ÚTIKRITIKA.HU / Grúzia - időjárás hónaponként


hirdetes

útikritikák


Grúzia - időjárás hónaponként

Április|Május|

tartalom feltöltése előkészületben

Április

A Grúziába való utazásra az időjárást vonatkozásában ezek az időszakok a legoptimálisabbak: áprilistól júniusig és szeptemberben, októberben.

Áprilisban a napi átlagos hőmérsékleti maximum 16,7 fok, a napi átlagos hőmérséleti minimum 6 fok.

Az április a második legkevésbé csapadékos hónap (május után), de ez nem jelenti azt, hogy nem kell egyáltalán esőre számíítani.  Kisebb záporok előfordulhatnak.

Tbiliszibe áprilisban reggel 6 fok, kora délután 17 fok, este hétkor 14 fok lehetséges. Grúziában térségtől függően persze lehetnek eltérések. Tbilisziben, Kutaisiben, Rusztavivan és Sugdidiben jellemzően kicsit jobb az idő, mint Batumiban, Goriban, Ovareliben. A legrosszabb idő ezekhez képest Chinvaliban van, de csak mert az 800 méter felett van. Gudauriban és Kazbegiben áprilisban mág hó is lehet.

Tbilisziben áprilisban gyakran felhős az ég.

Május

Grúzia májusi időjárása általában kellemes, bár az ország éghajlata nagyon változékony lehet, és az időjárás az egyes régiókban és magasságokban is eltérő lehet. Általánosságban azonban májusban már melegebb az idő, és a nyári turisztikai szezon kezdete előtt állunk.

Májusban a legtöbb térségben a nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között van, de a hegyvidéki területeken az éjszakai hőmérséklet akár 10 fokra is leeshet. Az időjárás általában napos és száraz, és a csapadék mennyisége kevesebb, mint az előző hónapokban. Az időjárás azonban változékony lehet, és előfordulhatnak hirtelen záporok és viharok is.

A magasabb hegyvidéki területeken még havazás is előfordulhat, így azok, akik ezeket a területeket szeretnék felfedezni, mindenképpen hozzanak magukkal melegebb ruhákat is. Az üdülőhelyeken a tengerparti hőmérséklet már lehet 20°C körül.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon