ÚTIKRITIKA.HU / Lago Maggiore - svájci rész


hirdetes

útikritikák


Lago Maggiore - svájci rész

Lago Maggiore svájci része - bevezető| Odajutás|Locarno| Fotóegyveleg

Hólik Peti fotója

Tartalomfeltötés folyamatban

Lago Maggiore svájci része - bevezető

olasz kiejtés:lágo mádzsore

A Lago Maggiore az egyik legnagyobb és legismertebb tavak közé tartozik az Alpok régiójában. A Lago Maggiore Svájc északnyugati részén található, de nagyobb része Olaszország területéhez tartozik. A tó Svájc és Olaszország határán helyezkedik el, így a svájci rész is különleges kulturális keveredést mutat. A svájci rész a Ticino tartomány területén helyezkedik el.

 A Lago Maggiore az olasz részével együtt mintegy 212 négyzetkilométeren terül el, és hossza közel 65 kilométer. A tó partjának hossza több mint 150 kilométer.

Stresa városa: A Lago Maggiore svájci partján található Stresa városa híres üdülőhely és turisztikai központ. A város számos elegáns szállodával, étteremmel és butikokkal várja az odalátogatókat.

Vélemények

A svájci részen Locarno városát nem lehet kihagyni. A hangulatos nagyváros igazi szépség a Maggia folyó túloldalán, Asconában vár. A belváros szélén érdemes leparkolni a bérelt kocsit és a kis zegzugos utcácskákon lesétálni a tópartra, az óvárosba. Bár Svájcban járunk, inkább olaszos, latinos a város hangulata. Az óváros közepén áll a Szent Péter és Pál-templom, innen az egyik kis utcácskán máris a meseszép tóparti sétányon vagyunk.

A gyönyörű középkori épületek, a sima víztükör és a csodás hegyek a háttérben már-már giccsesen szép összhatást adnak. Egy festő nem festhetett volna szebbet. Járjuk végig a gyönyörű középkori épületeket, nézzünk be a régi városházára és a San Michele erőd romjait is fedezzük fel. A tópart egyik teraszán igyunk egy eszpresszót, mégiscsak Svájc olasz részén járunk.

Utunkat egy kanyargós tóparti úton folytathatjuk Stresa irányába. Ez a tó talán legelegánsabb üdülője. De a hangulatos kisváros körbejárása várhat, először a szemközti szigeteket érdemes felfedezni. Az „Isola dei Pescatori”, vagyis a Halászok szigete menetrend szerinti hajóval érhető el a városka kikötőjéből, de közben van egy másik megálló is, az Isola Bella, ami a legnagyobb látványosság a tavon. forrás

Odajutás

Locarno

Locarno egy varázslatos város Svájc déli részén, a Lago Maggiore partján található. Ez az egyik legismertebb üdülőhely és turisztikai célpont. A város lenyűgöző kilátást nyújt a tóra és az azt körülvevő hegyekre. A tó partján sétálva, vagy akár hajókiránduláson részt véve, gyönyörködhetünk a természet csodáiban.

 A város központjában található Piazza Grande Svájc egyik legnagyobb főtere, amelyet kávézók, éttermek és üzletek vesznek körül. A tér hangulatos légkörének és eseményeknek ad otthont, például a híres Locarnói Filmfesztiválnak, amely a világ egyik legfontosabb filmfesztiválja.

Locarnói Filmfesztivál: A Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet hosszú ideje tartanak, az egyik legfontosabb rendezvény a városban. A filmfesztivál keretében számos kiváló filmművészetet és alkotást mutatnak be, és hírességek is részt vesznek az eseményeken.

Madonna del Sasso: A város fölé magasodó Madonna del Sasso szentély az egyik legfontosabb zarándokhely a régióban. A szentély nemcsak vallási jelentőséggel bír, hanem lenyűgöző kilátást is nyújt Locarno és a Lago Maggiore vidékére.

Monte Verità: Locarno közelében található a Monte Verità, amely egy híres hegyi kiállítóhely és kulturális központ volt a 20. század elején. Az "Istenhegy" néven is ismert helyen alternatív életmódok és művészek központjai működtek, és az itt élő emberek a természetközeli, szellemi és kulturális értékek iránti elkötelezettségükről voltak híresek.

Kertek és parkok: Locarno számos szép parkkal és kerttel rendelkezik, ahol kellemesen sétálhatunk és pihenhetünk. Például a Camellia Park a camellia virágok gyönyörű gyűjteményével büszkélkedik.

Vízi sportok: A Lago Maggiore partjának köszönhetően Locarno kiváló lehetőségeket kínál a vízi sportok szerelmeseinek, például vitorlázásra, kajakozásra és vízisíre.

Szabadidős tevékenységek: A város és környéke kiválóan alkalmas túrázásra, kerékpározásra és más szabadidős tevékenységekre. A hegyek és a természeti környezet lehetővé teszik a természetjárás és a szabadtéri tevékenységek élvezetét.

Ascona

Strandolás

A Lago Maggiore svájci részén számos szép strand található, ahol a látogatók élvezhetik a tó kellemes vizeit és a napfényt. Ezek a strandok kiváló lehetőségeket kínálnak a pihenésre, a vízi sportok űzésére és a csodálatos kilátások élvezetére. Az alábbiakban felsorolok néhány népszerű strandot a Lago Maggiore svájci partján:

Lido Locarno: Locarno városában található, és Svájc legnagyobb tava-parti strandja. A Lido Locarno kiválóan alkalmas családok és baráti társaságok számára. A strand széles homokos partszakasszal rendelkezik, és a víz sekély, ami ideális a gyermekeknek. A Lido Locarno területén található továbbá medence, vízi csúszdák, éttermek és sportpályák is.

Lido di Ascona: Ascona városában található ez a csodálatos strand, amely egy lenyűgöző környezetben fekszik, gazdag növényzet és virágok között. A tiszta vizű tó és a kellemes homokos partszakasz tökéletes pihenést és fürdőzést kínál a látogatóknak. A Lido di Ascona környékén található éttermek és bárok kiváló lehetőséget nyújtanak az étkezésre és a frissítő italokra.

Lido di Tenero: Tenero-Contra településénél található ez a szép strand, amelyet egy kempinggel is kiegészítenek. A Lido di Tenero a tó sekélyebb részénél helyezkedik el, így különösen alkalmas a gyerekeknek és a kezdő úszóknak. A strand területén található sportpályák, grillhelyek és egy gyönyörű füves terület is.

Hólik Peti fotói

Programlehetőségek

Hólik Peti fotói

Olvasmányos linkek

„Ascona a legtöbb embert nem alkotásra, hanem semmittevésre ösztönzi“ – állapította meg a Nyugaton a helyzet változatlan című regényében Erich Maria Remarque, aki a Ronco sopra temetőben nyugszik Asconában, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Lago Maggioréra. A tavon található Brissago-szigeteken Max Emden német kereskedő a két háború között úgynevezett úszó kerteket hozott létre. Ezek a botanikus kertek napjainkban a nagyközönség előtt is nyitva állnak. A hajókikötőben pedig mindenki elolvashatja Emden életfilozófiáját: „Az élet maga is művészet!” forrás

Fotóegyveleg

Hólik Peti fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon