ÚTIKRITIKA.HU / Mongólia helyi magyar idegenvezetővel


hirdetes

útikritikák


Mongólia helyi magyar idegenvezetővel

A nevem Holovács István. Királyhelmecen (Magyar Felvidéken) születtem 1972-ben. Hivatalos idegenvezetői tevékenységet végzek Mongóliában 2010 óta. Mongol származású feleségemmel és lányunkal együtt itt élek.

Célom, hogy Mongólia szépségét és a mongol nép gazdag kultúráját megismertessem az utazókkal.

Szolgáltatásaim széles körűek: az utazó fogadása az ulánbátori reptéren, a szállásfoglaláshoz való kíséret, túrák lebonyolítása teljes ellátással, szállítással és idegenvezetéssel.

Utazásunk alatt a vendégek megismerkedhetnek a táj szépségével lóháton (hegyes vidék) és teveháton (Góbi sivatag), felfedezhetik a buddhista kolostorokat és az UNESCO által védettnek nyilvánított egyedi szépségű mongol vidék nevezetességeit. Alkalmunk van csónakázásra és horgászásra is. Nem utolsósorban a vendégek megtapasztalják a helyi gasztronómiát (szabadban készítettet is) és a jurtában való éjszakázást.

Személyre szabott programok szervezése vonatkozásaiban nem ismerek korlátot.

Íme egy körutazási programlehetőség:

8 NAPOS KÖRUTAZÁS MONGÓLIÁBAN TERMÉSZETKEDVELŐKNEK

Mongóliai utazásunk során bepillantást nyerünk az egyik legszélsőségesebb vidék lakóinak mindennapjaiba és meglátogatjuk a buddhista kolostorokat, romvárosokat amik a UNESCO világörökség részét képezi. Ló- és teveháton felfedezzük a hatalmas hegyláncokat, sztyeppéket és ízelítőt kapunk a sivatagból is. Utazásunk során valóban Dzsingisz mongol nagy kán nyomában járunk. A gyönyörű táj alkalmat ad a csónakázásra és horgászatra egyaránt, kedvünk szerint, és nem utolsósorban kipróbálhatjuk a jurtában való éjszakázást és a mongol tradicionális ételeket is.
Utazásunk igazi unikum a kalandkeresők részére, hiszen Mongólia a világ kevés, azon országai közé tartozik, ahol a természet egységrendszere viszonylag érintetlenül megmaradt.

--------------------------------------------------------------

Mongólia legnagyobb vízesése - Orkhon

Az Orkhon vízesés, más néven Ulaan Tsutgalan, Mongólia egyik legérdekesebb látnivalója ami 29 méter magas és 8 méter széles. Körülbelül 20.000 évvel ezelőtt a vízesés természetes módon egy földrengés következtében alakult ki. Ekkor a vulkáni kitörések következtében a láva összeolvadt és kialakult ez a természeti csoda.

A víz azonban nem zuhog egész évben, hanem az első nyári eső után duzzad fel. Az Orkhon-vízesés látogatása legideálisabb július elejétől augusztus végéig.

Ez egy csoda szép hely, ideális egy kellemes kirándulásra. A vízesés területe alkalmat nyújt lovaglásra és profi fotózásra egyaránt.

A körutazás során látogatható a helyben élő mongol nomád családok és lehetőség van a nomád életmód kipróbálására, illetve a helyi kultúra és a hagyományok megismerésére is.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, szívesen válaszolok minden kérdésre és az ide látogatókat várom sok szeretettel.

Túravezető: István

Facebook: István Hun
e-mail: holovacs3@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------

“TSENKHER” SZABADTÉRI TERMÁLVÍZ
A KHANGAI-HEGYSÉG GYÓGYFORRÁSA

Ez a természetes forrás Cecerleg városától 32 km-re délre, az Arkhangai tartomány központjában található. Az Arkhangai tartomány híres a csodaszép nemzeti parkjáról ahol számos inaktív vulkán tekinthető meg. Ezek a vulkánok a magyarázata a biológiailag is aktív természetes termáltónak amely egész évben látogatható. Forrása igen gazdag ásványi anyagokban amelyek mintegy 1860 méter mélyről törnek a felszínre, ott nem keveredve talajvízzel.
A "Tsenkher gyógyforrás" Mongólia második legmelegebb termálvize. A víz hőmérséklete elérheti a 86 Celsius fokot mélységében, a felszínen kellemes 38 Celsius fokú, fürdéshez ideális. A víz egy alkáli forrás, amely hidroszulfátot és szilícium-dioxidot tartalmaz amit orvosi kezelésre egyaránt használnak. A forrás jótékony hatással van a reumára, a műtétek utáni gyors gyógyulásra, alkalmas az izomfájdalom és az ízületi fájdalmak kezelésére, és segíti az emésztőrendszer működését, a műtét utáni immunitás helyreállítását és nem utolsó sorban a lelki feltöltődést.
Helyben számos turisztikai jurta tábor található, amelyek a turisták számára beltéri és kültéri gőzölgő fürdőket és medencéket kínálnak szállással és teljes ellátással. A körbeölelő fákkal borított hegyek, a csodálatos zöldellő természet kiváló hely a kikapcsolódásra kicsik és nagyok számára. Az éjszakai fürdőzés gőzölgő medencékben a csillagokat bámulva különleges élményt nyújt az idelátogatók számára.
A Tsenkher szabadtéri termálvíz is az egyedi körutazást része amely 2019 Májusától elérhető. Gazdagodjon különleges élményekkel és töltődjön fel egy igazán egyedi környezetben, amelyre biztos, hogy mindenki emlékezni fog még évek múltán is!
Ha felkeltettem az érdeklődésedet, szívesen válaszolok minden kérdésre és az ide látogatókat várom sok szeretettel.
Túravezető: István
e-mail:holovacs3@gmail.com
Facebook: Traveling and Fishing in Mongolia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

KHORGO-TERKHIIN TSAGAAN NUUR ( FEHÉR TÓ )
NEMZETI PARK- Mongólia.

A Khorgo-Terkhiin Nemzeti Park az Arkhangai tartományban található, Ulaan Baatortól 580 km-re észak-nyugat felé. Ezen a távoli helyen lehetőség nyílik a kikapcsolódásra és a vonzó vadvilág megfigyelésére.
A KT Nemzeti Park Mongólia egyik kiemelt túra útvonala a páratlan természeti szépsége miatt. Az itt található inaktív vulkán elnevezése Khorgo, közvetlen mellette a Fehér tó található. Itt is, ahogy a mongol vidék több részén is, a vulkán kitörés ( jelen helyen 8000 évvel ezelőtt ) alakította a természetet olyanná, ahogyan azt ma ismerjük.
A területet bazalt sziklák, szibériai fenyő és vörösfenyő erdők veszik körül. A 200 m széles és 90 m mély Khorgo kráter ritka látványt nyújt az ide látogatók számára. A környék tökéletes túrázáshoz. A Nemzeti Park túra területét nyárfa, őszibarack fa, vadon termő bogyós bokrok és virágok veszik körbe. Túrázás során szarvas, vadkecske és más vadon élő állatot figyelhetünk meg.
A Terkhiin Tsagaan nuur- Fehér tó egy édesvízi tó amely 1995-ben a védett terület listájára került. Több mint 20 halfajtával dicsekedhet, beleértve a csuka, a lenok, a sügér, a ponty és a tokhal . A tó közepén egy kisebb sziget van, amin a vándorló madarak fészkelnek, különösképpen a vadon élő ludak. A Fehér tó alkalmat ad horgászatra és madármegfigyelésre is.

Személyre szabott programok szervezése vonatkozásaiban nem ismerek korlátot.
Ha felkeltettem az érdeklődésedet, szívesen válaszolok minden kérdésre és az ide látogatókat várom sok szeretettel.
Túravezető: István11 napos Góbi sivatagi túra.
Csoport: minimum 4 fő.
Sokan úgy képzelik el a mongol Góbi sivatagot, mint egy homokos sík területet homokdűnékkel és hatalmas kopár területekkel, ahol szinte semmi sem található. Miután azonban Mongólián belül utaznak, a látogatók teljesen újradefiniálják a területről alkotott képüket. A mongol Góbi sivatag az élet gazdag változatosságát támogatja, és elképesztően változatos földrajzi terület. A mongol Góbi egyes részei ijesztő sziklás hegyek, növényekkel borítva. A hegyvidéki területeken rengeteg patak, forrás és vadállat található, a többi részről pedig lenyűgöző kilátás nyílik a csodálatos kék hegyekre, a magas és végtelennek tűnő homokdűnékkel kombinálva. Más területeken buja zöld partú patakok és a láthatár széléig nyúló végtelen sztyeppek találhatók. Több ezer juh és kecskecsorda, ló, szarvasmarhák és ritka baktriai tevék láthatók a prérin vagy délibábok között a semmi közepén. Ez a mongol Góbi sivatag újabb váratlan, elragadó ajánlata. A Góbi sivatagi túra során Jurta táborokban szálnak meg, ahol 360°-os kilátásban gyönyörködhet a sztyeppéken. A Góbi éjszaka elképesztően csendes és gyönyörű, számtalan fényes csillaggal. Látványos napkelte és naplemente mindennapos a Góbiban. A lenyűgöző természeti szépségen kívül a mongol vidék sokféle tevékenységet kínál, mint például túrázás a Keselyü völgyben, a Gurvan Saikhan Nemzeti Parkban, Khongor homokdűnék megmászása, vándorlás a lángoló sziklákon, kétpúpú tevék lovaglása, nomádok és ősi kolostorok látogatása és még sok más. Ez csak néhány példa a felfedezésre váró csodák közül. Lélegzetelállító természeti táj, felejthetetlen tevékenységek és élmények várnak rád.
Utazzon velünk a mongol Góbi sivatagba, és fedezze fel érintetlen titkos helyeit és legfontosabb látnivalóit.
Ha felkeltettem az érdeklődését akkor vegye fel velem a kapcsolatot.

Íme az elérhetőségeim:

Facebook: Иштван Иштван

Skype: István Holovács

Lakcím: Bayangol duureg 83b,18p horoo,Ulaanbaatar,Mongolia

Telefon szám:+97688806523

+97680125 434

Ez a hivatalos Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/Traveling-and-Fishing-in-Mongolia-1751625064944127/


Kommentek

Csicsay Alica, 2024. 01. 02. 12:20
Szép napot !
Csallóközi vagyok, még foglalkozik vezetéssel ?
Alica


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon