ÚTIKRITIKA.HU / Málta időjárás hónaponként

Málta időjárás hónaponként

Málta időjárása márciusban |Málta időjárása áprilisban|májusban |júniusban|júliusban|Augusztusban|Szeptemberben|októberben|novemberben|


Máltát jól ismerő turisták szerint a szigetország meglátogatásának ideális időzítése: április, május, június, szeptember és október. 

,, Máltára elhelyezkedése miatt mindig is az év túlnyomó részében kellemes mediterrán klíma, abból is a forróbb, szárazabb nyár (március-október) és a hűvös, relatíve rövidebb tél (november-március) jellemző.

A klíma hatását fokozza a domborzata is: kopár sziklatömbök, gyér növényzet miatt nyáron még a lakásokba behúzódva is légkondicionáló nélkül elviselhetetlenül forró, száraz fojtogató levegő és perzselő napsütés, míg télen monszunszerűen lezúduló viharos esőzések, gyakran változó időjárás, rendkívül erős szelek jellemzik.

Nyáron a 30-35 fokos hőmérséklet emiatt inkább 38-42-nek érzékelhető, míg télen a leghidegebb idő is kb. 10 fok körül alakul, de a relatív hőmérsékletet ennél kevesebbnek vagy épp sokkal többnek is érezhetjük. (2019)" forrás


,,  Az időjárás kis túlzással két fázisú - vagy túl meleg vagy túl hideg van. � Na jó, azért vannak fokozatok, de nagyon hamar beindul a nyár, ahogyan annak elmúltával őszies legyen az időjárás.

Az elmúlt évek alapján azt lehet látni, hogy változnak itt is egy kissé a megszokott „évszakok”, kevésbé lehet fixre venni, hogy mikor indul a nyár és mikor ér véget.

Nyilván a legtöbben szezonban terveznek ide jönni, a naptej és megfelelő egyéb védelem nem vicc, világosabb bőrű barátaim még jellemzően felhős időben is úgy leégtek, hogy napokig szenvedtek utána.

A tenger májustól már vállalható hőmérsékletű és az is marad egészen szeptember végéig, október elejéig. (2019)" forrás

Málta időjárása márciusban

Március elején 15-20 fok közötti nappali hőmérséklettel kell számolni. A hónap végén már a 20 fok körüli mleg a jellemző.  A téli gyakori esőzés márciusra megfogyatkozik. A hónap elején gyakoribbak az esők, de a hónap második felében már ritkán esik.

A tengervíz márciusban 15 fokos, azaz a fürdés felejthető.

Málta időjárása áprilisban

Alapvetően megállapítható, hogy az időjárás vonatkozásában kellemes Máltán az április.

Áprilisban a hőmérséklet jelentősen melegedik az előző hónapohoz képest. A sokéves statisztika alapján megálllapítható, hogy a hónap elején az átlaghőmérséklet 15 fok körül mozog, a hónap végén a 17 fok körül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 20 fok között mozog, a legalacsonyabb pedig, 12 és 14 között.

Szélsőséges elmozdulások persze akadnak. 2008-ban mértek áprilisban 31 fokot is. Volt év, amikor éjszaka 6-7 fokra hüt le a levegő ebben a hónapban. 

Áprilisban a tengervíz hőmérséklete 17 fok köröl van, azaz tanácsos tájékozódni, hogy a kiválasztott szálloda medencéjének vizét temperálják-e.

Áprilisban csekély a csapadékosság, de azért van esély, hogy néhány nap esik valamicskét. (A statisztikán szerint áprilsiban átlagosan 7 olyan napvan, amikor valamennyi eső esik.) Érdemes vinni esernyőt, esőkabátot. ha esik  akkor sincs nagy eső. Inkább a hónap elején esélyesebb a csapadék, április utolsó harmadában kisebb a kockázat.   

Napos órákból sok van áprilisban, átlagban napi 8 óra. A levegő páratartalma elég nagy.

Málta időjárása májusban

Májusban az átlagos középhőmérséklet 20 fok körül mozog. Az átlagos legmagasabb hőmérséklet 24 fok, a legalacsonyabb (éjjel) 16 fok.

Áprilishoz képest jelentősen csökken a csapadékosság kockázata. A sokéves stattisztika szerint legfeljebb három esős nap lehet a hónapban, de ez sem jelent egésznapos esőt, ami elrontja a turista programját.

Málta időjárása júniusban

Az átlagos ember június közepétől kezd el Máltán a tengerben fürödni.

Június a Málta szigetén már nyári időszak, és az időjárás általában meleg és napos. Az átlaghőmérséklet 22-30°C között van, de a hőmérséklet elérheti a 35°C-ot is. Az éjszakai hőmérséklet általában 18-22°C között mozog.

Az eső ritka júniusban Máltán, és a tengerhőmérséklet általában kellemes, körülbelül 23-25°C. Az UV-sugárzás erős lehet, így fontos, hogy az emberek megfelelően védekezzenek a napégés ellen, például naptejet használjanak és kerüljék a napozást a déli órákban.

Júniusban Málta ideális időjárással rendelkezik a strandoláshoz és a vízi sportokhoz, például a búvárkodáshoz, a szörfözéshez és a vitorlázáshoz. A városnézésre is ideális időjárás van

Málta időjárása júliusban

Július Máltán a nyár egyik legmelegebb hónapja, és a legtöbb napon gyönyörű, napos időjárás várható. Az átlagos nappali hőmérséklet 25-32°C között mozog, és az éjszakai hőmérséklet általában 20-24°C között alakul. Az UV-sugárzás erős lehet, ezért fontos a megfelelő védekezés a napégés ellen, például naptej és széles karimájú sapka használata, valamint kerülni a napozást a déli órákban.

Júliusban Málta szigete tökéletes helyszín a tengerparti tevékenységekre, a strandolásra és a vízi sportokra, mint például a búvárkodás, a vitorlázás, a szörfözés és a jet-ski. A tengerhőmérséklet általában kellemes, körülbelül 24-26°C, így ideális az úszásra és a strandolásra.

Málta időjárása augusztusban

Augusztusban Máltán a nyár egyik legmelegebb és legforgalmasabb hónapja van. Az időjárás általában meleg és napos, az átlagos nappali hőmérséklet pedig 26-33°C között mozog. Az éjszakai hőmérséklet általában 21-25°C között alakul. Az UV-sugárzás erős lehet, ezért fontos a megfelelő védekezés a napégés ellen, például naptej és széles karimájú sapka használata, valamint kerülni a napozást a déli órákban.

Augusztusban Málta ideális időjárással rendelkezik a tengerparti tevékenységekre és a vízi sportokra, mint például a búvárkodás, a vitorlázás, a szörfözés és a jet-ski. A tengerhőmérséklet általában kellemes, körülbelül 25-27°C, így ideális az úszásra és a strandolásra.

Az éjszakai élet is nagyon élénk a szigeten, különösen a St. Julian's-ban és a Paceville-ben, ahol számos bár, étterem és éjszakai klub található. A

Málta időjárása szeptemberben

Szeptemberben Máltán az időjárás továbbra is meleg és napos, de a hőség csökken és a turistaszezon végével a forgalom is kevesebb lesz. Az átlagos nappali hőmérséklet 24-30°C között mozog, és az éjszakai hőmérséklet általában 19-23°C között alakul. Az UV-sugárzás még mindig erős lehet, így fontos a megfelelő védekezés a napégés ellen, például naptej és széles karimájú sapka használata, valamint kerülni a napozást a déli órákban.

Szeptemberben Málta ideális időjárással rendelkezik a tengerparti tevékenységekre és a vízi sportokra, mint például a búvárkodás, a vitorlázás, a szörfözés és a jet-ski. A tengerhőmérséklet általában kellemes, körülbelül 24-26°C, így ideális az úszásra és a strandolásra.

Málta időjárása októberben

Októberben Málta szigetén már az őszi időszak kezdetére lehet számítani, de az időjárás még mindig meleg és napos. Az átlaghőmérséklet 21-27°C között mozog, és az éjszakai hőmérséklet általában 16-20°C között alakul. Az UV-sugárzás csökken, de még mindig ajánlott védekezni a napégés ellen.

Októberben a tengerhőmérséklet továbbra is kellemes, körülbelül 23-25°C, így még mindig ideális az úszásra és a strandolásra. Azonban a vízi sportokra már kevésbé alkalmas az időjárás, és az eső is gyakrabban előfordulhat.

Málta időjárása novemberben

Máltán november elején úsztam a tengerben. Kb 20 fokos volt. Kirándulásra tökéletes. Ha süt a nap, akkor meleg van, de néha szemerkélt az eső.


November közepén töltöttünk egy hetet Máltán, pontosabban először három napot a kisebbik lakott szigeten, Gozón, aztán négyet a nagyobbikon, melyet akárcsak az országot, szintén Máltának hívnak. Az előrejelzések szerint novemberben napközben 20 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani, a tenger 22 fokos, és a 30 napból átlagosan 13-ban esik az eső. Ottlétünk alatt nagyjából így is alakult az időjárás. Az első és az utolsó nap tett keresztbe az eső a kinti programoknak, közte csak amolyan angolosan esett egy kicsit, aztán elállt, aztán kisütött a nap és megint csepergett. És volt két-három olyan nap is, amikor szikrázó napsütésben túrázgattunk. forrás


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon