ÚTIKRITIKA.HU / Sao Vicente


hirdetes
Zöld-foki Köztársaság


útikritikák


Sao Vicente

Sao Vicente dióhéjban|Vásárlás| Mindelo|

Sao Vicente dióhéjban

Vásárlás

                                                                                     f.s. fotója

Mindelo

                                                                                         f.s. fotója

Olvasmányos linkek

,, Sao Vicente nincs igazán rajta a turisták térképén, és lássuk be, joggal. Leginkább két dolog miatt érdemes felkeresni: egyrészt innen lehet áthajózni San Antao szigetére, ahova nem járnak repcsik, másrészt itt élt Cesaria Evora.

A sziget egyetlen jelentősebb települése Mindelo. Egy-két óra alatt körbe lehet járni, mivel különösen sok látnivalót nem tartogat, bár a rózsaszín elnöki palota elég sajátos látvány. Ezzel együtt nagyon kellemes hely, rendezett, tiszta tereivel és a már megszokott színes házaival.

Kisétáltam a város piacára, ahol először találkoztam annak a jelével, hogy az ország portugál gyarmat volt – néhány bódén ugyanis tipikus kék-fehér csempék virítottak.

Találtam egy minibuszt, amiről úgy ítéltem meg, tele van. Még felfurakodtam és tényleg indultunk is. De haha, mekkorát tévedtem. Hamarosan megálltunk és egy közepes bolt kínálatát még bepakoltuk. Lábam alá egy tucat dobozos tej, ölembe egy tízkilós margarinos bödön került, szerencsére utóbbi üresen.

Csak 20 perc volt az út Baiaba, ami egy üdülőváros. Hétköznap szinte teljesen kihalt, hétvégén telik meg inkább élettel.

A délutánt aztán Mindelo strandján töltöttem. A Basic Hotelben laktam két éjszakát, a nevével nem is vitatkoznék. A központtól úgy 20-25 perc séta, de tiszta, egyszerű kis fürdőszobás szobák vannak itt, meglehetősen jó áron (2000 CVE, kb. 5500 forint).

Mindkét nap a Nautilius étteremben ebédeltem, úgy megörültem, hogy találtam itt párolt zöldséget. Az egész szigeten nehéz egészségesen enni, meglehetősen szénhidrát-túlsúlyos minden étkezés.

Összességében Sao Vicente nem egy nagy durranás, ha valaki nem Cesaria Evora rajongó, nyugodtan kihagyható és a reptérről egyenesen lehet menni a kikötőbe a jóval izgalmasabb San Antao felé. (2017)" forrás


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon