ÚTIKRITIKA.HU / Sao Vicente


Zöld-foki Köztársaság
Sao Vincente - Foya Branca Hotel****

Hol? | Tengerpart | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Hol?

A repülőtér és Sao Pedro halászfalu közelében, hosszú, tágas parton található a hotel, háttérben izgalmas hegyes tájjal. A szálloda előtti partszakasz (öböl) egyik végén van a falu, ami szegényes, közelről hervasztó hely. Az öböl másik végén, kb. 600 méterre van a hotel előtti partrész. Közel van a repülőtér (kb. egy-másfél kilométer), de olyan kevés járat közlekedik - naponta tán csak 2-4, hogy ez zajproblémát nem okoz. A repülőtérről a hotelhez taxizás 10 euróba kerül, pedig csak 5-7 perces út az egész. A szálloda közvetlen környékén egy éttermen kívül nincs semmi szolgáltatás, még egy bolt sem. Az étterem viszont a sziget legjobbja, a Sto Andres. Egy idős külföldi házaspár a tulaj. Színvonalas, hangulatos, a hét első három napján zárva van.

A strand és hotel mögötti hegy szép, de a környéke rendezetlen, nem túl vonzó. Sétálgatni nem érdemes ott, kivéve a partot. 5 kilométerre van Mindelo várostól, a sziget központjától. A hotel ingyenes ingajárati buszt üzemeltet, többnyire a személyzetet szállítja, de a hotelvendégek nyugodtan csatlakozhatnak hozzájuk. 15-20 perces utazásról van szó. A shuttle bus elég gyakran közlekedik és ezért igazán praktikus. Sao Vicente sivatagos, sivár sziget. Mindig van szél. Napi 44 euróért lehet bérelni autót. Szépek az öblök, szép a Calhau és a Baia Das Gatas közötti szakasz. A sziget felfedezéséhez határozottan ajánljuk Barbara és Peti közreműködését. Ők sokkal többet tudnak kihozni a programból, mint az csak úgy önmagában tartalmaz. A Sao Antao-i egynapos kirándulást kihagyni nagy vétek!

Tengerpart

A hotel közvetlenül a hosszú (legalább egy kilométeres), tágas, homokos, szép strandon fekszik. A tengerben a hullámok, áramlatok miatt nem könnyű fürödni. Vigyázni kell az alattomos vízáramlatokkal. Nem csoda, hogy alig vannak olyanok, akik bemerészkednek a vízbe. A parti sétálások folyamán az erős szelek nehézzé tehetik a mozgást. Szörfösöknek szuper hely a hotel strandja. A hotelvendégek a szálloda területén napoznak, nem telepednek ki a homokra, s ott nincsenek napozóágyak. A hotel előtti strand nyugalmas, ott a hotelvendégeken kívül nem szokott tartózkodni senki más. Nincsenek zugárusok.

Milyen?

Korrekt, kellemes, tiszta, nagyüzemi jelleget nélkülöző hotel, ahol a napozgatás és a kirándulásokra való kimenetel között lehet választani. Nyugis hely, egyszerű, európai viszonylatban erős 3 csillagosnak lehetne minősíteni. A visszajelzések visszafogottan pozitívak, nincs se nagy lelkesedés, se pocskondiázás. Az ellátás a helyi viszonyokat figyelembe véve egyértelműen megfelel a 4 csillagos besorolásnak. A szigeten ez a legjobb hotel.

Hozzávetőleg 3 hektáros területen terül el a hotel, amit nemrégiben renováltak. 45 lakosztállyal (suite) és 4 villával és sok tucat szobával rendelkezik. Van a hotelnek egy régi és egy új szárnya. Az új szárny szobái modernek, tágasak, de szabványosak. A régi szárny lakosztályai, villái pompásak lennének, ha az ósdi bútorokat és vacak, használhatatlan tévét kicserélnék újakra. Egy villához 2-4 hálószoba tartozik, tágas, kényelmes. A hotelnek tágas a területe, van két nagy medencéje és egy gyerekmedencéje. Mindegyikben nagyon hideg a víz. A kert napozórészén pálmafák vannak. A medencénél animátorok szorgoskodnak, gyakran feleslegesen. A vendégek nagy többsége francia (Párizsból charter gép hozza őket ide, egyenesen). Este nyolc óra után totál csend honol a hotelben. A hotel bejárata és a recepció kevesebbet sejtet, mint, amit az egész hotel nyújtani tud.

Szobák

  • Tágasak, jó a hangszigetelés, a fürdőszoba egyszerű.
  • Kellemes a dekoráció, a fehér szín dominál.
  • Az ágyak kényelmesek.
  • Minden szobából szép a kilátás. A villák erkélyéről a legszebb a kilátás.

Szolgáltatások

  • A személyzet egy része küszködik az angol nyelvvel. Amúgy szolgálatkészek, mosolygósak.
  • Wifi mindenhol van, de néha akadozik. Megabyte-onként számolják, letöltésre nem, csak olvasgatásra, levelezésre alkalmas.

Ellátás

Jó a konyha. A kínálatban mindig vannak halak, néha csirke is. A körítés mindig ugyanaz: rizs, hasábburgonya, káposzta és sárgarépa. A kiszolgálás elég vontatott. A reggeli inkább 3 csillagos színvonalat képvisel, elég szegényes.
Az étteremnek van egy belső, klimatizált és egy külső, teraszos része. Attól függően választhat a vendég a kettő között, hogy kint mekkora a szél éppen.

A szálloda kedvezményes árajánlatért és egyéb információkért, kérjük forduljon úti kritikusunkhoz a zold-foki_koztarsasag@utikritika.hu e-mail címen.

2013. január 12.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon