ÚTIKRITIKA.HU / Mongólia


hirdetes

útikritikák


Mongólia

Általános tanácsok | Ulánbátor | Góbi-sivatag | Kolostorok | Lovaglás | Dzsingisz kán szülőhelye | Khovsgol-tó | Tavan Bogd Nemzeti Park | Fotóegyveleg

.

Hagyományos birkozóverseny - s.n. fotója

Ennek az oldalnak a szerkesztése folyamatban van. Türelmet kérünk.

Általános tanácsok

Jön!

Góbi-sivatag

Kolostorok

Lovaglás

Dzsingisz kán szülőhelye

Khovsgol-tó

Tavan Bogd Nemzeti Park

Orkhon völgy Nemzeti park.


Az Orkhon völgy Uvurhangai tartománytól északra található, Mongólia központi részén, mintegy 420 kilométerre délkeletre Ulánbátor tól.A Khangai hegység lábánál található,az UNESCO által 1992 óta védett terület 121 967 hektáron az Orkhon folyó mentén.
Az Orkhon folyó medencéjének számos történelmi nyoma van,mivel sok egymást követő nomád élt a völgyben a történelem előtti időszak óta.Ezt a területet gyakran a sztyeppék nomád civilizációjának bölcsőjeként tartják számon,és a civilizációk igazi fóruma volt az elmúlt évezredben,mert a nagy eurázsiai kontinens közepén kötötte össze keletet nyugattal.Az évszázadok során számos nomád törzs élt az Orkhon völgyben.Az élet első bizonyítékait a Moiltiin Am és az Orkhon 7 lelőhelyein találták, és arra engednek következtetni, hogy a völgy 60 000 évvel ezelőtt lakott volt. Később a völgy az őskorban és a bronzkorban is lakott volt, majd egymást követően a hunok,a török nyelvűek,az ujgurok,a kidánok és végül a Mongol népek lakták.
Napjainkban az Orkhon völgy a nomádizmus nagy helye,ahol általában sok pásztor állít fel jurtát.A festői sztyeppei táj,amelyet a zöldellő Khangai hegység veszi körül,valamint a gazdag állat és növényvilág teszi ezt a területet tökéletes hellyé a nomád mongólia felfedezéséhez,varázslatos környezetben.
Ez a csodálatos hely a mi turisztikai útvonalunk mentén található,ahol el töltünk néhány órát. (Rejtett utakon Mongóliában FB)

Fotóegyveleg

Stefano fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon