ÚTIKRITIKA.HU / Salalah (Szalála)


hirdetes


útikritikák


Hilton 5cs. vélemények

Omán - Salalah - Hilton Salalah 5cs.


Lényeg:

Helyi viszonylatban és ebben a kategóriában jónak mondható hotel. A szobák tágasak, tiszták, régiesek. Jók a szolgáltatások és az ellátás is.
Pihenésre kellően alkalmas szálláshely.
A Hilton elnevezés alapján nem tanácsos igazi luxushotelt elképzelni.


Hol?


Elszigetelt az elhelyezkedése. Három kilométerre van valamicske, nem jelentős vásárlási lehetőség. Gyalogtávolságra nincs mozgalmasság. A 12 kilométerre lévő városba a taxizás egy útra kb. 17 euróba kerül. A hotel nem közlekedtet ingajárati buszt a városba. Tömegközlekedési lehetőség nincs.

A szervezett kirándulások meglehetősen drágák, s emiatt érdemes megfontolni az autóbérlést, főleg, hogy az érdemleges látnivalók 40-50 kilométer távolságban vannak.

A repülőtéri transzfer csupán 10 perc. A repülőtér közelségéből nem következik zajprobléma, mert nincs sűrű légi forgalom.

Strand:

A hoteltől 250 méterre van. Ez egy eléggé nyers közstrand, ahol nincs lehetőség napozóágyat és napernyőt bérelni. A strand elhagyatottságának az előnye, hogy soha nincs. A strand a maga nemébe szép, bár a panoráma romantikusságába kissé belerondít a horizonton látható konténerkikötő.

Milyen?

Régi hotel, valójában az első 5 csillagos volt a térségben. Mostanság vannak részleges felújítások, készülve a főszezonra. .
Jól néz ki a nem nagy medence.


Szobák:

Célszerű a berendezés. A fürdőszoba kádas. Az ágyak kényelmesek.

A tengerre néző szobáért nem igazán éri meg felárat fizetni, ugyanis az óceán 250-300 méterre van, azaz a kilátás mérsékelt.

Szolgáltatások:

A személyzet szívélyes.
Az edzőterem jól felszerelt.

Ellátás:

A választék nagy és tartalmas, tán az hiányolható, hogy a halakból nincs többféle.


2023. augusztus 24.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon