ÚTIKRITIKA.HU / Toronto / Látnivalók


hirdetes

útikritikák


Toronto / Látnivalók

CN Tower | Harbourfront | Distillery Historic District | Fort York | Chinatown | St. Lawrence piac | Kensington Market és Spadina Avenue | Toronto Islands | Flat iron building | Nathan Phillips square | Yonge Street | Múzeumok | Yorkville | The Junction | Egyéb érdekes negyedek | Egyéb látnivalók | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Látvány a CN Tower-ról (vagy ről?)- Kriszta fotója

CN Tower

A CN Tower Torontóban található torony, amely a város egyik legjelentősebb ikonikus épülete. Az 553 méter magas torony Kanada legmagasabb szabadon álló szerkezete, és a világ egyik legmagasabb építménye.

A CN Tower tetejéről fantasztikus kilátás nyílik a városra és a környező területekre. A látogatók megtekinthetik a város legszebb látnivalóit a 360 fokos kilátószinten, ahol a panoráma elképesztően gyönyörű. A kilátóban található üvegpadló is egy nagyobb kalandot kínál a látogatók számára, akik átmehetnek rajta és közvetlenül a város felett állhatnak.

A CN Tower további látnivalók is találhatók, mint például a SkyPod, amely a torony tetején található, és még magasabb kilátást kínál a városra. Az épületen található számos étterem és ajándékbolt is, ahol a látogatók vásárolhatnak emléktárgyakat és élvezhetik a finom ételeket.

A CN Tower egy kiváló hely a turisták és a helyiek számára egyaránt, akik élvezhetik a gyönyörű kilátást és megcsodálhatják a város ikonikus épületét. Az épület számos programot és tevékenységet kínál a látogatók számára, például éjszakai kilátást, étkezést és más izgalmas élményeket. A CN Tower egy kihagyhatatlan látványosság Torontóban, amely garantáltan felejthetetlen élményt nyújt minden látogatónak.

A CN Tower belépőjegy ára változó, attól függően, hogy milyen programokat vagy tevékenységeket szeretne a látogató részt venni. Általában a kilátószintre (360° kilátó) való belépőjegy ára felnőtteknek körülbelül 40-50 kanadai dollár, gyerekeknek és időseknek kicsit olcsóbban van. A SkyPod-ra való belépőjegy ára további költséget jelenthet. Ha a látogató olyan programokra kíváncsi, mint a EdgeWalk, a SkyWalk vagy a delfines show, akkor ezek a programok külön díjat igényelnek, és az árak eltérőek lehetnek. Az árak és a jegyek érvényességi ideje függ az időjárástól és a szezontól is. Érdemes előre tervezni és előre megvásárolni a jegyeket, mert a helyszínen általában magasabb árakat szoktak alkalmazni.

,, A sorban állás időtartama nagyob változó. Nekünk mázlink volt, mert két nagy meccs is volt a városban és azok ideje alatt viszonylag kevesen jöttek a toronyhoz. Az üvegpadlós részen volt csak zsúfolódás. A szupermodern felhőkarcolók és a tó látványa pazar. 35 kanadai dollár a belpéőjegy. Sok, de megéri. (k.j., 2016) 

Üvegpadlón keresztül a baseball stadion

CN Tower - üvegpadló Kriszta fotói

Harbourfront

A Harbourfront Torontóban egy tengerparti terület, amely a város egyik legkedveltebb helyszíne a látogatók és a helyiek körében egyaránt. A terület a város központjában, a tengerparton található, és a látogatók élvezhetik a szép kilátást a városra és a tavon.

A Harbourfront területén számos kikötő, strand és park található, amelyek ideálisak a piknikezésre, a sétálásra és a kikapcsolódásra. Az épületek között megtalálható a HTO Park, ahol számos nyilvános művészeti alkotás található, valamint több strand és játszótér is elérhető a látogatók számára.

A Harbourfront területén gyakran szerveznek különböző fesztiválokat, koncerteket és kulturális eseményeket, amelyek érdekesek lehetnek a látogatók számára. Az épületek között megtalálható a Harbourfront Center, amely a város egyik legnagyobb kulturális központja, és számos művészeti kiállítás és programot kínál a látogatók számára.

A Harbourfront Torontóban a város egyik legdivatosabb és legkedveltebb helyszíne

Distillery Historic District

A Distillery Historic District Torontóban található történelmi terület, amelyet a város egykori sörfőzdéi és whiskey lepárlóüzemei jelöltek ki. Az épületegyüttes számos szépen felújított, történelmi épületet tartalmaz, amelyek a látogatókat visszarepítik az 1800-as évekbe.

A Distillery Historic District területén számos múzeum, galéria, üzlet és étterem található. A terület nagyon népszerű a turisták és a helyiek körében is, akik élvezhetik a történelmi atmoszférát, és megismerhetik a terület történetét és kultúráját.

Az épületegyüttesben található számos kiállítás, bemutató és program, amelyek bemutatják a terület történelmét és kultúráját. A látogatók megtekinthetik a lepárlóüzemeket és sörfőzdéket, ahol a régi technológiával készült alkoholokat állítottak elő. A területen található számos szépen felújított épület, mint például a Stone Distillery és a Gooderham and Worts Distillery, amelyek egykor a város legnagyobb whiskey lepárlóüzemei voltak.

A Distillery Historic District a látogatók számára számos programot és tevékenységet kínál, például élő zenét, színházi előadásokat, kiállításokat és különböző művészeti eseményeket. Az épületegyüttesben található számos étterem és üzlet is, ahol a látogatók élvezhetik a finom ételeket és a kézműves termékeket.

A Distillery Historic District egy kiváló hely a történelem és a kultúra szerelmeseinek, akik élvezhetik a régi, történelmi atmoszférát és megismerhetik a terület történelmét és kultúráját

,, Nem nagy terület. Gusztusosan kialakított, kellemes hely. Hangulatosak a boltok, a bárok, sőt még az illemhely is. A belső építészet bravúros. Kb. 1-1,5 órát szokás rászánni, ha nem ülünk le valahova. (2016)" 

Kriszta képei

Fort York

Fort York Torontóban található történelmi helyszín, amely az 1812-es háború idején szerepelt fontos szerepet. Az épületegyüttesben számos múzeum, bemutató és program található, amelyek bemutatják a 19. századi Torontó életét, valamint az 1812-es háborúban való részvételét.

A Fort York épületegyüttese számos szépen karbantartott és helyreállított épületet tartalmaz, például az erőd falait, kaszárnyákat, laktanyákat, lőállásokat és más katonai épületeket. Az épületegyüttesben láthatóak a 19. századi katonai felszerelések, ruházatok, ételek, pénzek és más katonai tárgyak is.

A látogatók megismerhetik a Fort York történetét, beleértve a 1812-es háborúban való szerepvállalását is, amelynek során az épületegyüttes fontos szerepet játszott. A látogatók megtekinthetik a lőállásokat, ahol a katonák harcoltak, a laktanyákat, ahol éjszakáztak és készülődtek, valamint a katonai felszereléseket, amelyeket használtak.

A Fort York a látogatók számára számos programot és tevékenységet kínál, például az élő történelmi bemutatókat, ahol a látogatók láthatják a katonákat, amint ,,életre kelnek" és bemutatják a katonai rutinokat és tevékenységeket. A helyszínen számos fesztivál, koncert és más esemény is megrendezésre kerül.

A Fort York egy kiváló hely a történelem és a kultúra szerelmeseinek, akik élvezhetik a katonai történelem, az 1812-es háború és a 19. századi élet bemutatását. Az épületegyüttes számos érdekes és izgalmas programot kínál a látogatók számára, és egy kiváló lehetőség arra, hogy megismerjék Torontó és Kanada gazdag történelmét.

Chinatown

Valójában két kínai negyed is van Torontóban: az egyik a városközpontban (downtown), a másik az uptown térségében.

St. Lawrence piac

,, Kerüljük a piacot hétköznap ebédidőben, mert nagyon sokan jönnek ide az irodákból enni és hosszúak a sorok. Még ha ott is akarunk ebédelni, tanácsos fél három utánra (vagy késő délelőtt) időzni a látogatást. 

Kriszta fotója

Kensington Market és Spadina Avenue

Kensington Market: Ez egy sokszínű, bohém környék, amely tele van különböző éttermekkel, kávézókkal, boltokkal és művészeti galériákkal. A környéket kézimunka boltok és szaküzletek jellemzik, ahol különböző kézműves termékeket, antik tárgyakat és vintage ruhákat lehet vásárolni. A környéken gyakran rendeznek kulturális eseményeket, mint például koncerteket vagy utcai előadásokat.

Spadina Avenue egy jelentős utca Torontóban, Kanadában. Észak-déli irányban halad a városközponton keresztül, és az egyik legforgalmasabb utca Torontóban. A "Spadina" név az Ojibwe szóból származik, ami "magas helyet vagy hirtelen emelkedést a földön" jelent.

Spadina Avenue számos jelentős látnivalót és nevezetességet kínál, köztük a történelmi Spadina House, a Kensington Market negyed, a Chinatown városrész és a Toronto-i Egyetem St. George Campusa. Emellett jelentős tranzitútvonal is, az út nagy részén villamosok közlekednek.

Az évek során Spadina Avenue jelentős változásokon és fejlesztéseken ment keresztül. A 20. század elején gazdag lakónegyed volt, de fokozatosan kereskedelmi és ipari terület lett. Az 1960-as években a Spadina Expressway építése veszélyeztette az utca és környező negyedek jelentős részét, de a széles körű tiltakozásoknak köszönhetően a projekt végül elmaradt.

Ma a Spadina Avenue továbbra is fontos és vibráló része Toronto belvárosának, ismert a sokszínű kulturális kínálatáról, pezsgő utcai életéről és történelmi épületeiről.

Toronto Islands

A Toronto Islands szigetcsoport  mintegy 15 kisebb szigetből és homokos földnyelvekből áll. Az Ontario-tó közepén találhatók Toronto városának délkeleti részén. A szigetcsoport a városközponttól mindössze 15 perces hajóútra helyezkedik el, és a látogatók számára nyújt egy oázist a nyüzsgő város közepén.

A Toronto Islands a város egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, és számos tevékenységet kínál az egész család számára. A szigeteken találhatók homokos strandok, kikötők, játszóterek, kerékpárutak, golfpálya, piknikező helyek és sétányok. Az egyik legismertebb látnivaló a Centreville Vidámpark, amely számos attrakcióval, élelmiszer- és ajándékboltokkal várja a látogatókat.

A Toronto Islands szintén híresek a gyönyörű kilátásukról, amelyeket nyújtanak a városra és a tóra. Az idelátogatók gyakran élvezik a kellemes, szellős környezetet, és élvezik a csendes, természetközeli környezetet a nagyváros közepén.

Kriszta fotója

Flat iron building

Kriszta fotója

Nathan Phillips square

Egyszerűen kellemes a téren körbenézni és megcsodálni az ultramodern építményeket a műemlék házak szomszédságában. Egy helyen lehet látni a régi (19. századi neoromán stílus) és az új városházát. A miliőt némileg rontja az, hogy előszeretettel tanyáznak, kódorognak errefelé mogorva hajléktalanok. Mindazonáltal érdemes a teret megnézni egyszer nappal és egyszer éjszaka is. Fő fotótéma a hatalmas Torontó felirat. Télen a tér közepén felállított jégpálya jelenti a fő mozgalmasságot.

Yonge Street

A Yonge utca egy fontos főút Torontóban, Kanadában, és az egyik leghosszabb utca a világon, több mint 1,896 kilométer hosszan nyúlik a Lake Ontario-tól Torontóig egészen a Rainy River-ig az Ontario-Minnesota határnál. Az utca észak-déli irányban halad a városközponton keresztül, és tevékenységek és kereskedelem központja.

A Yonge utca számos jelentős látnivalót és nevezetességet kínál, köztük a Toronto Eaton Centre-t, a Dundas teret, a Hockey Hall of Fame-t, az Elgin és Winter Garden Theatre Centre-t és a Massey Hall-t. Emellett jelentős tranzitútvonal is, az Yonge metróvonal nagy része az út alatt fut.

Az évek során a Yonge utca jelentős változásokon és fejlesztéseken ment keresztül, a korai 19. századi vidéki úttól egészen a jelenkor pezsgő kereskedelmi és szórakoztató negyedéig. Fontos szerepet játszott Torontó történelmében és növekedésében, és ma is fontos és vibráló része a városnak.

Múzeumok

Royal Ontario múzeum

A Royal Ontario Museum, vagy röviden ROM, egy nagy múzeum Toronto városában, Kanadában. A múzeum 13 millió darabos gyűjteménye a természettudományoktól az emberi kultúrákig terjed, és a világ minden tájáról származó kincseket és kiállítási tárgyakat tartalmaz.

A múzeum épülete impozáns és ikonikus látványosság Toronto belvárosában, az eredeti épület 1914-ben épült, majd az évek során folyamatosan bővült és fejlesztették. Az egyes gyűjtemények a múzeum különböző szintjein találhatók, és az érdeklődők megtekinthetik például az ókori Egyiptom műalkotásait, a dinoszauruszok és az őskori emlősök csontvázait, valamint a kanadai őslakosok művészeti és kulturális örökségét.

A múzeum az állandó kiállítások mellett időszakos kiállításokat és különleges rendezvényeket is tart, így mindig van valami új felfedezni a látogatók számára. A Royal Ontario Museum egy fontos kulturális intézmény Torontóban, és a város egyik legismertebb és legkedveltebb turisztikai látványossága.

Art Gallery of Ontario

Az Art Gallery of Ontario (AGO) egy nagy múzeum ,amely a világhírű művészeti gyűjteményeket tartalmazza. Az AGO a kanadai művészettörténet és kortárs művészet központja, amelyben számos alkotás található az észak-amerikai, európai és ázsiai művészettörténetből.

Az AGO gyűjteménye több mint 100 ezer darabból áll, beleértve a festményeket, szobrokat, grafikákat, fotográfiákat és videóművészetet. Az AGO különösen büszke kanadai művészgyűjteményére, amely műalkotásokat tartalmaz több mint 1 000 kanadai művésztől.

Az AGO épülete is fontos látványosság Toronto városában. Az eredeti épületet 1910-ben építették, majd az évek során bővült és felújították, többek között Frank Gehry, világhírű építész által tervezett új szárny hozzáadásával. Az AGO az állandó kiállítások mellett időszakos kiállításokat és különleges eseményeket is tart, és sok szabadidejű programot kínál a látogatók számára.


Bata cipőmúzeum

A Bata Cipőmúzeum (angolul Bata Shoe Museum) egy egyedülálló múzeum, amely kizárólag cipőkre fókuszál. A múzeum a Bata Cégcsoport alapítója, Thomas Bata magángyűjteményéből származó több mint 13 000 cipőt tartalmazza a világ minden tájáról és korszakából.

A Bata Cipőmúzeum 1995-ben nyílt meg Toronto belvárosában, és azóta az egyik legérdekesebb és leglátogatottabb múzeum a városban. A gyűjtemény bemutatja a cipők szerepét a történelem során, beleértve a divatot, a sportot, a művészetet és a kultúrát. A kiállítások magukba foglalják az ókori Egyiptomtól kezdve a középkori Európáig, a reneszánsztól a modern kortárs dizájnig terjedő cipőket.

Az épület, amely a múzeumot otthont adja, maga is látnivaló, egy modern épület, amely a történelmi környezetben található.


Yorkville

Yorkville Toronto város egyik luxus negyede, és a város északabbra található részén helyezkedik el. A környéknek híre van a világszínvonalú bevásárló és éttermi élményeiről, valamint az exkluzív üzletekről, galériákról és szállodákról.

Yorkville egy igazán elegáns és divatos negyed, ahol a látogatók számos neves tervezőmárkát találnak, mint például Chanel, Prada, Gucci és Louis Vuitton. Emellett a környék egyik legfontosabb vonzereje az éttermek és kávézók széles választéka, amelyek között megtalálhatóak a luxus fine-dining helyek és a hip kávézók is.

A Yorkville környéken találhatóak számos szálloda, beleértve a Four Seasons Hotel, a Park Hyatt és az Intercontinental Hotel, amelyek közül mindegyik a világ számos országában elismert luxus szállodák hálózatának része.

A Yorkville környék további jellegzetességei közé tartozik a Toronto Reference Library, a Royal Ontario Múzeum, valamint a színes szökőkutak és a virágos parkokkal körülvett Cumberland és Yorkville utcák. A környék az egész évben számos rendezvénynek is otthont ad, mint például az éves Toronto International Film Festival és a Toronto Fashion Week.

The Junction

The Junction egy divatos negyed, ami a város nyugati részén található. A környék kisvárosi hangulatú, és tele van helyi éttermekkel, kávézókkal, üzletekkel és galériákkal.

A Junction nevét azoknak az összekötő vágányoknak köszönheti, amelyek régen áthaladtak a környéken, és amelyek a régió ipari területeinek fejlődését segítették elő. Ma a környék még mindig őrzi az ipari örökséget, és sok művészeti galéria, kreatív ipar és vállalkozás működik itt.

A környék népszerű a helyi ételek és italok szerelmesei között, és számos népszerű éttermet és kávézót találunk itt. A Junction Market-en nyaranta helyi termelők kínálnak friss termékeket, mint például gyümölcs, zöldség, hús, sajt és pékáruk.

A Junction környéken találhatóak számos szabadidős tevékenységre alkalmas helyek, például a High Park, amely egy nagy park terület, ahol sétálhat, piknikezhet, kerékpározhat, vagy akár megnézheti az állatokat az állatkertben. A környék az egész évben számos kulturális eseménynek is otthont ad, mint például a Junction Music Festival vagy a Winter Solstice Celebration.

Egyéb érdekes negyedek

Kensington Market

Kensington Market egy különleges és vibráló negyed, aminek sokszínű kulturális öröksége és hagyományos piaci hangulata van. A környék számos színes épületével és falfestményeivel egyedülálló és izgalmas látványt nyújt.

Kensington Market híres piacairól, ahol számos helyi termelő kínálja friss termékeit, például zöldségeket, gyümölcsöket, halat, húst és sajtokat. Emellett a környék sok éttermet, kávézót és boltot is kínál, ahol lehetőség van az egyedi ételek, italok és kézműves termékek kipróbálására.

Kensington Market egy igazi kulturális keverék, ahol számos különböző kultúra hatása érzékelhető. A környékben található különféle éttermek és boltok számos ország ízeit és hagyományait tükrözik, például Olaszországot, Portugáliát, Kínát, Koreát és Mexikót.

A környék számos szabadidős tevékenységre is alkalmat kínál. A látogatók megtekinthetik a Kensington városi művészeti fesztivált, ahol sok helyi művész kiállítása található, vagy az egyik színházat, például az utcai színházi előadást. A Kensington Market egy valódi kincsesbánya Torontóban, amelynek gazdag kulturális öröksége és sokszínűsége izgalmas és élménydús időtöltést kínál a látogatóknak.

Meglepő étterem az Augusta avenue-n: magyar-thai étterem, ahol a Dobos-torta az Drummer cake - Kriszta fotója

Kriszta fotója

Queen Street

Queen Street Toronto egyik leghíresebb és legforgalmasabb utcája. Hossza több mint 20 kilométer, és kelet-nyugati irányban halad az egész város területén.

Queen Street a város számos jelentős és ikonikus látnivalójának otthona, köztük a Nathan Phillips Square, a városközpont főterét, az Eaton Centre-t, a toronyházakat és a számos kulturális intézményt. Emellett Queen Street híres a sokféle boltjairól, éttermeiről, kávézóiról és szórakozóhelyeiről.

Queen Street Toronto belvárosi részén található, és nagyon közel van az ismert turisztikai látványosságokhoz, mint például a CN Tower, a Rogers Centre vagy a Ripley's Aquarium. Az utcán található számos érdekes és különleges bolt, ahol a látogatók számos kézzel készített terméket találnak, például kézműves ékszereket, bőröndöket, ruhákat és kerámiákat.


The Beach Village

The Beach Village egy bájos és nyugodt tengerparti negyed.  A környék a város keleti részén található, és híres a homokos tengerpartjáról, valamint a tengerparti sétányokról és kerékpárútvonalakról.

A Beach Village egyike a leginkább szabadidős tevékenységeket és sportokat kínáló negyedeknek Torontóban. A látogatók élvezhetik a homokos tengerparton való pihenést, a vízisportokat, például a szörfözést és a kajakozást, valamint a kerékpározást a tengerparti kerékpárútvonalon.

A környékben találhatóak számos étterem, kávézó és bolt, valamint számos szabadidős program is elérhető a látogatók számára, beleértve a Beaches Jazz Festivalt, a KiteFest-t és a Beaches International Fireworks Competition-t.

A Beach Village környékén számos park található, például a Kew Gardens, a Woodbine Beach Park és a Balmy Beach Park, amelyek mindegyike szép zöld területeket kínál a piknikezéshez, a pihenéshez vagy a sportoláshoz.

Little Italy

Little Italy egy bájos környék Torontóban, annak északi területén a belváros közelében. A környék nevét az olasz bevándorlók által épített és lakott területről kapta, és máig megőrizte az olasz kultúra és életstílus hangulatát.

Little Italy környékét híresé teszik a sok olasz étterem, kávézó és élelmiszerbolt, amelyek kínálják a tradicionális olasz ételeket, italokat és desszerteket. A környéken találhatóak hagyományos olasz élelmiszer boltok, ahol olívaolajat, friss tésztát, húst és sajtot lehet vásárolni.

Little Italy környékén számos kulturális eseményt is tartanak, például az éves Taste of Little Italy fesztivált, ahol a látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy az olasz kultúra legjobb ételeit kóstolják meg és megismerjék az olasz zenei és táncos hagyományokat.

A környék azonban nem csak az olasz kultúráról szól. A Kensington Market, a Chinatown és az egyre népszerűbb Trinity-Bellwoods Park is könnyen megközelíthető a Little Italy környékéről. A látogatók számos kávézóban, bárokban és művészeti galériákban találnak szórakozási lehetőségeket is.

A Little Italy egy olyan környék Torontóban, ahol az olasz kultúra és az életstílus összemosódik a modern városi élettel, és lehetőséget ad a látogatók számára, hogy kipróbálják a tradicionális ételeket és megismerjék az olasz kultúra gazdag történelmét és hagyományait.


The Dantforth/Greektown

The Danforth, más néven Greektown, egy színes és vibráló környék Torontóban. Az utca hossza több mint négy kilométer, és kelet-nyugati irányban halad a város területén.

A környék híres az ízletes görög ételeiről, és a látogatók itt találhatják Kanada legnagyobb görög közösségét. Az éttermek és kávézók mellett számos bolt, áruház és szórakoztató hely is megtalálható a környéken.

A Danforth utcájának központja a Pape Avenue és a Broadview Avenue között található, ahol számos görög étterem, kávézó, pékség és élelmiszerbolt található. A környék híres a gyrosról, a souvlakiról és a tzatzikiról, de számos más ízletes görög étel és ital is megtalálható itt.

A környék azonban nem csak a görög kultúráról szól. A Danforth környéke otthont ad sok más kulturális közösségnek is, és számos kulturális és szabadidős program is elérhető a látogatók számára, például az éves Taste of the Danforth fesztivál, ahol az emberek az egész világból érkező ételeket kóstolhatnak meg.

A Danforth környéke sok zöld területet is kínál, például a Withrow Park és a Riverdale Park, amelyek remek helyszínt biztosítanak a piknikezésre, sétálásra vagy sportolásra. A környék a városi élet színes és élménydús oldalát kínálja a látogatóknak, és megmutatja Torontó sokszínű kultúráját és életstílusát.


The Annex

The Annex egy népszerű és híres környék Torontóban. A környék középpontja a Bloor Street West, amelyen számos üzlet, étterem, kávézó és bár található. A környék nevét onnan kapta, hogy korábban az itteni nagyobb házakban a gazdag családok a szolgáikkal együtt éltek, azaz "the annex", vagyis a melléképület részeként.

The Annex azonban nem csak az éttermekről és boltokról szól. Az utca környékén számos művészeti galéria, színház és kulturális központ is található. A Royal Ontario Múzeum, a Bata Shoe Museum és a The ROM Contemporary Culture Centre mind a környéken találhatóak.

A környék a művészek, diákok és intellektuálisok otthona is. A környéken található a University of Toronto és a George Brown College, így sok diák, tanár és kutató található itt. A környék azonban nem csak a diákokra korlátozódik, hanem számos szülő is él itt, akik számos szabadidős tevékenységre találnak a gyermekeikkel, például a Varsity Centre sportközpontban.


Leslieville

Leslieville egy bájos és trendi környék Torontóban. Az East End nevű területen található. A környék nevét Leslie Street-ről kapta, amelynek mentén terül el.

A környék híres a sokféle boltjáról, étterméről és kávézójáról. Leslieville egyik legnépszerűbb látnivalója az East End sörüzem, amely egy híres kézműves sörfőzde, ahol a látogatók kipróbálhatják a helyi sörfajtákat.

A környék a művészek otthona is. A Riverside Art Market, az egyik legnagyobb művészeti piac Kanadában, itt található, valamint a környék számos művészeti galériával és színházzal is büszkélkedhet.

Leslieville a szabadidős tevékenységeknek is otthont ad. A látogatók élvezhetik a Woodbine Beach parkját, amely egy nagy, homokos tengerpart, valamint a számos kerékpárútvonalat, amelyek a környéken haladnak. Azok számára, akik szeretnének vásárolni, a környék számos boltja és áruháza kínál lehetőséget.


King West

King West egy divatos és élménydús környék Torontóban. A belváros délnyugati részén található. A környék híres a trendi bárokról, éttermekről, klubokról és szállodákról, valamint a különféle kulturális intézményekről.

King West otthont ad a város számos ikonikus látnivalójának, például a CN Towernek, a Rogers Centre-nek és a Roy Thomson Hallnak. A környék nagyon közel van a Toronto Harbourfront-hoz és a Lake Ontario-hoz, ahol a látogatók élvezhetik a tengerparti sétákat, a vízi sportokat és a hajókirándulásokat.

King West híres az éjszakai életéről is. A környék otthont ad sok divatos bárnak és klubnak, ahol a látogatók élvezhetik a zenei előadásokat és a táncot.

A környék azonban nem csak az éjszakai életről szól. A King Westen találhatóak számos művészeti galéria és múzeum, például a Stephen Bulger Gallery és a Museum of Contemporary Canadian Art, valamint sok más kulturális intézmény is található a környéken.


Egyéb látnivalók

Ripley's Aquarium Of Canada

A Ripley's Aquarium of Canada, Kanada egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága, amely Torontóban található. Az akváriumban több mint 16 000 állatfaj él, köztük tengeri teknősök, cápák, ráják, polipok, korallok és sok más vízi élőlény.

Az akvárium 12 500 négyzetméteres területen terül el, és több mint 1,5 millió liter vizet tartalmaz. Az akváriumot számos interaktív kiállítás és élmény teszi izgalmassá, például a Shark Tunnel, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy közvetlen közelről lássák a cápákat és a rájákat úszni, vagy a Dangerous Lagoon, amelyben a látogatók egy üveg alatt haladva láthatják a hatalmas ragadozó halakat úszni.

Az akvárium számos programot és eseményt is kínál a látogatók számára, például az éjszakai túrákat, ahol a látogatók kísérővel bejárhatják az akváriumot éjszaka, vagy a merülési élményeket, amelyek során a látogatók a búvárok mellett úszhatnak az akvárium hatalmas medencéiben.


Torontói állatkert

A Torontói állatkert, amelyet a látogatók gyakran a neve rövidítése, a "Toronto Zoo"-ként ismernek, az egyik legnagyobb és legnépszerűbb állatkert Kanadában. Az állatkert a város északi részén, Scarborough-ban található, és több mint 5 000 állatfajt tart.

Az állatkert területe több mint 700 hektár, amelynek nagy része vadon élő terület, ahol az állatok természetes élőhelyükön élnek. Az állatkert területén található számos pavilon, terület és attrakció, például a Tundra Air állatpavilon, amely az Északi-sarkon élő állatokat mutatja be, a Great Barrier Reef pavilon, amely az ausztráliai korallzátony élővilágát mutatja be, és a gorilla és majom terület, ahol a látogatók közvetlenül megfigyelhetik ezeket az állatokat.


Fairmont Royal York luxushotel

A Fairmont Royal York Torontóban található luxushotel, amely a város egyik legjelentősebb épülete, történelmi és kulturális helyszín is egyben. Az épület 1929-ben épült, és azóta is a város egyik ikonikus szállodája.

Az épület impozáns és elegáns megjelenése mellett 1365 szobával és lakosztállyal rendelkezik, amelyek mindegyike luxus kényelmet és eleganciát nyújt a vendégeknek. Az épületben található több étterem, bár és kávézó, valamint egy teljes méretű edzőterem és számos szolgáltatás, például spa-kezelések és szépségápolási szolgáltatások is elérhetők.

A Fairmont Royal York otthont adott számos jelentős eseménynek és találkozónak az évtizedek során. Az épületben számos díszterem és rendezvényterem található, amelyek ideálisak esküvők, konferenciák és üzleti találkozók rendezésére.

Az épület belső terei is gyönyörűek és elegánsak, számos művészeti alkotással, antik bútorokkal és díszítőelemekkel díszítve. Az épület számos történelmi jelentőségű pillanatnak adott otthont, és több mint 90 éves történelme során számos világhírű személyiséget látott vendégül.


Jéghoki hírességek csarnoka

A Jéghoki Hírességek Csarnoka, angolul Hockey Hall of Fame, Torontóban található, és a világ egyik legjelentősebb jégkorong múzeuma és központja. Az épületben bemutatják a jégkorong történelmének és kultúrájának legfontosabb eseményeit és szereplőit, és a látogatók megismerhetik a jégkorong különböző szempontjait, a sportág történetét és jelenét.

A csarnokban számos interaktív kiállítás és bemutató található, amelyek bemutatják a jégkorongot a kezdetektől napjainkig. Az egyik legnépszerűbb kiállítás a Stanley Kupa, a jégkorong legnagyobb díja, amelyet minden évben a bajnok csapat nyer. A látogatók megtekinthetik az eredeti Stanley Kupa-t és számos replikát.

A csarnokban található a Jéghoki Hírességek Csarnoka Galéria is, amely bemutatja azokat a játékosokat, edzőket és vezetőket, akik a jégkorong történetében jelentős hatással voltak. A galéria több mint 400 játékos, edző és vezető portréját és statisztikáját tartalmazza, valamint egy emléktáblát is azoknak az embereknek, akik a sportágban kivételes teljesítményt nyújtottak.

A Jéghoki Hírességek Csarnoka a jégkorong iránt érdeklődők számára elengedhetetlen látogatási hely Torontóban. A látogatók élvezhetik a sokféle kiállítást és interaktív bemutatót, valamint felfedezhetik a jégkorong történelmét és kultúráját. A csarnok izgalmas és érdekes élményt nyújt minden látogatónak, akik szeretik ezt a különleges sportot.

Kriszta fotója

Casa Loma

A Casa Loma egy történelmi vár, amely Torontóban található. Az épületet Sir Henry Mill Pellatt, a kanadai iparosztály egyik vezetője építtette 1911 és 1914 között. Az épület 98 szobával és számos luxus kényelmi berendezéssel rendelkezik, és az egyik legjelentősebb turisztikai látványosság Torontóban.

Az épület belseje gyönyörűen berendezett, elegáns díszítőelemekkel, antik bútorokkal és műalkotásokkal, amelyek a viktoriánus és a gótikus stílust ötvözik. Az épületben található több helyiség, például a díszes nagyterem, a reggelizőterem, a szalon és a bálterem.

Az épület mellett található egy nagy park, amelynek része a japán kert is. A park és a kert gyönyörű kilátást nyújt a városra és a környező területekre.

A Casa Loma ma múzeumként működik, és számos kiállítás, interaktív bemutató és program elérhető a látogatók számára. Az épületnek számos történelmi jelentősége van, és több film és televíziós produkció is használta már helyszínként.

A Casa Loma egy kiváló hely a történelem és a kultúra szerelmeseinek, akik élvezhetik az épület és a környező területek szépségét és gazdag történelmét. A látogatók megismerhetik a vár és annak környéke történelmét, valamint élvezhetik a gyönyörű kilátást és az interaktív bemutatókat.

Karesz fotója

Olvasmányos linkek


Fotóegyveleg

Amikor eső rondított be nekünk a sétálós programunkba

CN Tower - Karesz fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Torontoba Repülőjegyek Torontoba
Olcsó repülőjegyek Torontoba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes