ÚTIKRITIKA.HU / Negombo


hirdetes


útikritikák


Jetwing Sea 4cs. - vélemény

Negombo - Hotel Jetwing Sea****

Lényeg:
Tiszta, korrekt, középkategóriás szálloda. A szobák egyszerűek, tiszták. Körutazáshoz csatolt egy-két éjszakás tartózkodásra megfelelhet. Negombo viszonylatában a jobb szállodák közé tartozik. (A Jetwing hotellánc megbízható márka a szigeten.)
Ne foglaljunk standard kategóriájú szobát, mert ezek biztos csalódást keltenek, ugyanis nagyon lestrapáltak (a fürdőszobák rémesek). A deluxe szobák sokkal jobbak.
Hosszabb strandolós nyaralásra nem érdemes Negombo-i hotelt választani, mert a szigeten vannak szebb partszakaszok (főleg délen és délkeleten).
Hol?
Közvetlen Negombo hotelövezetének a strandján. A hotel közvetlen közelében van több étterem. Kicsit odébb még jobb éttermek. Praktikus vegyesboltból nincs sok. A hotelzóna főutcája elég egyszerű. ne képzeljünk el valami menő környezetet. Eléggé elhanyagolt. Negombo abból él, hogy sok érkező és elutazás előtt álló turista inkább ide jön pár napra, mint a nem annyira kellemes, érdekes fővárosba.
Negomboban érdekes program lehet a halpiac.
A nemzetközi repülőtér kb. 30 percre van.
Strand:
Nagyon széles strand kevés fával, növényzettel. Nem egy egzotikus trópusi strand, jobban hasonlít Rimini strandjára, de tömeg nélkül. A strandon a turistákat folyamatosan ostromolják a mozgóárusok.
A hotel előtti partszakasz rendezett, tiszta, de ha kicsit is elsétálunk balra vagy jobbra, akkor elhanyagoltságot, sok szemetet látunk.
Milyen?
A hotelnek van egy régi és egy új szárnya. A kettő között minőségben elég nagy a különbség, persze az új javára.
Két medencéjük is van. Mindkettő jó.
Általános kellemetlenség Negombo hotelövezetében, hogy sok a varjú. Pimasz a viselkedésük az étterem teraszán, a napozóágyak környékén. Az asztalunktól ellopnak bármilyen elemózsiát, amihez hozzáférnek. A személyzet persze próbálja őket elüldözni, többnyire sikertelenül. Az embert nem támadják meg. Folyamatos károgásuk idegesítő lehet. Füldugót érdemes vinni.
A repülőtér viszonylagos közelsége miatt sok a tranzit utas, a repülőgép személyzet (egy éjszakás vendégek). Emiatt sok a jövés-menés, zaj, akár éjszaka is.
Szobák:
A szobák állapota elfogadható. A bőröndjeink elhelyezése azért kreativitást igényel. A takarítás rendben van.
Az olcsóbb, standard kategóriájú szobák forgalmas közútra és temetőre néznek. A deluxe szobáknak van kellemesebb kilátása.
Szolgáltatások:
A személyzet barátságos, rendes. A recepción ténykedők azért dörzsölt alakok.
Ha szépen kérjük, akkor az utolsó nap ingyen maradhatunk a szobánkban 14 óráig.
Ellátás:
A büféreggeli elfogadható. A félpanzió keretében a vacsora menü soros. A hotel éttermében az étkezés sokkal drágább, mint a környék éttermeiben.
2017. november 10.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon