ÚTIKRITIKA.HU / Ngapali Beach


Bayview - the beach resort 4cs. - vélemények

Mianmar - Ngapali Beach – Bayview-the beach resort 4cs.

Lényeg:

Kitűnő szálloda helyi viszonylatban. Kicsi, bájos hotel. A szobák felújítottak, megfelelően berendezettek, tiszták. Kiváló szálláshely kikapcsolódásra, nyugalomra.

Hol?

A hotel Ngapali Beach északi részén található.

A hoteltől kb. 5-15 perc gyalogtávolságra van a parton jó néhány kis étterem, és ugyancsak néhány a hotel melletti út mentén. Ez azért kellő választék a hotelen kívüli étkezésekhez. Az éttermek árfekvése igazán kedvező (kb. 1200-1500 forint egy egyszerűbb vacsora, 600 HUF egy nagyobb üveg sör). Jók a tengeri herkentyűk! Boltból viszont csak egy kicsi van a közelben.

A repülőtéri transzfer kb. 20 perc (10 km).

Ami a kirándulási lehetőségeket illeti, a strandon helyiek ajánlanak különböző hajós, csónakos kirándulásokat. Ezen kívül meg lehet egyezni egy tuk-tuk sofőrrel, hogy a környéken ide-oda kalandozzon el velünk. Adnak jó ötleteket is, de elmondhatjuk, hogy milyen jellegű programot kívánunk.
Valamint van a közelben a turisták számára érdekes három templom és egy elefántos telep.

Igazság szerint a körutazások annyira tele vannak kulturális turisztikai élményekkel, hogy az utána ide jövő nyaralók már kevésbé igénylik a nevezetességek, amelyek amúgy errefelé már messze nem annyira érdekesek, mint fent északon. Van itt amúgy felejthetetlen program: a naplementéket megcsodálni. Szebb mint – tán - bárhol a világon.


Strand:

A nagyon hosszú, pálmafás, világos bézs színű homokos strand közvetlenül a hotel előtt terül el. Gyönyörű, nagyon tiszta partszakasz, és jók a fürdés feltételei (a hullámok nem vadak, árapály nem befolyásolja a körülményeket). A tengervíz csodásan átlátszó. Jó, hogy vízi motoros zajok nem nagyon vannak. A strandon mindig akad szabad napozóágy. Nem egy privátstrand, de akár annak is lehet érezni, mivel a közvetlen partszakaszon nincs a hotelvendégeken kívül ott senki más, legfeljebb finom gyümölcsöket áruló asszonyságok kerülnek elő. A strandot egy pár szikla szegélyezi, de ez nem zavaró. Jó nagyokat lehet sétálni. A néhány kóbor kutya nem veszélyes.

Milyen?

Sokat elmond a hotel szervezettségéről önmagában az, hogy német a menedzser (és a neje), aki amúgy személyesen törődik azzal, hogy a vendégek elégedettek legyenek.

A medence nagyon vonzó, tán a vize még túl meleg is. A medence azért nem tud a strand vonzerejével vetélkedni.
A kert jól gondozott, hangulatos, csodásan megtervezett.
Sem a strandon, sem a medence mentén nincs zajos zene. A tenger zúgása van e helyett.

Szobák:

Vannak főépületi szobák és a parthoz közelebb eső kerti bungalók. Az utóbbiak nem tűnnek frissen felújítottaknak, de azért gondozottak. Minden bungaló előtt van egy terasz két kényelmes napozóággyal, napernyővel és egy asztalkával.

Vannak bungalók, ahová utcai lármák némi mértékben eljutnak, főleg kora reggel.

Jól néznek ki a fürdőszobák.

Szolgáltatások:

A személyzet figyelmes, barátságos.

Ellátás:

A medence mellett szervírozott reggeli finom, tartalmas, és tapasztalható a német hatás (sajt, szalámi, kenyér). Jók az ebédek és a vacsorák is.
A hotel étterme a strandon van, és hát ez meghatározza a hangulat kellemességét. Az étterem árfekvése elfogadható.
A hotelben egy koktél ára kb. 2000 frt körüli, szóval nem olcsó.

2020. március 5.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS