ÚTIKRITIKA.HU / Kubai időjárás hónaponként


hirdetes

útikritikák


Kubai időjárás hónaponként


Kuba időjárása  januárban

Kubában január a leghűvösebb hónap. Éjszakai minium hőmérsékle 16 fok, nappali maximum 26 fok körül. A napi átlaghőmésrékler 21 fok körül mozog.

A csapadék mennyisége csekély. Erős széljárás előfordulhat.

A tenger hőmérséklete meglepően meleg: 25-26 fok!

Kuba időjárása februárban

A kubaiak számára a február is hidegnek számít. Nem is látni sok kubait strandolni. 

Kuba időjárása márciusban

Az év keresztmetszetében március a legszárazabb, azaz a legkevésbé csapadékos hónap.

Kuba időjárása áprilisban

Sok vélemény szerint ez az egyik legideálisabb hónap Kuba meglátogatására, mert elég meleg van, nincs túl nagy hőség, és keveset esik az eső.

Kuba időjárása májusban

Májusban kezdődik az esős évszak.

Kuba időjárása júniusban

Kubában az év keresztmetszetében a június a legcsapadékosabb. Ha tartunk attól, hogy az eső teljesen elrontja a programunkat, akkor ne utazzunk júniusban Kubába.

Évenként változó, hogy a júniusban egy-egy napon mennyit és mikor esik az eső. Voltak olyan évek, amikor hosszú órákon át esett egy-egy nap az eső, de azért a jellemzőbb, hogy napközben csak egy-másfél órát esik az eső (persze a nap folyamán nem biztos, hogy csak egyszer), és van, hogy az eső java éjszaka esik le. Szerencsés esetben napközben csak rövid trópusi zápor fordul elő, és a nyaralós, városlátogatós programokat csak röpke időre zavarja meg az eső. Van, hogy júniusban (és júniusban) csak délután 5 és 6 között van egy kb. 20-30 perces zivatar. 

Este hatig süt a nap, szóval ha egy órányi időre nem tudunk strandolni, azért még nem döl össze a világ. Sőt, a nagy melegben még valamennyire kellemes is a frissítő eső, amúgy még az enyhébb esőben is sokan bemennek a tengerbe, a medencébe fürödni.  A hőségben, a meleg tengervízben még esőben is jól esik a fürdés.  

A sziget déli részén jellemzően több a csapadék, mint  Havanna, vagy Varadero tájékán.

Júniusban nagy a meleg és magas a levegő páratartalma.

De legalább júniusban nincs hurrikán.

Kuba időjárása júliusban

Ami a csapadékosságot illeti, nos a július a júniushoz hasonlóan az esős évszakban van. Az eső kockázatát illetően a júniusra írtakat vehetjük júliusra is érvényesnek. Talán július picit csapadékosabb, mint a június. 

Júliusban nincs hurrikán.

Kuba időjárása augusztusban

Augusztusban hurrikán szezon van. Ez az év legmelegebb hónapja is.

Kuba időjárása szeptemberben

Szeptemberben is hurrikán szezon van.

Kuba időjárása októberben

Kuba időjárása októberben még mindig meleg és nedves, bár a nyári csúcshőmérsékletek már elmúltak. A hőmérséklet általában 25 és 30 Celsius fok között van, de a relatív páratartalom magas lehet, különösen a partvidéki régiókban. Az esős évszak még mindig tart, és gyakran előfordulhatnak rövid, de intenzív záporok és viharok.

A Hurrikán szezon időszaka október 31-ig tart, és a hurrikánok kialakulásának valószínűsége ebben az időszakban magasabb, különösen a nyugati részen, közel Kubához.

Ha Kuba partjainál tervezünk nyaralást, érdemes figyelembe venni, hogy az óceán vízhőmérséklete még meleg, körülbelül 27-28 Celsius fok, és az óceánban élő állatok, például a medúzák vagy a cápák, továbbra is aktívak lehetnek.

Október közepén már vannak esős napok, nem is kevés, éppen e miatt a páratartalom még nagyobb és még fullasztóbb. Az utolsó 2 napban minden este esett az eső, ez értendő Vinalesre is. (2022) forrás

Kuba időjárása novemberben

Sok vélemény szerint ez az egyik legideálisabb hónap Kuba meglátogatására, mert elég meleg van, nincs túl nagy hőség, és keveset esik az eső.

Kuba időjárása decemberben

Kuba időjárása decemberben a legkellemesebb hónapok egyike az országban. Általában enyhe hőmérsékletek jellemzik, ami nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy kikapcsolódjunk és élvezzük a trópusi klímát.

A hőmérséklet általában 22 és 28 Celsius fok között van, így a nappalok kellemesen melegek, az éjszakák pedig általában enyhék. A trópusi időjárás miatt azonban előfordulhatnak rövid záporok és viharok, különösen a hegyvidéki régiókban.

Ha Kubában szeretnénk a tengerparton pihenni, az óceán vízhőmérséklete általában 25 Celsius fok körül van, ami ideális az úszáshoz, búvárkodáshoz és más vízi sportokhoz.

Érdemes megjegyezni, hogy december a turisztikai szezon kezdete Kubában, így a legnépszerűbb üdülőhelyeken, mint például Varadero, nagyobb a zsúfoltság, és magasabbak a szállás és a repülőjegy árai.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes