ÚTIKRITIKA.HU / Isztambul


hirdetes


útikritikák


Grand Washington 4cs- vélemények

Hotel Grand Washington****

Lényeg:

Korrekt jó kinéző szálloda. A szobák kicsik, de kényelmesek, tiszták, megfelelő állapotban vannak. Korrektek a szolgáltatások.

Nem nagy hátrány, hogy a Laleli negyedben van. Kétségtelen, hogy a Sultanahmet turistásabb, központibbnak tekintett hely, de Laleli elfogadható negyed szállásnak. Nem annyira autentikusan török a negyed. (Sok orosz turista száll meg itt. Mindenhol orosz feliratok.)

Hol?

A hotel egy viszonylag csendes utcában található. A hotel gyalogtávolságnyi környéke boltokkal, butikokkal jól ellátott. Laleli egy aktív kereskedelmi negyed, ugyanakkor nem isztambuli viszonylatban nem számít zajosnak. Biztonságos hely, sok tömegközlekedési lehetőséggel (villamos, busz, metró). A hoteltől 4-5 percre van egy metrómegálló. Tény, hogy este Laleli egyes részein nem minden turista érzi komfortosan magát, de testi épséget fenyegető veszély nincs.
A fő turista nevezetességek nincsenek túl messze. A Hagia Sophia és a Kék mecset gyalog kb. 20 perc.

Milyen?

Kellemes, rokonszenves szálloda. A kicsi beltéri medencéjük vize eléggé hideg. Szép a kilátás a hotel éttermének teraszáról (helyi mecset, a Márvány-tenger egy öble stb.)

Szobák:

A szőnyegpadlós szobák nincsenek frissen felújított állapotban. A szőnyegpadló ugyebár könnyen koszolódik. Kényelmesek az ágyak.

Szolgáltatások:

A személyzet figyelmes, barátságos. A recepciósok gyengécskén tudnak angolul, de amúgy képzettek.
A wifi nem működik zavartalanul. Többen dicsérik a hotelben lévő hammamot (török fürdőt), meg az egész wellness részlegüket (fizetős minden).

Ellátás:

Jó a reggeli (nem nagy, de azért megfelelő választék, friss ennivalók). Inkább sós péksütemények, mint édesek.

2018. május 24.

« vissza