Zöld-foki Köztársaság
Melia Tortuga Beach

Hol? | Tengerpart | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Hol?

A repülőtérről kb. 20 perc alatt lehet elérni a hotelbe és kb. 10 euróba kerül a fuvar. Érdemes bemenni Santa Maria városkába, ami taxival vagy az ingyenes hotelbusszal 15 perc távolságban van. A Melia közvetlen környékén nincs semmi hoteltől független szolgáltatás, azaz eléggé elszigetelt helyen van. A vele szemben levő lakópark szép, vadonatúj, csak éppen teljesen kihalt. Csak a tengerparton érdemes sétálgatni, mert az legalább érdekes.

Tengerpart

Közvetlenül a hotel előtti, amúgy hatalmas és hosszú partrészen nem lehet fürödni a tengerbe (az első 5-10 méter túlságosan kavicsos), de kb. 10 perc (500 méter) gyaloglással balra (Santa Maria irányába) csodás, karibi minőségű, kavicsmentes strand (Punta Petra Playa) található egy öbölben. Még tovább, egy dombon túl aztán van még szebb partszakasz. Csodás a tenger színe és a strand homokfövenye. Arra kell számítani, hogy a tenger ott nagyon ritkán van teljesen nyugalmi állapotban, tehát mindig kell számítani hullámokra. Alig látni embert, aki bemenne a tengerbe fürödni. Santa Maria város strandjain már több a fürdésre vállalkozó.

Még szebb a strand Santa Maria-nál, taxival 5-10 perc alatt el lehet oda jutni (400 escudo, avagy 4 euró). A Meliából naponta négyszer megy oda shuttle bus ingyenesen. Egyesek szerint 45-50 perc alatt akár be is lehet sétálni Santa Maria-ba. Santa Maria kite beach-ét feltétlenül érdemes megnézi a kite szörfösök miatt. 15-20 perces gyalogsétával elérhető a RIU hotel előtti szuper strand. A hotel előtti parton kéretik naplementét csodálni.

Milyen?

A visszajelzések mintegy háromnegyede inkább pozitív. A szobákkal elégedettek a vendégek, a szálloda elhelyezkedésével kevésbé. A hotel színvonalas, kényelmes, megfelel egy európai erős 4 csillagos szintnek. Az ellátás választéka szuper ahhoz képest, hogy szinte mindent távolról kell importálni a szigetre. Egyesek szerint jobb, mint az ugyancsak 5 csillagos helyi vetélytárs, a RIU Hotel.

Tágas, növényzetben gazdag területen terül el a létesítmény, azaz nem érezni igazán zsúfoltságot. A hotel új - 2011. májusában nyílt meg, tehát jó állapotban van. Kétemeletes épületekben vannak a szobák, illetve a suite-ok. A vendégek legalább fele brit, nagyon sok a francia. Alig vannak oroszok! A hotel szomszédságában egy másik Melia-t építenek, de az építkezésnek nincs igazán. Van egy főmedence a zajos animációval, hangos zenével. Van egy másik medence, ahol nincs zene, és pihenésre van kijelölve, de ott meg a gyerekek zajonganak. Van külön két gyerekmedence is. Mindegyik medencében sajnos hideg a víz. Már reggel 8-ig törölközővel lefoglalnak csaknem minden nyugágyat, még a parton is. Napernyőből nincs elegendő. Előfordul, hogy kifogynak a strandtörölközők.

Szobák

Tágasak, tiszták, korszerűen berendezettek. A lakosztályban két hálószoba van, két fürdőszoba és a tágas nappaliban van egy konyha rész, aminek praktikussága kérdőjeles, hiszen a vendégek all inclusive ellátáson vannak. A szobákban a takarítás kissé lomhán szervezett (kiszámíthatatlan időzítéssel, akár 17 óráig elhúzódva). Ezt-azt néha elfelejtenek (pl. törölközőt), de gyorsan korrigálnak mindent. Mindig tegyük ki a takarítást kérő táblát, mert azokat a szobákat előre veszik. A suite-okban van két TV, vízmelegítő, mikrohullámú sütő, széf. A hűtőszekrényben négy üveg ásványvíz van kikészítve (talán csak az érkezéskor).

Szolgáltatások

  • A személyzet segítőkész, szívélyes, de nem tolakodóan. Angolul beszélnek.
  • A WIFI használatért fizetni kell. WIFI a lobby térségben van és a medence melletti étteremnél.
  • Az edzőterem elég jó, de egy-két gép mindig elromlott állapotban van.

Ellátás

A választék vonatkozásában talán érdemes megemlíteni, hogy a szigeten lényegében semmi élelmiszert nem termelnek, azaz mindent máshonnan hoznak ide. A halakon kívül mindent importálnak. Azért a svédasztalos választék igazán jó. A büfé vacsora színhelye a Spice nevű főétterem. Este van némi zsúfoltság, kantin jelleg, pláne teltházkor. Minden este más gasztronómiai tematika alapján alakul a kínálat. Az all inclusive ellátásban benne foglaltatnak a specialista éttermek, ahová azonban jó előre kell asztalt foglalni. Az olasz étterem kellemes, de bizonyosan nem autentikusan olasz a konyhájuk. A főmedence melletti Waterside étterem kínálata ebédre jó, vacsorára elég színvonalas. A parti O’Grill étterem lényege a csodás kilátás. A kis éttermekkel az a baj, hogy szegényes menüsort kínálnak, nincs nagy választék.

  • Borravalót nem várnak el, nem is érdemes adni, bár vannak, akik adnak.
  • Vacsorára a pasiknak nem kell hosszú nadrágot felvenni.
  • A főépületi Sway bárban elég jó a kávé.
  • A főétteremben 10-ig lehet reggelizni, a beach bar-nál fél 11-ig.
  • A bárokban a legnépszerűbb koktélok a pina colada és a mojito.
  •  Az értékelés 2012. január 13-án került bejegyzésre.

A szálloda kedvezményes árajánlatért és egyéb információkért kérjük forduljon úti kritikusunkhoz a zold-foki_koztarsasag@utikritika.hu e-mail címen.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon