ÚTIKRITIKA.HU / Üzbegisztán


hirdetes

útikritikák


Üzbegisztán

Általános tanácsok | Taskent | Szamarkand | Bukhara | Khiva | Shakhrisyabz | Fotóegyveleg

Általános tanácsok

Az utazó akkor tud kényelmesen utazni, ha mindent, am az itthoni napi rutin része, szépen viszi magával. Gyógyszerek és vegyszerek főleg, amik hiányozni tudnak. A nagyobb nemzetközi szállodák adnak a szobához sampont, tusfürdőt, stb., a kicsik vagy adnak vagy nem.

Ennél jobban csak az otthoni gyógyszerek hiányozhatanak, de az alap mindenkinek, hogy ne hagyja otthon. Minden más könnyen kapható.


A Selyemút üzenete - Üzbegisztán
Bánszegi Katalin

Ab Ovo Kiadói Kft. , Megjelenés: 2018. április 18.
gazdagon illusztrált, érdekfeszítő, rendhagyó útikönyv

Taskent

Taskentről külon oldalon írunk - itt


Szamarkand

Bukhara

Bukharáról külön aloldal :  

https://utikritika.hu/uzbegisztan/buhara

Khiva

Khíváról külön oldalon lehet olvasni - itt: https://utikritika.hu/uzbegisztan/khiva_avagy_xiva

Shakhrisyabz

Shakhrisabz (vagy Shahrisabz) egy történelmi város, amely az Uzbekisztán déli részén található, közel az Afganisztán határán. A város gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és számos látványosságot kínál a turistáknak.

Shakhrisabz három fő részre osztható: a régi városrészre, az újabb városrészre és a középső városrészre. A régi városrészben található a város legfontosabb látnivalója, a Regisztán (Registan) tér, amely a város központja és ahol a történelmi épületek találhatók. A Regisztán tér az UNESCO Világörökség része.

A városban további fontos látnivalók közé tartozik az Ak Saray palota, a Kok Gumbaz mecset és az Amir Temur mauzóleum, amelyek mind történelmi jelentőséggel bírnak. A város számos piaccal, üzlettel és étteremmel rendelkezik, ahol a turisták megismerhetik az üzbég kultúrát és konyhát.

A természeti szépségek kedvelőinek ajánlott meglátogatniuk a közeli G’uzor Gumbaz Nemzeti Parkot, amely egy gyönyörű természeti kincs a város közelében.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon