ÚTIKRITIKA.HU / Galle


Jetwing Lighthouse 4cs. - vélemény

Sri Lanka – Galle - Hotel Jetwing Lighthouse****

Lényeg:
Szép hotel. Nagyon tágasak, szépek, tiszták a szobák. Az ellátás kitűnő. A helyi természeti adottságok miatt a tengeri fürdés csaknem kizárt. Nem véletlen, hogy nagy hangsúlyt fektettek a két medence vonzóvá tételére.
Hol?
Sziklás oldalra épült a hotel, Galle peremén, nyugodt helyen. Jóllehet a hotel előtt húzódik a főváros és Galle közötti főút, a hotelben forgalmi zajok nem igazán zavarják a vendégeket. Legfeljebb az alsó medencénél hallani dudálásokat, de ez sem igazán zavaró.
Galle város közelsége számít, elvégre óvárosa és erődítménye az UNESCO kulturális világörökségének a része. Mivel Galle-ban sok a turista, kialakult a turisták magas árakkal történő lehúzásának nagyüzeme is. Sajnos Galle egyes részein, és környékein az utcák nagyon szemetesek. Kár.
Az ország felfedezése szempontjából Galle nincs olyan praktikus helyen, mint Negombo.
Galle óvárosába és Unawatunába tuktukkal tudunk eljutni. Galle óvárosába pl. 5 perc alatt bejutunk.
Két kirándulási lehetőség megfontolásra kerülhet: egész napos elefánt szafari Udawalawe-ben, félnapos Kanneliya-i esőerdő túra.
A Colombo-i repülőtérről a hotelhez eljutás autópályán kb. 2 és fél óra (de lehet 2 óra, vagy akár 3 és fél óra is). Elviselhető.
Strand:
Szép, romantikus (állandó tengeri morajlás) a strand, de itt sincsenek zavartalan fürdési körülmények. A tenger folyamatosan hullámzik, főleg nyáron. Ráadásul vannak veszélyes víz alatti áramlatok és a tenger fenekén sziklatömbök. Piros zászlóval jelzik, ha tilos bemenni a tengerbe a hullámok veszélyessége miatt. Ilyenkor is érdemes kimenni a partra, mert kellemes ott sétálgatni, a parthoz közel úszó, nagy tengeri teknősöket csodálni.
Fontos!: Tuktukkal könnyen elérhetők más szép strandok is, olyanok is ahol jók a fürdési körülmények. Például Unawatuna strandjainál a tenger nem annyira hullámos. Ugyancsak jól lehet fürödni a Jungle Beach-en és Hikkaduwa strandjánál.
Milyen?
Három épületből áll a hotel. Az idő vasfoga bizony már megrágta a hotelt, s ehhez jön a trópusi klíma erodáló ereje. Építészetileg ízléses. Ha hőség van, akkor nagyon áldásos, hogy a szelek átjárják a hotel nyitott közterületeit, fogadóterét. A kert szépen gondozott.
Hatalmas a hotel területe. Legtöbb pontjáról csodás a kilátás a tengerre és kellemes a pálmafák látványa.
Két nagyon nagy medencéjük is van. A napozóágyak kényelmesek, betétesek.
Szobák:
Jó nagyok a fürdőszobák, szuper a tengeri kilátás. Furcsa, hogy a szobai széf nincs lerögzítve. A hoteleken dolgozó belső építészek mániája manapság, hogy a vécének átlátszó üvegajtója legyen. Szerencsére itt, azért egy normál faajtó is rendelkezésre áll az intim tevékenység fedésére…
Próbáljunk főépületi (main building) szobát kérni, mert másik két épület szobái jobban ki vannak téve a főút forgalmi zajainak.
A szobákat nagyjából rendben takarítják. Az ágyak kényelmesek.
Szolgáltatások:
A személyzet mosolygós, figyelmes.
Hangsúlyt fektetnek az ájurvéda terápiára.
Ellátás:
Nagyon finom helyi ételek. Főleg a büféreggeli érdemel dicséretet. A büfévacsora választéka ismétlődő.
2017. október 13.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon