ÚTIKRITIKA.HU / Mongólia időjárása havi lebontásban


hirdetes

útikritikák


Mongólia időjárása havi lebontásban

Mongólia időjárása decemberben

Mongólia időjárása decemberben


Csillogó hó, tiszta kék ég, befagyott folyók, tavak a december jellemző képe. Kivételesen szép idő a végtelen fehér sztyeppék és a szibériai határvidékek megtekintésére. Annak ellenére, hogy Mongóliában nem sokat havazik, a lehulló hó megmarad, mivel a hőmérséklet soha nem emelkedik 0 °C fölé.
Mivel sok folyó majdnem a fenékig befagy, a nomádok egy közeli vízforrásból, például befagyott folyóból, kútból vagy bármilyen olvadó jégből gyűjtik az ivóvizet. A mongol nomádok még mindig terelik állataikat, és elsődleges céljuk az állataik farkasokkal szembeni védelme, valamint annak biztosítása, hogy az állatok hozzáférjenek a hótakaró alatti táplálékhoz.
December legfontosabb eseményei közé tartozik a Kazah sasvadászokkal való vadászat és a Mongólia téli csodaországának megtekintése.
Az aranysas vadászat a hideg téli hónapokban zajlik, amikor könnyebben észrevehető a célpont a havon. A bátor szívűek számára életre szóló élmény lenne a kazahokkal együtt lovagolni.
Mindeközben Tajgában a világ egyik legérdekesebb etnikai csoportjával, a Tsaatan vagy a Rénszarvas Népével találkozhat igazi otthonukban. (Rejtett utakon Mongóliában)


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon