ÚTIKRITIKA.HU / Cayo Largo


hirdetes

útikritikák


Cayo Largo

Cayo Largo dióhéjban | Vélemények | Szállás és ajánlott hotelek | Programlehetőségek | Strandok | Fotóegyveleg

s.f. fotója

Cayo Largo dióhéjban

 • Cayo Largo (magyarul "hosszú sziget") Kuba északnyugati részének déli partjához közel eső, kis turista sziget. 25 kilométer hosszú és 3 kilométer széles a korallsziget.
 • Cayo Largo-n a strandoláson kívül minden program a scuba és sznorkel búvárkodással, horgászással és a környező pici szigetecskék meglátogatásával kapcsolatos.
 • A szigeten a lényeg a strandok. Ezek közül van teljesen néptelen és olyan is, ahol kevesen vannak. Tömegnyomoros strand nincs. Ami biztos van: hófehér, csodálatos homok, smaragdzöld tengerszín. A vízalatti tengervilág változatos.
 • A legnagyobb és egyben a legnépszerűbb strand a Playa Sirena. Ez a strand szolgáltatásokban gazdag: étterem, bár, öltöző, napozóágyak, nem motoros vízi sportlehetőségek.
 • Mi van a szigeten a hoteleken kívül? Nos egy szivarbolt, egy kis bowling központ, bank, ajándékbolt, egy plaza ugyancsak ajándékboltokkal, egy tengeri teknőc keltető telep, egy kis múzeum. A hotelövezetben van egy kis állatgondozó iguanával és krokodillal.
 • Szórakozóhelyek nincsenek, a hoteleken belül van némi animációs program. Szóval ez nem egy bulisziget. A nyugalomra vágyók jönnek ide.
 • A hotel vezet és a Playa Paraiso közötti út mentén látható egy több mint 600 éves fa.
 • Cayo Largo szigetnek olyan jelentős a turizmusa, hogy a vilo Acina nevű repülőterére a Havannából repülő gépeken kívül nemzetközi járatok is jönnek (Torontóból, Montrealból, Milánóból, Buenos Airesből. Havanna és cayo largo között ex-szovjet (40-50 éves?) , propelleres masinák repülnek. A 30 perces repülési idő kibírható (177 km). A repülőtér néhány perc távolságra van a sziget falujától és a szállodaövezettől.
 • A szigeten belül taxik közlekednek, a legtöbb távolságra a viteldíj 2 CUC/személy. (1 CUC= 250HUF). A Playa Blanca és a Sol Cayo Largo szállodákban lévő autókölcsönző irodákban lehet bérelni kis dzsipeket és robogókat.
 • Nagy vásárolgatási terep nincs. Az ajándékboltokban ez van: szivar, rum, szokványos tömegtermékes szuvenírek és jó esetben valami nem túl ízléstelen kézműves ez-az. Na de ezeket máshol Kubában is meg lehet venni.
 • Cayo Largo-n a szolgáltatásokban itt-ott, némileg érződnek az ellátási, utánpótlási gondok, de hát Kubában ez általános probléma, miért ne lenne ez érvényes egy a főszigeten kívüli pici szigeten, ahová eleve költséges a szállítás.
 • Cayo Largo Havannából belföldi repülőjárattal érhető el, mely nem illeszkedik a nemzetközi járatokhoz, ezért az üdülés előtt és után is legalább 1-1 Havanna éjszakát kell foglalni.

Vélemények

"Cayo Largo ugyanúgy egy totál turistás hely, mint Varadero, de sokkal kisebb és kevésbé tömegturistás. Itt sincs igazi Kuba, amit amúgy a ember a Havannában, vidéken megismerhet. A szigeten alapvetően ez volt a feladatunk: strandolás, evés, semmittevés. A strandolás terén két álomszép strand - Paraiso és Sirena - látogatását váltogattuk. Ezek a strandok, ahogy - én szoktam mondani - ,,képeslap minőségűek". Érintetlen természet, porcukor finomságú homok. (De kár, hogy a strandokon itt-ott műanyag flakonok éktelenkednek.) A strandokon és köztük közlekedő turista liliputi vasúttal közlekedtünk. A menetrendjének logikáját képtelenek voltunk felfedezni. 20 perces "vonatozással csaknem be is jártuk az egész szigetet. A sziget déli részén vannak a strandolásra alkalmas partrészek, az északi oldalon a víz nem igazán átlátszó. A hotel alkalmazottain kívül egyszer láttunk kubaiakat, feltehetően helyieket, egy kis faluban. Egyik este utcai táncolás ment, de nem volt világos, hogy ez spontán dolog, vagy szokványos turista show. A Sol Cayo Largo hotelnél van fürdőruhás és nudista strand is, persze nem egyben." (Benga, 2016)

s.z. fotója

Szállás és ajánlott hotelek

 • Van még a szigeten 4-5 kisebb szálláshely, ahová azonban csak olasz utazásszervezők révén lehet szobát foglalni.
 • A legtöbb szálloda ingyenes ingajárati buszt közlekedtet a kikötőhöz (marina).
 • Az all-inclusive ellátás a jellemző.

Ezek a jelentősebb nemzetközi hotelek:

 • Sol Cayo Largo (Sok bungaló épületből áll, minden épületben nyolc szoba van. Nagyon jók a visszajelzések.)
 • Sol Pelicano
 • Hotel Playa Blanca
 • Villa Marinera

"A Hotel Playa Blanca volt a szállodánk. Elfogadható hotel, kissé lestrapált, ami részben betudható a trópusi klímának, mint erodáló erőnek. A hotelre amúgy hosszú évek óta nem költhettek sokat. A szobák bútorzata elég régies. A hotel személyzete elég lomhán dolgozik, na de ez így van más kubai hotelekben is. Kubai viszonylatban nem rossz hotel, olyan átlagos. A hoteltől a strand kb. 6-8 perc volt. Ezen a kicsi strandon van egy bár. Vicces volt, hogy néhány strandoló literes, koktélt rejtő termosztáttal járkált."

Programlehetőségek

Cayo Iguana

Cayo Iguana a Cayo Largo del Sur nevű sziget délnyugati partján található A sziget a Canarreos-összetartozó szigetekhez tartozik, és egy népszerű turisztikai célpont, amely különösen a tengeri szabadidős tevékenységek és a természeti szépségek iránt érdeklődők számára vonzó. A Cayo Iguana környéke különösen híres az itt található korallszirtek és az egzotikus állat- és növényvilág miatt. A látogatók itt búvárkodhatnak, sznorkelhetnek, és élvezhetik a környező tenger és homokos strandok szépségét.

Strandok

Cayo Largo del Sur-nak több gyönyörű strandja is van. Az egyik legnépszerűbb a Playa Sirena, amely hosszú, homokos partszakaszt kínál, kristálytiszta vízzel és pálmafákkal körülvéve. A strand kiváló lehetőséget nyújt a napozásra, a tengerben való úszásra és a vízi sportokra.

Egy másik gyönyörű strand a Playa Paraiso, amelyet a homokos partszakasz, a kristálytiszta víz és a trópusi környezet jellemzi. A strand egyes részein napágyak és ernyők bérelhetők, és a látogatók itt kipróbálhatják a búvárkodást, a sznorkelinget és más vízi sportokat.

A Playa Lindamar szintén egy gyönyörű strand Cayo Largo-n, amely hosszú, homokos partszakasz és pálmafák körülvéve. A víz sekély, és kiváló lehetőséget nyújt a gyerekeknek és a kezdő úszóknak.

Végül, az El Pueblo strand egy sziklás partszakasz, amely számos kis öböllel és kristálytiszta vízzel rendelkezik. A strand ideális hely a snorkelinghez és az úszáshoz, és csodálatos kilátás nyílik a tengerre.

Playa Paraiso

Playa Paraiso Cayo Largo del Sur szigetén. Ez a híres homokos tengerpart sok turistát vonz az egzotikus környezet és a kék tenger miatt. A strand kristálytiszta vizű és a homok puha, amely kiváló lehetőséget nyújt napozásra, pihenésre, és a tenger élvezetére. A parton találhatók bárok, éttermek és kávézók, ahol finom ételeket és italokat kínálnak, valamint búvárkodás, snorkeling, kajakozás és más vízi sportok is kipróbálhatók. A Playa Paraiso Cayo Largo egyik legjobb strandja, és az egyik leglátogatottabb turisztikai látványosság a Cayo Largo szigeten.


s.f. fotója

Fotóegyveleg

s.f. fotói

s.g. fotói

M. Sz. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes