ÚTIKRITIKA.HU / Negombo


hirdetes


útikritikák


Rani Beach Resort Hotel 3cs. - vélemény

Hol?Milyen?Tengerpart | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás 

Rani Beach Resort Hotel

Tiszta, rendezett, gondosan irányított kis szálloda. Többek szerint jó az ár-érték arány. Nem véletlenül csak 3 csillagos, azaz vannak gyengeségei.
Inkább néhány éjszakás tartózkodásra lehet megfelelő. Hosszabb nyaralásra nem érdemes ajánlani, mert a partja tengeri fürdőzés szempontjából nem ideális.

Hol?

Közvetlenül a tengerparton fekszik. Sokan az ország látogatásuk elején vagy végén szállnak meg itt, mert közel van a nemzetközi repülőtér (autóval csak fél óra). A főváros, Colombo csak egy órányi távolságra van.
A szálloda környékén egyszerűbb dolgokat meg lehet venni, de nagyobb áruválaszték a városban van, negyedórányira.
Negombo nagyon praktikus kiindulópont a szigettúrákhoz. A recepciósok is segítenek úti tippekkel.

Milyen?

30 szobás szálloda,2010-ben nyitották meg. Építészeti szempontból jól néz ki. A medence takarítása, gondozása nem tűnik kellően szakszerűnek. Vannak a vendégek közt britek, németek, környező ázsiai országból jöttek, sőt belföldiek is. A belföldiek közül néhányan itt tartják a lagzijukat. Olyankor persze hangos muzsikával telik meg a hotel.

Tengerpart

30 méterre van a part. Strandnak nem lehet nevezni, mert a fürdésre nem invitáló a halászhajók által szennyezett víz. Ráadásul napozóágyak, napernyők sincsenek. Csak a puszta homokba lehet lefeküdni. Csak a medence partján van napozóágy és napernyő. Feltehetően a szálloda valamit fog tenni a part stranddá tételéért, mert a hotel kapacitásának bővítése után a medence körüli, jelenleg is kicsi rész igazán szűkké válhat a vendégek számára.
Az Indiai-óceánban való fürdés máshol sem igazán akadálytalan a sziget partjainál. A gyakori nagy hullámzás megnehezíti az úszást. Néha vannak veszélyesebb víz alatti áramlások is és a tengervíz többnyire zavaros, nem kifejezetten átlátszó. Búvárkodásra alkalmatlan hely.

Szobák

Kifejezetten tágasak, célszerűen berendezettek. A bútorzat egyszerű. Az ágyak matraca jó. Van egy kis jégszekrény, vízforraló, meg edény. Van DVD lejátszó. Viszont a balkonon nincs szárítókötél.
Mindegyik szobának van balkonja, és tengeri panorámája.
Napi takarítás van. A törölközők cseréjének gyakoriságát a vendég határozza meg.
A zuhanyozás többnyire kisebb áradással jár a fürdőszobában.

Szolgáltatások

  • A személyzet barátságos, segítőkész. Tudnak rendesen angolul.
  • Sajnos sem a szobákban, sem a recepción nincs széf. A tulajdonos esetleg segíthet, hogy egy máshol lévő páncélszekrényt igénybe vehessen a vendég az értékei megőrzése céljából.
  • A vendég a ruháját mosathatja a hotelben is, meg egy utcai tisztítónál is.
  • A hotelben nincsenek animációs programok.
  • A recepcióhoz közeli térben a wifi ingyenes. A szobai internetezéshez valami kábelt kell kölcsönözni.

Ellátás

A vendégek többsége csak szállásra és reggelire fizet be. De lehet félpanzióra is befizetni. A reggeli svédasztalos, a vacsora a la carte rendszerű. A reggeli választékának európai része elég szűk választékú. A helyi specialitásokkal persze jobban állnak. A felszolgálók nem tűnnek túl képzettnek. De igyekeznek. (2010)Sri Lanka - Negombo - Hotel Rani Beach**

Lényeg:

Egy Sri Lanka-i körutazás elején és/vagy végén egy kategóriájába korrekt, szerény, jól szervezett szálláshely. Előre tudni kell azonban azt, hogy a hotelelőtti partszakasz, nem igazi strand, mivel azt részben a halászok is uralják. Klasszikus tengerparti fürdőzős nyaralásról tehát hotel esetében nincs igazán szó.
Viszont a szobák felszereltsége jobb, mint azt a kategóriától elvárható lenne.

Hol?

A hotel elhelyezkedése praktikus a repülőtér viszonylagos közelsége szempontjából.

Strand:

A part eléggé szemetes, de ez a helyzet Negomboban más partszakaszoknál is előfordulhat. Ráadásul gyakran olyan nagyok a hullámok, hogy nem lehet kényelmesen fürödni a vízben. Azért nyugodtabb időszakokban látni embereket a vízben, főleg helyieket, akiket a szemét kevésbé zavar.

Milyen?

A hotel igazán tiszta kívül és belül is. Jó állapotban van. A medence nagyon kicsi, de egész jól néz ki a tenger közelségében.
Ha éppen csoportokkal teli a hotel, akkor kevés a nyugalom, de előfordul, hogy csoportok nincsenek és az egyéni vendégek egész jó nyugalomban pihenhetnek. A vendégkörben vannak helyi turisták is. A vendégek zöme csak egy-két éjszakát tölt itt.

Szobák:

A szobák kellően tágasak, és tiszták, de kinézetre egyszerűek. Jobb elkerülni az utcára néző szobákat, mert zajosak és nem is kellően világosak. Vannak korszerűbb és kevésbé korszerű szobák. A zuhanyozók egyszerűek. A szobák közötti hangszigetelés gyenge.

Szolgáltatások:

A személyzet barátságos, segítőkész.
Sportolással kapcsolatos szolgáltatások nincsenek.

Ellátás:

A svédasztalos reggeli elég jó, a vacsora elfogadható. Érdemesebb inkább a közeli vendéglőkben enni, pl. finom friss halat.

2018. szeptember 27.


FOTÓK

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon