ÚTIKRITIKA.HU / Galle


Riu Sri Lanka - vélemény

Sri Lanka – Ahungalla – Riu Sri Lanka

Lényeg:

Kiváló hotel helyi viszonylatban. Új hotel praktikus és korszerű berendezéssel. A tisztaság példás. A szobák jól felszereltek, csinosak. Az ellátás nagyon jó minőségű, megfelelőek a szolgáltatások. Sokan írtak nagy lelkesedéssel a hotelről.

Hol?

A hotel egy nagyon forgalmas főút mentén áll, és ez némi zajproblémát okoz a hotel egyes területein is (éjszaka is).

Ahungalla település nem igazán nyújt érdekes látnivalókat, a hétköznapi életképeken kívül. A 37 kilométerre lévő Galle város azonban már kifejezetten érdekes. Tuktukkal sokfelé eljuthatunk.

A hotel környékén gyalogtávolságra nyugodtan, teljes biztonságban lehet sétálgatni bárhová. A helyi népek kedvesek, mosolygósak. Érdemes elsétálni egy tóhoz (Maduganga lake).

A repülőtérről ide vezető 130 kilométert kb. két óra alatt lehet megtenni. Kandy oda-vissza 8 óra.

Tengerpart:

A hotelnél a tengerben fürdés nem lehetséges a veszélyes, kiszámíthatatlan víz alatti áramlások és a hullámverések miatt. Térdig bemehetünk, de már mélyebbre menni nem szabad. Nem véletlen, hogy sokat költöttek a szuper medencék létrehozására.
A hosszú, szép (sőt csodás), tiszta, homokos strandon persze ki lehet feküdni, bár a mozgó árusok (beachboyok) mindenféle túrák ajánlgatásával zaklatják a napozókat.
A veszélyes áramlatok miatt vízi sportok sincsenek.

Milyen?

2016-ban nyílt meg. Noná, hogy most (még) jó állapotban van. Szép a kb. 500 szobás nagy hotel, gondozott (bár szűk) a kertje. Csodás a medencéből az Indiai-óceánba belesimuló panoráma (infity pool). Van még két mások szép és nagy medencéjük is. Napközben jellemző a harsogó zene.
A vendégkörben hátrányként vannak krákogó, köpködő kínaiak és a hétvégéken helyi zajos nagycsaládok. Jobb hétvégén inkább valahova elmenni. Ilyenkor a medencékben túl nagy a zaj.
A napozóágyak nagyon közel vannak egymáshoz, szóval van tétje, hogy kik fekszenek a közelünkben…

Szobák:

A szobák tágasak, kellemesek, új állapotúak. Jó nagy a fürdőszoba és hatalmas a zuhanyozó. A takarítás rendben megy.
A legnyugalmasabb szobák a felső emeleteken vannak tengeri kilátással.

Szolgáltatások:

Nagyon szívélyes, előzékeny a személyzet.
Van egy szuper zenekar, akik nagyon jó zenéket nyomnak, meglepően igényesen. Fél 12-ig szól hangosan a zene, szóval megéri ha jól szórakozunk és nem megyünk korán aludni.


Ellátás:

Az all inclusive ellátás változatos, tartalmas. Vannak a választékban vegyesen ászai és európai étkek. A gyümölcsválaszték lenyűgöző.
Van még három egész jó éttermük is.
A főétteremben nagyüzemi étkeztetés zajlik. A kínai vendégek étkezési kultúrája jelentősen eltér a miénktől.


2017. augusztus 7.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon