ÚTIKRITIKA.HU / Jekatyerinburg


hirdetes

útikritikák


Jekatyerinburg

Jekatyerinburgról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Időjárás| Szállásválasztás| Helyi közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság| Egyéb hasznos információk| Látnivalók| Programlehetőségek| A városhoz közeli látnivalók| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

t.a. fotója

Majd ha vége lesz ennek a borzadálynak.

Jekatyerinburgról dióhéjban

Lakosság (2021-ben): kb. másfél millió. A negyedik legnagyob orosz város, az Ural régió gazdasági, politikai és kulturális központja. 

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A Werner főutca ezredfordulós (19-20. század) műemléképületei és az Idő spirálja nevezetű, szokatlan szökőkút

2. Nincs sok állomása a metrónak, de azok bámulatosak.

3. A kilátás a Viszockij nevű felhőkarcoló 53. emeletéről 

4. Egyik lábamon Európában, a másikkal Ázsiában állni

5. A Jelcin-múzeum informatív volt.

Nem tetszett

1. Rengeteg látnivaló van, de egyik sem igazán szenzációs. Van Uber is, de az - tán - valamivel drágább.

Odajutás

Ural Airlines

Időjárás

Jekatyerinburg városa Szibéria és az Urál hegység között található Oroszországban. A város éghajlata kontinentális mérsékelt, jellemzően nagyon hideg téllel és enyhe, rövid nyárral.

A téli hónapok (december-február) rendkívül hidegek, a hőmérséklet gyakran -30 Celsius fok alá is süllyedhet. A téli hónapok alatt a város rendszeresen tapasztal havazást és havas időjárási körülményeket.

A nyári hónapok (június-augusztus) általában enyhék és rövidek. A hőmérséklet általában 18 és 23 Celsius fok között van, és néha akár 30 Celsius fokig is emelkedhet. A nyári hónapokban a városban gyakoriak az esőzések.

Tavasz és ősz a városban rövid időszakok, és az időjárás változékony lehet. A tavasz hónapokban általában esővel és havazással egyaránt számolni kell, míg az ősz hónapokban a hőmérséklet hirtelen változhat, és gyakran esik az eső.

k. sz. fotója

Helyi közlekedés

Jekatyerinburgban számos tömegközlekedési lehetőség áll rendelkezésre a városban közlekedéshez.

Busz: A buszok az egyik leggyakoribb és legolcsóbb módja a közlekedésnek Jekatyerinburgban. A városban számos buszjárat közlekedik, amelyek szinte minden városrészhez eljutnak.

Trolibusz: A trolibuszok hasonlóak a buszokhoz, de általában tisztábbak és kevésbé zajosak. A városban több trolibuszjárat is közlekedik.

Villamos: A villamosok Jekatyerinburgban kisebb számban közlekednek, de még mindig népszerűek a turisták körében, akik szeretnék felfedezni a várost.

Metró: Jekatyerinburgban van egy 2 vonalból álló metrórendszer, amely viszonylag kis területet fed le. A metró megállói és a vonalak könnyen azonosíthatóak, és segítenek a turistáknak a város felfedezésében.

Taxi: A taxik is széles körben elérhetőek Jekatyerinburgban. Az árak változóak lehetnek, de általában alacsonyabbak, mint a nyugati országokban.

A közlekedési jegyek megvásárolhatók az állomásokon, a jegyek árai az egyes közlekedési eszközöktől és a távolságtól függenek. A legjobb módja a jegyvásárlásnak az előre fizetett kártya, amelyet a tömegközlekedési vállalatok által kínált üzletekben lehet megvásárolni. A kártya feltölthető, és használható a buszokon, trolibuszokon, villamosokon és metrókon is.

t.a. fotója

A Yandex app. jól működik.

Látnivalók

A katedrális

a Szent Katalin Ortodox Katedrális, amely egy lenyűgöző épület, amely az egyik legismertebb turisztikai látványosság a városban. A katedrális a 18. században épült, és a késő barokk stílusát képviseli.

Az épület magassága mintegy 75 méter, és gazdag díszítése, tornyai és kúp alakú kupolái miatt hatalmas hatást gyakorol a környező tájra. A katedrális több száz éves történelmével, hatalmas méretével és csodálatos építészeti részleteivel különleges látványosság, amelyet érdemes meglátogatni.

Az épület belső terei is elképesztőek, magas mennyezetei és csodálatos ikonosztázai a látogatók figyelmét vonzzák. A katedrálisban található freskók, festmények és szobrok egyedülállóak, és a katedrális kincstárában számos értékes relikvia található.

A Szent Katalin Ortodox Katedrális könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról, és számos közlekedési lehetőség áll rendelkezésre, például a buszok és a villamosok. A katedrális látogatása ingyenes, de érdemes figyelembe venni a ruházatot, mivel a katedrális egy szent hely, így ajánlott a szerény öltözködés.

Az óvárosi jellegű Plotyinka

A városhoz közeli látnivalók

Ázsia-Európa választóvonal emlékműve

A várostól nyugatra, 40 kilométer távolságban található.

Ganina-Jama-Kolostor

Ganina Jama Kolostor Jekatyerinburgban található, és egy híres ortodox kolostor, amely Oroszország egyik legfontosabb szent helye. A kolostort 2000-ben alapították, hogy emléket állítsanak a Romanov-család meggyilkolásának.

A kolostor különlegessége, hogy egy barlangban épült, amelyet eredetileg őslakosok használtak imahelyként. A kolostorban található templomokat és szent helyeket számos zarándok látogatja meg évente.

A kolostor területe szép erdős területen fekszik, amelynek közepén a barlang található, amelyben a kolostor templomai és szent helyei találhatók. A területen található kápolnák közül az egyik a Romanov-család emlékére épült, és számos emléktárgyat és képet tartalmaz a családról.

A kolostorhoz a városból tömegközlekedéssel, autóval vagy taxi szolgáltatással lehet eljutni. A kolostor látogatása ingyenes, de a zarándokoknak szerényen kell öltözniük és viselkedniük, mivel a kolostor egy szent hely.

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon