ÚTIKRITIKA.HU / Galle


Lazy Lizard Hotel***

Hol? | Milyen? | TengerpartApartmanok | Szolgáltatások | Ellátás

Lazy Lizard Hotel

Lazy Lizard Hotel - A magyar szálloda Sri Lankán

Magyar turisták számára elsősorban az a lényeg, hogy magyar tulajdonú és üzemeltetésű szállodáról van szó. A rendkívül rokonszenves, nyílt Gabriella a fő szolgáltatási hozzáadott érték! Miatta ez a hotel többről szól, mint csak a szálláshely, az ellátás biztosításáról. Gabival jókat lehet beszélgetni, és széleskörű helyi tapasztalatai alapján nagyon tartalmas, érdekes bevezetést tud adni a szigetország életéről. Nem szokványos idegenvezetetői informálás ez, hanem családias, baráti segítség, amit a magyar utazó kap egy távoli, idegen országban. Nyilván önmagában azt a történetet is érdemes megtudni, hogy miként döntött Gabi a Sri Lankán való letelepedésről, hogyan szokott hozzá a trópusi országhoz, és miként éli ott életét. Gabi olyan klassz helyekre viszi el az utazót, ahová tájékozatlanságból soha nem jutna el.

Ezek a többletek önmagában elegendők ahhoz, hogy ellensúlyozzák a nem közvetlen tengerparti elhelyezkedés hátrányát. Nyugis, derűs, apartmanos szálláshely, amely tökéletes a kikapcsolódáshoz. Fontos tudnia annak, aki a Lazy Lizard-ot választja, hogy a magyar hotelt felesleges a menő negomboi szállodákkal összehasonlítgatni. Teljesen más a koncepció, a hangsúly nem a szolgáltatások luxus jellegén, a menő külsőségeken van, hanem egy sajátos, meghitt egzotikus, trópusi szálláshely egyszerű otthoniasságán. Nem valószínű, hogy kényeskedőknek, finnyásaknak, külsőségekre sokat adóknak jó választás lenne a hotel. De jó választás lehet lezser, vagány, nyitott, érdeklődő utazóknak, olyanoknak, akik képesek ellenni tévé, wifi, kifinomult étkezések, szolgáltatások nélkül. Úgyis mondható, hogy a hotel rétegigényt elégít ki.

Hol?

Kellő eligazítás nélkül nem könnyű megtalálni a hotelt, de Gabi többnyire úgyis elmegy a repülőtérre a vendégeiért. Elszigetelt helyen van, a dzsungeles természet ölében, rizsföld mellett.

Milyen?

3 csillagos kategóriájú a szálloda s ezért nem reális elvárni olyan dolgokat, amiket 4 és 5 csillagos hotelek biztosítanak a vendégeiknek. Idilli a légkör a rohangászó majmokkal, a madárcsicsergéssel. Édenkert jellegű az egész.

Tengerpart

A legközelebbi strand, az Unawatuna Beach. Mesésen szép. Vigyázni kell a hullámokra és a víz alatti áramlásokra a fürdésnél. Van olyan rész, ahol a vízben beljebb húzódó korallzátony védőhatása miatt biztonságosabb a fürdés.

Apartmanok

Vannak újonnan épült bungalóik, amelyek nagyon kényelmesek, és ahol a többi apartmanhoz képest intimebb elszigeteltséget biztosítanak a vendégnek. Előfordulnak áram- és vízszolgáltatási akadozások. Nem minden apartmanban van hűtőszekrény.
A szobákban nincs tévé.

Szolgáltatások

Érdemes előre pontosítani, hogy mik a hotel kötelező szolgáltatásai, milyen gyakran takarítanak, cserélnek törölközőt, ágyneműt.
Nincs wifi.

Ellátás

A hotel étterme egyszerű, a reggeli választéka is az, de a 3 csillagos kategória keretein belül ez elfogadható. Vannak nagyon finom kaják is. A legjobb az, hogy Gabival meg lehet beszélni előre, hogy mi legyen az ennivaló, ki szereti a csípőset, ki nem, és ki eszik halat vagy ki nem. Tehát személyre szabott jellege is van az ellátásnak.

2012. július 7.

Vissza az elejére


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon