ÚTIKRITIKA.HU / Playa Blanca Beach & Lagoon Residences

Playa Blanca Beach & Lagoon Residences

A Playa Blanca Beach&Lagoon Residences-ről dióhéjban|Odajutás| A világ második legnagyobb fürdőmedencéje|Fotóegyveleg

Kriszta fotója

A Playa Blanca Beach&Lagoon Residences-ről dióhéjban

Panama középső részén, az ország déli, Csendes-óceáni partján, Coclé tartományban, Rio Hato település közelségében található ez a csodás üdülőtelep, nyaraló komplexum Panamavárostól 115 kilométerre.

Az üdülőtelep 96 hektáron helyezkedik el, ennek 40% még beépítetlen. A többin egy All Inclusive Szálloda, apartmanházak, partivillák találhatók.

Sz. Janó fotója

A szállodák ezen a szakaszon mind All Inclusive ellátásúak, vagyis minden étel és helyi ital korlátlanul áll rendelkezésre. A szállodák resort jellegűek, vagyis nagy területen helyezkednek, sok medencével rendelkeznek és számos szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. Nem is kell kimenni a szállodából. Nem is nagyon érdemes, mert a környéken nincsenek említésre méltó látványosságok.

.

Sz. Janó fotói

Odajutás

Panamavárosból az idevezető transzfer menetideje taxival, bérelt autóval 2 óra 15 perc és 2 óra 45 perc közöttre tehető a forgalom függvényében. Az útnak vannak teljesen jó és elég gyatra állapotú szakaszai. Miként máshol Panama országútjain, itt sincs érvényben előző sáv, és az idex használata nagyon ritka.

A közelben, Rio Hato-nál van egy új nemzetközi repülőtér, ahová charterek is érkeznek Kanadából.

A világ második legnagyobb fürdőmedencéje

Sz. Janó fotói

A Sea Club of Panama világ második legnagyobb fürdőmedencéje. A Világrekordok Guiness Könyve szerint a legnagobb Chilében van, a San Alfonso del Mar s amit a Crystal Lagoonscég épített.

Csakhogy!: A Sea Club of Panama fürdőmedencéjét a jövőben kb. dupla akorrára bővítik ki, s így ez lesz a világon a legnagyobb.

Fontos tudni, hogy az odalátogató turisták nem használhatják a Sea Club of Panama-t, mert ez csak az apartmanházak tulajdonosainak (és azok vendégeinek) a Sea Club tagságával rendelkezőknek és a Playa Blanca All Inclusive Beach Resort vendégeinek  a kiváltsága.   

A hatalmas medence sós vizes, kristálytiszta, nem zöldül be, nem válik piszkossá, mint az a hagyományos fürdőmedencéknél jellemzően előfordul.

Sz. Janó fotói

Tengerpart

Playa Blancan a homok vulkanikus eredetű, hófehér homok váltakozik, a korom feketével. A fekete homokban csillognak a kristályok. Az egész part mentén kagylókat, kisebb korallokat lehet szedegetni. Hosszú homokos partján kellemes sétákat lehet tenni. Rengeteg madár, főleg pelikánok, fregattok és sirályok vonulását lehet látni. Csodálatos napfelkelték és naplementék.

Playa Blanca az ún. száraz öbölben található, ahol egész évben jó az idő, még az esős évszakban is, mert elkerülik a szélsőséges időjárási viszonyok. A tenger egész évben meleg, 30 C, kivéve, amikor délről a Hudson áramlatok elérik Panamát (január-február). Ekkor a tenger 4-5 fokkal hidegebb, de még mindig nagyon kellemes.

Sz. Janó fotói

Kriszta fotói

Lakásvásárlás&Tartós bérlés

Különböző befektetési és bérlési lehetőségek állnak rendelkezésre a 60 és 500 négyzetméter között. Vannak parti villák külön úszómedencével, kis kertes házak, szabad területek az építkezésre, sok emeletes apartmanházak és egy ún. Town Center, ahol szálloda jellegű szolgáltatások, éttermek és üzletek is vannak. Lehet a területen, homokjárgányt bérelni, jetskiz-ni, teniszezni, focizni, kosarazni, de időközönként vannak kirakodóvásárok is.

A befektetni vágyók új építésű és használt ingatlanok közül is válogathatnak. Az árak $100 ezertől akár $2 millióig is terjedhetnek. A főváros közelsége miatt sokan választják lakhelyükül Playa Blancat.

Ha valakit érdekelnek a tengerparti ingatlanbefektetések itt biztos megtalálja az ízlésének valót.

Magyar segítség is rendelkezésre áll: Szabóné Halász Judit , e-mail: taylorandfisher@gmail.com

Kriszta fotói

Fotóegyveleg

Sz. Janó fotói

Kriszta fotói

Helyiek a folyón - Kriszta fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS