ÚTIKRITIKA.HU / Panama

Panama

Panamaváros

Repülőjegy | Szállásválasztás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

.

                                                                       Bridge of Americas - Kriszta fotója

                                                                             

Repülőjegy és repülés

  • 2022 decemberében Európából a legkényelmesebb választás a KLM. Ezt ők is tudják, alaposan meg is kérik az árát.
  • Miamiból több légitársaságnak is van járata Panamavárosba.
  • Ezen a linken érdemes repülőjegyekről tájékozódni Panama városba

Szállásválasztás

Panamában tényleg minden árszinten van választék szálláslehetőségek terén. Ott vannak az ismert nemzetközi hotelláncok szállodái, éppúgy, mint egyszerű diákszállások. A legnagyobb szállásválaszték persze Panamavárosban van. Vidéken sem nehéz szállást találni. Gyakran az olcsóbb szállásokon nehezebb szabad szobát találni, mivel ezekre nagyobb a kereslet. A nagyon turistás vidéki helyeken tanácsos előre - még itthon - szállodát foglalni. Bocas del Toro esetében például kockázatos a helyben improvizálás, keresgélés. A panamai szálláshelyek a maguk kategóriájában korrektek, rendben vannak. A fővárosban az olcsóbb hotelek közül több valójában diákszállás.

Panamavárosban is igaz, hogy a közlekedéshez közel kell lakni. Ez itt a metro és a Cinta Costera. A legkellemesebb lakóhely Marbella, de Punta Pacífica vagy Costa del Este is nagyon jó választás. 

"Felhőkarcolóban lakni? Príma, mi egy hónapot töltöttünk benne. Szerencsénk is volt az airbnb-vel, mert a 23.-on kaptunk egy lakást egy olyan felhőkarcolóban, amit kb. erre építettek. A berendezés lehetett volna bőkezűbb, de az elhelyezkedés kárpótolt a hiányzó szekrényekért.  Marbella forever. A ház nem a parton volt, a negyed közepén. Így körben felhőkarcolókat láttunk a medencéből, amit szerencsére a tetőre tettek a tervezők. És nem untuk meg egy hónap alatt. A legklasszabb napfelkelték és naplementék. Életmódként sem rossz a felhőkarcoló, a medence igazi közösségi térként működött. Mindenki szerintem minden nap járt ott egyszer, emberek tapasztalatokat cseréltek, csacsogtak.  Minden kapható volt 300 méteres távolságon belül, egyedl a Riba Smithez - nagybevásárlás - kellett 15-20 percet sétálni. Ami egyáltalán nem volt: saját kert. Illetve bármilyen kert, a városi parkokban kellett menni, ha zöldben akartál lenni. Sportolni a tetőre - fájdalmas hiba - tett kondiba jártunk, ill. a Cintára. Amit nehezen szoktunk meg: a város alapzaja mindig hallható. A légkondik állandóan mennek, ezért van egy folyamatos zúgás, lüktetés. A magasban a szellőztetés nehezen megy, ha fúj a szél, leviszi a fejed, ott is kell a légkondi állandóan. Ami nagyon jópofa: a madarak alattad csiripelnek reggel. Kr 2022"

Airbnb szálláshelyünk medencéje - Kriszta fotója

Vízum és vám

  • Panama roppant szigorú drog ügyekben. Nagyon szigorúan ellenőrzik, hogy ne csempésszenek be az országba kábítószereket. (Kolumbia ugyebár szomszéd ország...)
  • Húst, kolbászt, szalámit, tejterméket, többféle élelmiszert az országba bevinni tilos

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Szabo Gyöngyi, 2020. 02. 24. 23:00
Üdvözlöm Önöket!

Az Önök által említett magyar házaspár elérhetőségét,kérném,küldjék el nekem is.

Köszönöm!
Sz-F Gyöngyi


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS