ÚTIKRITIKA.HU / Bugibba


Bugibba

Bugibba dóhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Szállás | Étkezés | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strand | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Bugibba - Utazás

Bugibba dióhéjban

(A helyiek kb. így ejtik ki: budzsibbá)

 • Bugibba mozgalmas turistás település rengeteg bolttal, étteremmel, pubbal.
 • Bugibba strandjai jellemzően kövesek, kavicsosak. Van egy kicsike, felkapottabb, döngölt homokos strand, míg a többi, strandnak aligha nevezhető partrész laposabb sziklás, a fürdés kényelemességét illetően eltérő adottságokkal. Ezeken a sziklás helyeken létrán lehet leereszkedni a tengervízbe. A Bugibba-i hotelekben lakó turisták zömében más településekre mennek strandolni, busszal vagy bérautóval. 20 perc buszozással, fejenként 1,16 euró menetdíjért el lehet jutni sokkal jobb és szebb strandokhoz. Mivel mindennap így buszozni a strandoláshoz fárasztó lehet, tanácsos olyan hotelt választani, aminek jó medencéje van.
 • Bugibbának van egy központi busz-pályaudvara, ahonnan a sziget sok irányába közlekednek távolsági buszok. Sliema és Valetta busszal 15-20 perc.
 • A településen van egy turista információs iroda, ahol adnak egy egész praktikusan használható brosúrát a buszvonalakról.
 • Bugibba és a repülőtér között a transzfer idő taxival 20-30 perc, jellemzően 25 perc (16 kilométeres a távolság), 20 euró. Távolsági busszal a reptér és a hotel közötti utazás lehet akár 50 perces is.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Este a főtér (Bugibba square) mozgalmassága az utcai mutatványosokkal, árusokkal, és a parti sétány is kellemes
 2. Egy-két bár élőzenéje
 3. Péntek este átmenni Paceville-be, ahol sokkal nagyobb a buliélet, mint Bugibbában
 4. 1,50 euróért vettünk egy egész napra érvényes, korlátlan utazásra jogosító buszjegyet
 5. Késő estig nyitva tartanak a boltok
 6. Az Aquarium melletti klassz játszótér

Nem tetszett

 1. Bugibba túl turistás, mesterséges, azaz Máltát nem lehet rajta keresztül megismerni
 2. Egyes vendéglőkben nehéz nyugodtan enni a szomszédos kocsma harsogó zenéje miatt (egymás hangját alig tudtuk hallani)
 3. Rájöttünk arra, hogy a boltokban árult ennivalók egy nem jelentéktelen hányadának lejárt a szavatossága (figyeljünk erre!)
 4. A simliskedő boltosok, akik kényük-kedvük szerint mondanak be árakat, kell alkudozni

Vélemények

,, Bugibbát mindenkinek nagyon bátran ajánlom. Egy igazi turista város, tele étteremmel, kisboltokkal, hotelekkel. Sliemát szokták legtöbben javasolni, mi elnéztünk oda is, de miután láttam a várost utána is Bugibbát javasolnám mindenkinek. Egy fél óra 45 perc onnan Valletta a főváros, míg Sliema pont vele szemben van, de közelebb vannak Bugibbához a homokos strandok, vagy a kompok a másik két szigetre. (2016)" forrás

,, 40 perc volt körülbelül az út a reptérről Buggiba-ba. A város északon található, nagyon szép kis öblöcske kikötővel. A kis csónakoktól kezdve a hatalmas hajókig, minden látható volt az öbölben. Megérkezésünk után lementünk megismerni a környéket, megvásároltuk a kisboltban a szükséges dolgokat. A következő napokban elterveztük, hogy főzni fogunk, mégiscsak takarékosabb így nyaralni. A bolt mellett volt egy nagyon finom török étterem. Máltai első finom fogásom színhelye. Lángok felett sült bárány és csirke falatok zöldségágyon kis sültkrumplival, rizzsel és humusszal. Nagyon jó fogás volt, tetszett. Vacsi után nem sokat haboztunk, indultunk a tengerpartra. Körülbelül 10 perc sétára lehetett a legközelebbi kényelmes strand. (felvidéki csavargók, 2019)" forrás

Szállás

Legyen minden szállást kereső számára világos, hogy Máltán a 2 csillagos és 3 csillagos hotelek csaknem mind lestrapáltak, és a 4 csillagosok közül sok európai viszonylatban inkább 3 csillagos színvonalú.

.

Ajánlott hotelek (2021):

2 csillagos: Belmont Court Apartments ,

3 csillagos: Topaz Hotel , Mavina Hotel&Apartments ,

4 csillagos: Dolmen Hotel Malta ,

---------------------

Nem ajánlott hotelek: Coral Hotel , Bugibba Hotel , The San Anton Hotel , Hotel Bella Vista , Pebbles Resort ,

Étkezés

2021: Egy olcsóbb étteremben a főétel kb. 14 euró. Két főnek egy középkategóriás étteremben kétfogásos étkezés  kb. 65 euróba kerül.

 • Bugibbában van egy McDonalds is.
 • Van még pl: Southern Fried Chicken (csirkés gyorsétterem).
 • Ajánlott éttermek: Captain Cook

,, Ha Buggiba akkor csak a Cafe Del Mare jut az eszembe. A törzs helyem egy tengerparti klub medencével és napágyakkal. Hétvégén pedig kifulladásig bulival. Fenomenális ez a hely! Igaz nem az olcsó kategóriába tartozik,de mindenképpen érdemes egyszer elmenni." (2019) forrás

Szórakozás

Két menőbb bulihely az Amazonia és a Fuego - késő este lendül be.

A Tourist Street-en (Triq it-Turisti) van a legtöbb szórakozóhely, többnyire kisebb bárok. 

Egyéb hasznos információk

1. A távolsági buszok közül ezek a járatok érintik Bugibbát: 49, 58, 59.

Strand

Minden hotel gyalogtávolságra van a tengertől. A partvonal többsége közterület, azaz szabadon megközelíthető.

Bugibbának lényegében két strandja van: a Ta' Fra Ben nevezetű, és egy mesterséges, ,,ráépítéses" strand. A legszebb máltai homokos strandok nincsenek messze (7-12 km): Golden Bayben és a Mellieha Bay-ben. 

A forró nyári hónapokban a helyi lakosság is megrohanja a térségbeli strandokat.

Bugibbában is vannak fizetős strand klubbok: pl. Cafe del Mar, Amazonia Beach Lido, Sunny Coast Lido.

A gyermekes családok a Bugibba Water Park-ot frekventálják. Van egy vízi vidám park: Splash and Fun Park, mégpedig Bahar ic-Caghaq-ban.

Bugibba egyik ,,strandja"

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Bartha Sándor, 2021. 09. 22. 12:42
5 napot töltöttünk Málta szigeten Bugibba városkában, a Relax Inn Hotelben volt 3 csillagnak felelt meg, de szép volt a szobánkból a kilátás, 5 emeletről. Jó volt a reggeli és ügyeltek a tisztaságra.


Erika, 2018. 11. 07. 15:34
A napokban voltam Máltán 5 napos ott tartózkodással családostul.A Canifor hotelben szálltunk meg, ami szerintem nemhogy 3, de nulla csillagot sem érdemel. Szavakkal nem lehet leírni milyen tömegszállás, igénytelen, lepusztult, elmaradott stb.Persze a neten nem ilyen képekkel volt preferálva. Életem legrosszabb élménye volt ez a Máltai ott létünk. szeretném minél előbb elfelejteni.Sem kultúrálisan, sem kulinárisan, a közlekedést ne is említsük, nem varázsolódtam el.Az ételek az angolok ízlése szerint készülnek, ezt tapasztaltam, ízetlenek, minőségtelen, ehetetlen. Inkább választottuk az általunk ismert hálózatot, mint pizza hut és egyebek.A hajó kirándulás a kék lagúnába felért egy extrém sporttal, amikor kikötöttünk egy kis szikla darabnál és felfelé kellett menni a kicsi omladozó sziklaköveken, és utána vissza. Ki és be szálláskor a hajó rámpája le-fel himbálódzott, eszméletlen volt.Azt kérdeztem magamtól, hogy hova kerültem. Málta az én szemszögemből egy nagy gettó sziget, tele kosszal és káosszal.Aki bírja az arab kultúrát és az arab népeket annak jó szívvel ajánlom, nyílván nem vagyunk egyformák. Én sajnálom az erre fordított pénzt és időt.Alig vártam, hogy haza jöjjünk.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon