ÚTIKRITIKA.HU / Santo Antao


hirdetes
Zöld-foki Köztársaság

útikritikák


Santo Antao

Santo Antao dióhéjban | Vélemények | Fotóegyveleg

.

f.s. fotója

Santo Antao dióhéjban

Santo Antao, vagy Sao Antao az ország szigetei közül a természeti adottságok vonatkozásában bizonyosan a legizgalmasabb. Ez azzal is összefügg, hogy Sao Antao a leggazdagabb hegyekben. A méltóságteljes hegyek nagyon mély völgyekkel váltakoznak, azaz a sziget domborzata igazán változatos, látványos. Egyelőre kevés turista vállalkozik arra, hogy nyaralásának támaszpontjává tegye Sao Antao-t, viszont a szomszédos Sao Vicente-ről komppal gyakran jönnek át kirándulók, akár egy-két éjszakára maradva.

A sziget északi felé vezető út mentén a táj szinte valószerűtlenül változik, főként azáltal, hogy teljesen eltérő a kép, szikár területeket követnek teljesen zöld vidékek. Eukaliptuszok és fenyőfák ékesítik a területet. Sao Antao-n kíváló a terep a vezetett trekkingek számára. Pompás dolog a tengerparti nyaralásos napokat kiegészíteni egészen más jellegű, sportos élménnyel. A Ribeira Grande völgyben található a sziget központi települése, Ponta do Sol. Pici hely, lelassult, békés miliő az isten háta mögött.

Sao Antao legszebb vidéke a Vale do Paúl nevű völgy, amelyben aktív földművelés folyik (cukornád, kukorica stb.). A völgy szépségét az adja, hogy csodásan veszik körül tekintélyes hegyvonulatok. Csodálatos hely és sokan kirándulnak lent a völgyben. Sao Antao egyik büszkesége a grog, ez a tipikus pálinka, amit teljesen egyszerű, hagyományos módon, emberi és állati erővel készítenek cukornádból.

Santo Antao kiejtése kb. így: szántu entán, a végén nazálisan

Vélemények

"A egyórás kompozáskor izgultam, hogy ne dobjam ki a taccsot. Fekete kis műanyag zacskókat osztanak ki a hajózás kezdetén, nyilván azért, mert a hullámzós út folyamán gyakran van szükség rá. A mi utazásunk folyamán csak egy-két embert láttunk zacskót használni. Szerencsére én nem voltam közöttük. Aztán jött a sziget belsejében a szerpentines rész, hát az is izgalmas volt. Sok francia kirándulót láttunk, alpinista botokkal a kezükben. Egy halászfalu éttermében nagy meglepetésemre rántott csirkét tudtam enni, ami azért fontos, mert én csak csirkét és pulykát vagyok hajlandó enni." ( Marci, 2015)

Fotóegyveleg

Magyar kamasz előadja magát Sao Antaon

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon