ÚTIKRITIKA.HU / Sri Lanka


hirdetes


útikritikák


Royal Palms Beach Hotel 4cs. - Kalutara - vélemény

Sri Lanka - Kalutara - Royal Palms Beach Hotel****

Lényeg:

Szép, gondozott hotel. A szobák tágasak, jó kialakításúak, de a tisztasági és a higiéniai körülményeket a véleményezők kisebbsége nem találta teljesen megnyugtatónak. Az ellátás tán a fő erősségük.
Jó választás lehet nyugalomra, medencés nyaralásra vágyó utazóknak.

Hol?

A Kalutara nevű település peremén található. A hotel mögött naponta többször megy el vonat hangos kürtöléssel, ami kicsit zavarhat minket a medence partján vagy a szobánkban. Tényleg nem vészes.
A hotel közelében található egy kis utca szokásos kis turistás boltokkal.
A hotel strand felöli oldalán kerítés húzódik. Ha a kerítéshez túl közel megyünk, akkor rögtön zaklatni kezdenek a túloldalon készültségben álló zugárusok. Ha a főbejáraton megyünk ki, akkor menthetetlenül letámadnak minket. Testi agressziótól egyáltalán nem kell tartani, csupán idegesíteni fognak.
A környéken nincs turista nevezetesség. Tuktukkal bemehetünk Kalutara központjába. Nem igazán érdekes. A hotel előtti tuktukosok elsőre ötszörös árat dobnak be. Tájékozódni kell előre, hogy mennyi a reális ár.
A kirándulásokat felajánló helyiek többsége korrekt.
A repülőtéri transzfer kb. másfél-2 órás.

Strand:

A tengeri fürdést gyakran tiltják piros zászlóval a hullámok, veszélyes víz alatti áramlatok miatt. December és április között ez kevésbé jellemző. A télen ott nyaralók nem is panaszkodnak hullámokra. Hullámok nincsenek egész évben, de ezek a víz alatti áramlatok (nem örvények) egész évben veszélyesek.
A másik gond, hogy csak a hotel előtti kis szakasz takarított, gondozott. Kicsit is odébb már tele van kisodródott szeméttel. Zavaróak a strandon a kóbor kutyák és a zugárusok is. Emiatt nem lehet nyugodtan elsétálni a hotel előtti részről távolabb. Árnyékos rész alig van. Kár, mert a végtelen strand amúgy csodás lehetne.


Milyen?

Alapvetően jó benyomást keltő hotel. Szép, nagy tiszta a medence. Kár, hogy kevés vendégnek jut napozóernyő. Kellemes a pálmafákkal teli kert.

Szobák:

Egymásnak ellentmondóak a vélemények a szobák tisztaságáról. Nyilván az is zavarhatja az európai hotelvendéget, hogy minden kicsit nyirkos.

A szobákban itt-ott láthatók penészfoltok, de ezek speciel nem a tisztasági állapotokkal kapcsolatosak, hanem a trópusi levegő páratartalmával.

Szolgáltatások:

A személyzet mosolygós, ami erősen kapcsolatos a borravalóra való áhítozásukkal. A 18-19 óra közötti második takarítás (ami valójában csak igazgatás) csakis arról szól, hogy valami kis pénzt kapjanak.
Kéretik kiköltözéskor alaposan átvizsgálni a záró számlát. Néha ,,tévednek” és nem a mi javunkra.
Az egész hotelben működik a wifi.

Ellátás:

Tartalmas a reggeli, még jobbak a vacsorák a regionális specialitásokkal. Néhány étek igazán csípős.
All inclusive ellátásra nem érdemes befizetni.

2017. október 16.

« vissza