ÚTIKRITIKA.HU / Čanj


hirdetes


útikritikák


Čanj

Čanjról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállás| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Egyéb hasznos információk| Strandok| Programlehetőségek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg 

m.v. fotója

Ennek az aloldalnak a szerkesztése folyamatban van. Kérünk némi türelmet.

Čanjról dióhéjban

kiejtés: Csány

Bar város vonzáskörzetében egy nyaraló település. 

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A strandon volt édesvizes zuhanyozó

2. Canjban nincs mozgalmasság, de cserében van nyugalom, békesség. 

3. A tengervíz tiszta

4. Az éttermi árak nem drágák, a személyzet többnyire barátságos

Nem tetszett

1. A vendéglőkben a vendégek negligálják a dohányzási tilalmat s a vendéglősök ezt engedik.

2. Amúgy sincsenek igazán hangulatos vendéglők Canjban.

3. Nincs Canjban gyógyszerész.

4. Áramkimaradások az apartmanokban

5. A mellékutcák egy része szemetes

6. A főszezonban a strandok túlzsúfoltak, szervezetlenek.

7. A promenád csak 500 méter hosszú

8. A tengerbe menetelkor és az onnan kijövetelkor kényelmetlen a talpaknak a kavics.

Vélemények

A part nagyon köves, cipőt mindenképp vigyetek. A település a parton egy bazársorból áll, nincs nagy lehetőség ajándékokat venni, inkább a kirándulások során más településeken szerezzétek be. Én fügepálinkát vettem, az isteni! (2023)


Van apró kavicsos rész is. A busz minden órában jár Bár óvárosig érintve Sutomoret. Bár óvárost ne hagyja ki senki. Van szervezett út Osztrogra, ami a pravoszlávok zarándokhelye, fantasztikus az út azoknak, akik szeretik a szerpentint. Mi igen.

Canj-bana hosszú utca végén van egy sorompó, s ott azt megkerülöd akkor bejutsz egy medencés, csúszdás részhez.

2 gyógyszertár is van . A kaja olcsó és finom. A vizi taxik egyik letesz a király strandon , jöhetsz a másikkal is vissza . Vigyetek légycsapót, mert sok a szúnyog és van sok légy is. (2023)


Önmagában nem nagy szám a hely, nyugis,családbarát,de volt,hogy mi is elmozogtunk más strandokra.


,, 2018 augusztusában voltunk Canjban, a New Montenegro hotelben. Repülőút, transzfer, szálloda, félpanzió. Az alapdolgokkal nem volt semmi baj: a szálloda 4*-os volt, kifogástalan. Az ellátás kissé egyhangú volt, különösen a vacsorák.

A vásárlás kissé nehézkesen ment, mert egyetlen boltban sem beszéltek a szerben kívül más nyelven!

Ebédelni is elég nehézkes volt mert étterem szinte nem volt Canjban. Amit étteremnek neveztek az inkább kocsma volt hangoskodó, részeg szerbekkel és unott pincérekkel. A strandon, és így a vízben is tömeg volt. A legolcsóbb napernyő 6 euró/nap volt, de utcán már 3 euróért lehetett egy szelet pizzát kapni.

Este tömeg hömpölygött az utcán, még este 11-kor is, de csak utcai sütödések, bóvli árusok voltak és kocsmák. Étterem nem volt, így beülni sem tudtunk sehová! Ami meglepett az a szemét volt!!! A strandtól 30 méterre nyitott kukák sorban, és mindenütt elszórt szemét, no meg a bűz.

Elmentünk, megnéztük Montenegrót, de vissza nem megyünk!" (K. A. , 2018)

Odajutás

Budapestről 842 kilométer autóval. 11 óra 45 perc az út megállás nélküli közlekedést modellezve.

Szállás

Ajánlott szálláshelyek (2023):

Pansion Adria II

------------------------------------

Nem ajánlott szálláshelyek: Pearl Beach Hotel & Resort ,

Étkezés

A Cudesa annyit jelent, hogy: Csodák - n.a. fotója

Bőségtál a Luka grill vendéglőben- a. d. fotója

Vásárlás

Szórakozás

Egyéb hasznos információk

Strandok

2 napozóágy és egy napernyő 5 euró egy napra.

Mi bejártuk a környéket, de csak itt fürödtünk. Itt tiszta a víz, nem hideg, mivel öböl a nagy hullámokat is megtöri. A legjobb hely! (2022)

k.j. fotói

Programlehetőségek

- Stari Bar
- Bar
- Ulcinj óvárosa
- Érdemes egy teljes napot rászánni a Kotori-öböre is. 
- Shkodrai tó is megérdemel egy egész napos kirndulást.

Ma a Királynő strandjára kitándultunk. Csodálatos. A kishajó Cajnból indult. 20 percenként jár 3 euró/ fő oda-vissza. Az utolsó este hétkor indul vissza. Csak ajánlani tudom. Ha lehet délelőtt menjetek, mert délután nagy volt a hajóforgalom és a tömeg. (2021)

Olvasmányos linkek

-------------------------------------------------------------

Vaskos kommentek a fotóegyveleg után!

Fotóegyveleg

m.v. fotója


Kommentek

Gábor, 2019. 04. 26. 16:43
Mi 2018. június közepén voltunk Canjban. A Hotel Montenegróban szálltunk meg. A szállás kifogástalan volt, a személyzet pedig segítőkész. A hotel egy hazai közepes kategóriájú szállónak felel meg. Amikor ott voltunk, akkor a tengerpart is tiszta volt. Minden este összeszedték a szemetet. Lehet, hogy aki későbbi időpontban nyaralt ott már nem volt akkora tisztaság, de ebben szerepet játszottak az igénytelenebb nyaralók is. A tengerparttól kicsit távolabb valóban voltak olyan részek, ahol kisebb szemétkupacok voltak a szeméttárolók mellett, de semmivel sem volt piszkosabb a környék, mint némely rész Magyarországon. Ne felejtsük el, hogy egy kb. 600.000 fős lakossággal rendelkező országról beszélünk, ahová tavaly kb. másfél millió turista érkezett. Ellátogattunk a Kotori öbölbe is és Kotor településre. Az öböl meseszép, a tenger tiszta volt. Kotor óvárosa csodálatos, kifogástalan tisztasággal találkoztunk. Az utak minősége véleményem szerint jobb mint Magyarországon, az árak pedig hasonlóak mint nálunk. Montenegrónak még van mit fejleszteni - mint ahogy nekünk magyaroknak is - de egy csodálatos országról beszélünk, amely tele van gyönyörű természeti adottságokkal. Canjban megtalálhatók még a 80-as évek közepén vagy végén, a jugoszláv időkben épült hotelek, nyaralók - mint ahogy ezek megvannak még Horvátország egyes részein is - de nagyon sok új, mediterrán stílusban épült szálló és apartman is, amelyek a kor igényeinek megfelelnek. Mi az idén is oda utazunk és szeretnénk még eljutni Montenegró más részeire is, hisz bőven van ott látnivaló.


Berecz Erika, 2019. 03. 21. 18:06
A strand valóban elég piszkos,szemetes,elszáradt pálmafák,de erről a strandról megy ki kis hajó a királynő strandjára,ami állítólag a legszebb Montenegróban.Nekünk sajnos nem jött össze,mert nagy volt a szél,amikor ott voltunk és ilyenkor nem járnak a hajók.A strand jobb sarkában van Zoran Zek panziója,étteremmel,ami nagyon hangulatos es a kaja is nagyon ízlett.Halat,rákot,fekete rizst,hallevest,pizzát ettünk.Isteni volt minden,a kiszolgálás is .A tulaj Zoran nagyon közvetlen ,kedves es nagyon jó vendeglátó.Felemelő élmény volt ebben a méltatlanul koszfészekké tett kis településen.Sajnos szerintem ez általánosságban igaz egész Montebegrora,hogy ennyire igénytelenek a lakói és méltatlanul elhanyagolják a gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező kis országot.


Ilona, 2018. 08. 21. 13:47
Igénytelen, piszkos település, időutazás a 80-as évekbe!
Úgy akarnak vendéglátásból megélni, hogy NEM SZERETIK a vendégeket!
Szemetes a tenger, a tengerpart, bűzlik minden a kukákból kifolyó hulladéktól.
A 4 csillagos szálloda fel van újítva, de a tisztasággal és a higiéniával komoly problémák vannak!
Csak alacsony igényűek utazzanak oda!


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon