ÚTIKRITIKA.HU / Sri Lanka


hirdetes


útikritikák


Jetwing Lake 5cs. - Dambulla - vélemény

Sri Lanka - Dambulla - Jetwing Lake*****

Lényeg:
Csodás elhelyezkedésű, szuper, káprázatosan szép hotel. Lényegében minden tekintetben kitűnő. A tisztaság példás. A szobák tágasak, kényelmesek, a kilátás (egy tó, egy csodás medence, távolban a hegy) lélegzetelállítóan szép. A hotel a nyugalmas szálláshelyre vágyó, igényes pároknak való.
Hol?
Mivel a környéken gyalogtávolságra (több kilométeres körben) nincsenek szolgáltatások, így a hotelvendég arra kényszerül, hogy mindig a hotelben étkezzen. Bárhová ki akarunk menni, szükségünk van valami transzportra, ami leginkább a 3 kerekű motoros tuktuk nevű egyszerű szállítóeszköz. Az is igaz, hogy a természeti környezet annyira meseszép, hogy az ember nem is igen kívánkozik kimozdulni, persze a kulturális turisztikai kirándulásokat nem számítva.
Dambulla város központja messze van. A Dambulla-i barlangtemplom viszont nincs messze. A hotel ad ingyen biciklit, amivel akár elkerekezhetünk a templomhoz is (kb. 2 kilométer csupán).
Milyen?
Ez is egy új hotel (2017 eleje), amit ízlésesen szépen integráltak a természeti környezetbe. Egy hotel, ami a valóságban még szebb, mint amilyennek a hivatalos fotóin mutatják! A 70 méter hosszú (!) medence nagyon látványos, csábos, a kert álomszép (halastó, madárcsicsergés stb.). Akik szeretnek medencében tempósan úszni, egy ilyen hosszú medencében totál elkényeztetettnek érezhetik magukat.
A hotel építészetileg is figyelemreméltó. Minőségi anyagokkal építkeztek. Ízléses, visszafogott, egyszerű, és éppen ettől elegáns.
A hotel egyetlen árnyoldala: a kínai turistacsoportok. Nem kellemesek, hangosak, csordaszerűen mozognak.
Szobák:
A szobák belső építészetileg nagyon rafináltan ki vannak találva. Korszerűen elegánsak.
Hatalmasak a szobák és az ágyak is. A szobák felszereltsége szinte tökéletes. A fürdőszobákban van kád és zuhanyozó is.
Szolgáltatások:
A személyzet aranyos, figyelmes.
Ellátás:
A büféreggeli tartalmas, nagyon finom. A vacsora lehet svédasztalos vagy a la carte is. A vendég dönti el, hogy melyik. A vacsora ára nagyon magas, főleg a 30%-os adóval megfejelve.
2017. október 13.

« vissza