvetlen tengerparti hotel. A szobák tágasak, jól felszereltek, de nem felújított állapotúak.

Európai összevetésben a hotel 4 csillagos jelzése némileg túlzás, de tény, hogy az ár-érték arány elég jó. Ngapali Beach-en tán ez a legjobb 4 csillagos.

Hol?

A főutca – a közvetlen közelben vagy könnyed gyalogtávolságra - tele van kis éttermekkel, köztük sok seafood specialista. Egy főétel már kapható 4 USD-től felfelé, a legdrágább az egész hal kb. 10 USD. A sör 1,20 USD. Vannak helyben boltok, mindenféle szolgáltatások.

Ngapali Beach szépen fejlődik, még nem nagyvilági, de korántsem egy elmaradott hely. A szolgáltatások még nem kifinomultak, de legalább még a szolgáltatók nem gyakorolták be a külföldiek átverésének technikáit, mint Vietnámban, vagy Thaiföldön. Nincs még itt az a nagyüzemi, mint Phuketen vagy Koh Samuin. A helyi idegenforgalmi stratégia arra összpontosít, hogy Ngapali beach ne váljon bulizós, nagyüzemi szexes desztinációvá. Egyelőre ez még sikerült.

Sok európai tölt itt néhány napot (jellemzően három-négyet), miután megnézte a fő kulturális és természeti látványosságokat. A legjellemzőbb fejfájást az okozza az itt nyaralóknak, hogy miért nem terveztek ide hosszabb nyaralást. Tényleg.
Lehet helyben robogót bérelni, de ezt csak rutinosaknak tanácsos bevállalni.

A környezet totál biztonságos, szóval a hotelből teljes nyugalommal ki lehet sétálni. Egyáltalán nincs hotelben való bezártság! Nem menő a környezet, de nem is lepukkant. Többek értékelik a hely természetességét, hangulatosságát.

A repülőtérről kb. 20 perc alatt lehet eljutni a hotelhez.

A fővárosból kb. 1-2 órás a repülés ide. A két pont között nyolc (!) légitársaság közlekedik, szóval van elég járat és van kellő árverseny. A repjegyárak egy útra 110-150 USD körül mozognak.
Egyénileg nem nagy kihívás megszervezni a repülést. Tény, hogy olcsóbb a repülés Burma és Thaiföld között, mint ez a belföldi reláció.

Autóval 6 órás, busszal kb. 11 órás.
A helyi repülőtér néhány kilométerre van Ngapali Beachtől.

Strand:

Álomszép, gondozott, széles a strandja s ráadásul nincs tömeg. Ez egy hosszú öböl, finom homokfövennyel, tiszta (maldivi minőségű), finom meleg tengervízzel. Kifejezetten kellemes itt a fürdőzés. (Ez fontos, mert Ázsiában sok helyen hiába szép a strand, ha a hullámok, meg az apály-dagály miatt körülményes a fürdés.) Van bőven napozóágy, ráadásul egész jó állapotúak. .
Hangsúlyozzuk: ez Ázsia egyik legszebb partvidéke, és éppen a hotel előtt van Ngapali beach legszebb strandja! Igenis emiatt érdemes egy szokványos burmai körutazást követően ide kitérőt tenni.

Milyen?

A hotel nincs frissen felújított állapotban. Csodás, gondozott, tiszta a kertje. Szuper nagy a medence.
A hotelben (s amúgy a településen) sok a zajos, faragatlan kínai, igaz most a koronavírus miatt nem jöhetnek ide (se).

Szobák:

A szobák között vannak minőségi különbségek. NO persze a legjobb szobák a legdrágábbak (grand cabana kategória). Ha nincs teltház, akkor lehet helyben mustrálni a többi szobát és esetleg kialkudni egy jobbat, mint amit elsőre kapunk. A finnyásabbak, avagy az igényesebbek eleve ne foglaljanak standard kategóriájú szobát.
Napközben takarítanak, este feltesznek szúnyoghálókat. A fő takarítás nem mindig kellően alapos, de nincs vész.

A bútorzat régimódi. A fürdőszobák jól néznek ki. A szobában külön van a vécé. Kényelmesek az ágyak, amik fölé az éjszakára szúnyoghálót helyeznek fel.

A szobáknak csak egy kisebb hányada néz a tengerre. Vannak szobák, amleyekre a nap folyamán szinte semmikor sem vetül napfény.

Szolgáltatások:

A személyzet szívélyes, előzékeny. Az angol nyelvtudásuk többnyire gyengécske.

Ellátás:

Jók a reggelik, vegyesen európai és ázsiai étkekkel (ez utóbbi miatt vannak levesek is). Hangulatos a reggelit közvetlen a tengerparton elkölteni.

Az éttermük legalább négyszer, ötször olyan drága, mint a hotelen kívüli kis vendéglők. Oszt annyival tuti nem jobb.

2020. március 3.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS