ÚTIKRITIKA.HU / Enni is kell


hirdetes

útikritikák


Enni is kell

Utazás közben enni is kell.
Ha egyénileg utazunk ennek felderítése sem kis feladat. Itt Mongóliában ezt a gondot leveszik rólunk a táborok,családok.Ez részben örömteli,részben tartogat meglepetéseket. A campekben a leadott létszámnak megfelelően megfőzik az ebédet,vacsorát.A reggeli kontinentális alapokon nyugszik egy-két helyi specialitással kiegészítve ezt mindenki meg tudja enni.Az ebéd és vacsora különböző hús,zöldség,gőzgombóc hússal töltve,saláta,desszert.Itt gondot okozhat hogy elterjedt húsféle a birka,bárány.Viszont mivel a választék többféle így senki nem marad éhen.Az étel finom,friss és bőséges.
Utunk folyamán a nomád családok is főznek ránk. Itt a választék már nem akkora,viszont nagyon szívélyes. Abból főznek ami épp van. Itt megismerkedhetünk a tradicionális mongol konyhával.
A nomád családoknál és az úton a magunkkal vitt készletből reggelizünk,vagy aki nagyon nem birkózik meg az étellel az innen kaphat egy kis pótlást.Indulás előtti megbeszélésen tisztázzuk ezeket a kérdéseket.
Italnak tea,kávé,víz mindig rendelkezésre áll.Itt ismerkedünk a kumisszal is ami az erjesztett kancatej. Finom frissítő ital.
Egy kicsit ki kell lépni a komfortzónából de megéri mert finom új ízekkel ismerkedhetünk.
Mongol tradicionális étel a "HORHOG",ami egy kannában főtt húsos étel.Itt forró köveket tesznek az edénybe és úgy párolódik össze a benne való.
Remélem ízleni fog mindenkinek.
Whatsapp +9768011702


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon