ÚTIKRITIKA.HU / Eilat / Időjárás - havi lebontás


hirdetes


útikritikák


Eilat / Időjárás - havi lebontás

December| Január| Február| Március| Április|

Többek véleménye szerint időjárási szempontból április, valamint május első fele és október végétől november közepéig a legideálisabb időzítés az Eliat-i nyaralásra.

Nyáron Eilatnál a tengervíz hidegebb, mint a Földközi-tenger térségében.

Eilat időjárása decemberben

Az átlagos nappali hőmérséklet 20 fok körül mozog, de bizony előfordul 18 is.

,,
• Reggel és este erős szél, még dzsekiben is fáztam.
• Napközben 10-11 után egészen délután 15-16-ig meleg van (25 fok nem közvetlenül a napon), erős a nap, mi még le is pirultunk. (a.zs., 2019)

Eilat időjárása januárban

Eilatban ez az év leghidegebb hónapja. A nappali átlaghőmérséklet 21 fok körül mozog, de van a hónap folyamán néhány nap, amikor lemegy 18 tájékára. Az éjszaka közepe az igazán hideg, átlagban 11 fok körül. Lehetnek éjszakák 8 fokos hideggel is, de ugyanúgy van esélye a 14 foknak is.

Statisztikai adatok szerint a hónap bármely napján 12 százalékos eséllyel lehet némi csapadék. Kedvező arány a turistának. 

Eilat időjárása februárban

Február a télről a tavaszba való átmenet kezdő hónapja. Február második felében már napközben 20 fokot is megközelítheti a hőmérséklet. Előfordul ennél néhány fokkal melegebb is. A helyiek szerint februárban 19 és 25 között bármi lehet. A tengervíz hideg. de vannak, akik kibírják.

Februárban kellemes az idő a sivatagi kirándulásokhoz. Kisebb szélviharok azért előfordulhatnak. Ritkábban a búvárkodásba és a sznorkelezésbe is bekavarhat a szélvihar. (Bár ez inkább márciusban fordul elő.)  

Eilat időjárása márciusban

Márciusban megtörténhet, hogy a dél felöl jövő erős szelek miatt a búvártúrákat lemondják, azaz szüneteltetik. Az évi átlagot véve azonban ilyesmi csak 2-3 napra terjedhet ki. Nyomban utána még lehetnek rosszak a víz alatti látási viszonyok a sivatag felöl utóhatásként a tenger felé érkező vihar következtében.

Március Eilatban a legcsapadékosabb hónap, de persze ez a csapadékmennyiség igazán csekély. 

Eilat időjárása áprilisban


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon