ÚTIKRITIKA.HU / Oroszország

Oroszország

Repülés | Szállás | Vízum | Vám | Fotóegyveleg


Repülés és repülőjegy

Nem árt tudni, hogy Oroszországba a repülőjegyet akkor vegyünk, amikor már megvan a vízumunk. Ugyanis ha vissza nem téríthető jegyet veszünk és valamiért nem kapjuk meg a vízumot, akkor a légitársaságok nem térítik vissza a repjegy összegét!

Moszkvai repülésekkel kapcsolatban ezen a linken érdemes kutakodni. Szentpétervárra pedig itt találhatóak a legjobb ajánlatok.

Szállás

Oroszország szállás szempontból nem olcsó, érdemes több ajánlatot összehasonlítani.

Vízum

Kényelmes és gyors vízumügyintézés az utikritika.hu-val!

Vízumügyintézés online vagy ilyen igényével forduljon bizalommal az utikritika.hu-hoz! Utazási partnerünk, a Vista Utazási Irodák tapasztalt vízum-szakértője áll rendelkezésére vízumbeszerzésben, a kérelem benyújtásával kapcsolatos kérdésekben. Intézze vízumigénylését gyorsan és kényelmesen!

  • Telefonszám: 06-1-429-9908
  • E-mail: vizum@vista.hu
  • Ügyintézési díj: 5.900 HUF / vízum / fő
    • Vízumdíj: 19 025 HUF
    • Sürgősségi vízumdíj: 30 050 HUF (csak üzleti út esetén)
  • Átfutási idő: 5-10 munkanap vagy 3-5 munkanap (üzleti vízum esetén)
  • A vízumkérelem az indulás előtt maximum 45 munkanappal adható be, annál korábban nem!

A magánútlevéllel utazó magyar állampolgárok kizárólag előzetesen beszerzett vízum birtokában léphetnek be Oroszország területére. A vízum meghatározott időtartamra szól és azt szigorúan be is kell tartani. 2014. áprilisától könnyebbé válik az orosz vízum beszerzése, ugyanis megnyílt Budapesten egy úgynevezett orosz vízumközpont. A vízumközpont hétfőtől péntekig délelőtt 9 és 17 óra között tart nyitva. A vízumközpont a 6. kerületben, az Andrássy út száz szám alatt található meg:

Új szabály az orosz visa support voucher igénylésekor, hogy 2 hétnél több idejű tartózkodása csak akkor lehet a vouchert igényelni, ha hotelfoglalás is társul hozzá a partnernél. Tényleges szállásfoglalás kell!

Továbbá minden orosz visa support megrendelés felvételekor meg kell adni a tényleges kinti címet is, akkor is, ha valaki ismerőshöz, rokonhoz utazik.

,, Amikor én voltam Oroszországban (2018) magam intéztem a vízumot 19.050 forint az I-visan, meghívót meg lehet a neten venni (15 dollárt fizettem). Nem bonyolult, az egész 10 perc." (a.á., 2019)

Belépés

,, Moszkvába érkezésünkkor az útlevél-ellenőrző pontnál kaptunk egy papírt, amire felhívták a figyelmünket, hogy kis túlzással úgy vigyázzunk rá, mint az életünkre. Ezt a papírt ugyanis minden beutazónak meg kell őriznie a teljes kint tartózkodása alatt, és hazautazáskor vissza kell adni a hatóságnak az útlevél ellenőrzésekor, ekkor kapunk rá egy pecsétet ismét, és már mehetünk is haza. (2017)" forrás


,, Fontos tudni, hogy Oroszországba vízummal lehet belépni. A repülőjegy megvásárlása után, szállást foglaltam, biztosítást kötöttem az Allianznál (nem minden biztosítót fogadnak el), majd magam kezdtem el intézni a vízumot. Először meghívólevelet kell szerezni. Én airbnb-n foglaltam szállást, így a tulajdonos nem tudott küldeni meghívólevelet, de általában az orosz szállodák többsége sem foglalkozik ezzel. A https://www.travelrussia.su/en oldalról rendeltem a meghívóleveleket. Nekem ez a meghívólevél először nem volt világos, de lényeg az, hogy a fenti cég a kiállított formanyomtatvány és az átutalt pénz után rögtön küldi az e-mail címedre a meghívólevelet. Csak egyesével lehet intézni a meghívóleveleket. A formanyomtatványra azt a címet írod be, amit lefoglaltál. Fontos tudni, hogy a nevedet ne ékezettel írd, mert a voucheren nekem csak „Sz” állt, mert az utána következő betűket nem írta ki. Meg is ijedtem, hogy így biztos nem fogják elfogadni a vízumhoz, de a cég másnap rákérdezett, hogy a szállásunk hotel vagy apartman és a válasz után még egyszer elküldték a meghívóleveleket és azon már a teljes nevem szerepelt. A meghívólevelek darabja 3800 forint (11,74 euro) körül volt. Ezután elektronikusan kitöltöttem a vízumkérő lapot http://visa.kdmid.ru. Én Debrecen mellett lakom, így a debreceni vízumközpontban intéztem a vízumot, 7 nap volt az ügyintézési idő, ott 19.000 forint/ fő körüli összeget fizettem. 11-12 ezer forintot lehet spórolni személyenként, ha magad intézed a vízumot (Budapesten nem tudom hogy működik), ez 4-5 főnél már egyáltalán nem mindegy. A pontos dokumentumok listáját megtalálod az interneten az ügyintézéshez. (sz.n.k., 2019)

Vám

Jön!

Fotóegyveleg

Fotó by Elter


Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon