Zöld-foki Köztársaság
Oasis Atlantico Belahorizonte****

Lényeg | Hol? | Strand | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Lényeg:

A szobák tiszták, a szobaméretek megfelelőek. Elég jó, tartalmas az all inclusive ellátás, de van jó félpanzió is. Tanácsos reális elvárásokat magunkban táplálni, mivel egy afrikai 4 csillagos kategóriáról van szó (itt-ott a világhálón 3 csillagosnak tüntetik fel). Egyszerű minőség. Európai mértékkel mérve inkább 3 csillagos szint.

Hol?

Nagyon szép a hotel tengerparti elhelyezkedése. A tengervíz színei (a türkizkék árnyalatai) bámulatosak.
A hotel szárazföldi közvetlen környéke teljesen ingerszegény, lényegében sivatagos. Vagy a hotelben maradunk, vagy bemegyünk Santa Mariába (ami másodszorra már unalmas lehet).
Kulturális turisztikai látnivalók nincsenek. A Zöldfoki-szigetek közül Sal szigete a látványosságokban legkevésbé izgalmas hely, leszámítva persze a tengeri élményt.
Santa Maria városkába be lehet gyalogolni, ha nem zavar a hőség (10-15 perc). Amúgy Santa Maria nem túl érdekes, egy mesterséges turista település. Van egy-két olasz étterem is. A helyiek normálisak. A hotelből a városkába vezető útszakaszon utcai kereskedők nyomulnak, de messze nem olyan kellemetlenül, mint Egyiptomban. Határozott nemmel le lehet őket szerelni.
Egy sima egynapos szigettúrával meg lehet nézni mindent (Espargos, Palmeira, Murdeira, Buracona-i Kék szem, és a Pedra da Lume sóbánya).
A repülőtér kb. 20 percre van minibusszal (kb. 15 km).

Strand:

Szép, tiszta a pár lépésre lévő, fehér, finom homokos hotelstrand, de számítani kell hullámokra és a folytonos széljárásra. A szelek viszont segítenek a hőség könnyebb elviselésében.
A parton van egy strandbár, ami az all inclusive ellátás keretében lehet igénybe venni. A strandon nincs árnyékos hely, a napernyő jellegű néhány tákolmányon kívül.
Sznorkelezés szempontjából itt a tenger nem nagy szám.
A hotelstrand szomszédságában lévő partszakaszok elhanyagoltabbak.

Milyen?

Csinos, bár nem frissen felújított állapotú, hatalmas komplexum főépületi szobákkal, és többségében bungalókkal, valamint gondozott kerttel, dús növényzettel. A hotel gépészetileg nem kifejezetten modern, s ebből adódhatnak kisebb műszaki defektek.
A 3 medence jelenti az ottani nyaralás lényegét. A tenger és a partja inkább a szemet gyönyörködtető háttérként szolgál.
A biztonságról jól gondoskodnak.

Szobák:

A szobák között jelentősek a különbségek (állapot, elhelyezkedés, minőség). Ha nincs teltház, akkor lehet próbálkozni szobacsere kérésekkel.
A főépületi szobák tágasabbak, mint a bungalókban lévők, viszont zajosabb közeg, és távolabb a parttól.
Egyszerű, de szép a berendezés, de nem kifejezetten praktikus a kialakítás (pl. a rakódás szempontjából). A nagyágyak valójában két egyszemélyes ágy összetolásából állnak.
A helyi klíma miatt a szobákban néha, valamennyire dohosnak érezhetjük a levegőt. A hangyák jelenlétével is meg kell barátkozni.
Széfet lehet bérelni olcsón. Csapvizet tilos inni!
Az edzőterem jó felszerelt. A wifi fizetős és csak a fogadótérben használható. (A városkában lehet venni SIM-kártyát.)

Szolgáltatások:

A recepciósok tudnak angolul. Némelyikük kissé merev. Amúgy a személyzet igyekvő, ami nagy szó egy olyan országban, ahol az emberek rendkívül komótosan éldegélnek.

Ellátás:

Van többféle halétel, ezen kívül disznó- , marhahús és csirke. Az étkeztetés szervezettsége nem annyira profi (Afrika).

2017. március 23.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon