ÚTIKRITIKA.HU / Montenegró


hirdetes


útikritikák


Hunguest Hotel Sun Resort**** - Herceg Novi


"Öt évvel ezelőtt már eltöltöttünk egy hetet ebben a szállodában. Semmiféle negatív tapasztalatom nem volt. Sőt…

Ebből kifolyólag ajánlottam másoknak is a rokonságban. Én személy szerint három szobát foglaltam, de összesen hat szobát foglaltunk.

Megérkezésünkkor előtódultak a kellemes pozitív élmények hiszen beszállva a parkoló tetejéről a panoráma liftbe egy igazán kellemes hűs fogadott.

Mivel a mi szobánk még nem készült el erre úgy másfél órát várni kellett.(kissé korán érkeztünk)

Jeleztek, hogy kész a szobánk. Ekkor már újból beszállva a liftbe miközben mentünk a csomagokért már fullasztó meleg fogadott.

Ez a klíma kettősség végig elkísért minket az egy hét alatt. Az északi fekvésű szobánk és a mellettünk lévő másik foglalt szoba hőmérsékletét sem lehetett 27 foknál lejjebb vinni. Mindegy, hogy hová állítottuk a szabályzókat (20 vagy 30 fok) az mindig ugyanúgy működött.

A szállodában a földszint kivételével, rendszeresen le volt kapcsolva időnként az emeleteken-folyosókon a klíma.

A fürdőszobánkban időnként csatorna szag terjengett. A poharak ragadtak és koszosak voltak(nem csak nálunk).

A harmadik foglalt szobában a wc lehúzásakor a wc kagyló alól fojt ki a víz és egyéb folyadék a járólapra. Reklamáláskor nem voltak hajlandók másik szobát adni, viszont pár óra múlva megjelent a (szak)személyzet, akik próbálták elhárítani a hibát. Egy napi folyáscsökkenés után ugyanúgy folyt a „lé”. L

A másik három foglalás a villa épületben volt. Abból egy volt ami hellyel-közzel megfelelőnek minősül.(persze nem egy négycsillagos szinten.)

Egy másik kettő értelmezhetetlenül nívótlan volt. Egyikben a klíma valami büdös hányingerkeltő szagot árasztott. Elviselhetetlen volt. A másikban csak az egyik klíma működött így elviselhetetlen volt benne a hőség. Hosszas veszekedés árán átköltöztették őket egy másik épületbe.

Öt évvel ezelőtt az ellátás is teljesen más volt. Akkor tényleg nemzetközi konyha volt. Hihetetlen választékkel változatossággal és minőséggel. Most viszont sütött a spórolás.

Akkor az asztalokon, a kerti részen is terítők voltak. Az ablakokon elegáns „csipke” és sötétítő függönyök. Most a csupasz karnisok virítottak. Terítők sehol. Se kint, se bent. Lehangoló. Még egy három csillagos szálloda is ad az ilyesmire. Na persze ezzel is jelentős mosoda számlát lehet megtakarítani.

Mindenhol macskák „garázdálkodnak”(higénia). Persze lehet mondani, hogy az együtt jár a mediterrán térséggel. Öt évvel ezelőtt amikor ez a szálloda még magára adó, nem csak papíron négy csillagos szálloda volt nem voltak macskák. Talán nem csoda, hogy ilyen higéniás körülmények között a mi 13 fős társaságunkból hárman hányás hasmenéssel küszködtek. De a szállodában nem csak mi voltuk az egyetlen megbetegedettek.

Az évek folyamán nagyon sok négycsillagos (Hunguest-ben is) szállodában szálltunk meg, de ilyen lehangoló nívótlannal még nem találkoztunk. Még a három csillagos szintet is csak alulról karcolja.
A szállodára nagyon ráférne egy teljes felújítás és gondolkodásmód váltás is, mert jelenleg itt minden csak a haszonról szól…" (M. János, 2018)


FOTÓK

« vissza