ÚTIKRITIKA.HU / Bentota


Vivanta by Taj Bentota 5cs. - vélemény

Sri Lanka – Bentota – Hotel Vivanta by Taj Bentota*****

Lényeg:
Szép és tiszta hotel. A szobák jól néznek ki, modernek, valamennyire felújítottak. Jó az ellátás.
Hol?
A hotel a parthoz képest egy kisebb magaslaton terül el. Némileg kieső helyen van a hotel, de ennek köszönhető a nyugalmasság. De legalább van a közelben néhány kisebb bolt, ahol ezt-azt be lehet szerezni. Éttermek is vannak, s ezek elsősorban halas étkeket kínálnak.
Magában Bentotában nincs sok minden látnivaló, nem különösebben érdekes és vonzó. A hoteltől gyalogtávolságra van. Azért egyszer-kétszer érdemes elgyalogolni oda. De mehetünk tuktukkal is. Este a tuktukosok felverik az árakat. Galle odább van, de az a város legalább igazán érdekes.
A nemzetközi repülőtér 2 óra távolságra van.
Strand:
Csodaszép és hosszú a homokos strand. A strand tiszta, gondozott. A hotel nem tart a vendégei számára napozóágyakat. Látványként kár, hogy a hotelt kerítés választja el a strandtól.
Itt is akadályozhatja a fürdést az erős hullámzás. De ez inkább a nyári monszun idején nagy probléma. Télen óvatosságból csak arra kell vigyázni, hogy ne menjünk azért be túl mélyre, mert ha mégis nagy hullámok jönnek, akkor ott az veszélyesebb, a parthoz közelről könnyebben ki tudunk jönni. A lényeg az, hogy karácsony és március között Bentota térségében nem olyan vészes a hullám probléma, azért lehet fürödni a tengerben. Teljesen nyugodt, hullámzás nélküli tengerre, szélmentes időjárásra ne számítsunk.
Milyen?
A térségben ez az egyik legjobb hotel. Jó nagy a kert, sok árnyékos területtel. Sajnos a medencénél itt is megy a napozóágyak reggeli történő törölközős lefoglalásának módija.
Szobák:
Minden szobának van tengeri kilátása. A takarítás megfelelő. Törölközőt naponta cserélnek, akár kétszer is.
Szolgáltatások:
A személyzet nagyon barátságos.
Esténként rendeznek zenés programot.
Ellátás:
A büféreggeli és - vacsora nagyon finom. Mind a mennyiség, mind a minőség rendben van. Kínálnak európai, indiai és helyi étkeket vegyesen. A reggelinél azért az ázsiai étkek dominálnak.
Az éttermi árfekvés magas helyi viszonylatban.
2017. október 13.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon